Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

MMF til sjokoladekake

#1

Salt sa for siden:

Jeg skal bake Timmy-tid-kake til sønnens 1-årsfeiring på lørdag, så jeg skal lage kaka i morgen. Det blir sjokoladekake med MMF trekk og vaniljesmørkrem.

Spørsmålet mitt er om jeg bør lage MMFen i dag, eller i morgen mens kakene avkjøler seg? Holder det med dobbel oppskrift til en langpanne med litt ekstra kake på toppen? Selve ulla på Timmy skal jeg bruke vaniljesmørkremen til.


#2

Cuyahoga sa for siden:

Har lite og bidra med, men har veldig lyst til å se bilder av kaka når du er ferdig... :blafre:


#3

Vianne Rocher sa for siden:

Hva er MMF-trekk? :domm:

Og ja, post gjerne ett bilde når du er ferdig!


#4

Salt sa for siden:

Klart dere skal få bilde! :jupp:

MMF er marshmallowfondant. Marshmallows, vann, fett og melis blir som en masse. En erstatning for marsipanlokk, altså.


#5

Cuyahoga sa for siden:

Ah, nå ble jeg også litt opplyst her. :nikker: Er det vanskelig og lage?

Og MMF kan farges i alle himmelens farger? Ungene mine liker ikke sånn hvit smørkrem som kan farges, samtidig som de stadig ytrer ønsker om fargerike kaker og muffins, så det hadde vært ok med et alternativ, type rosa kakelokk og heller litt smørkrempynt på.

Kjenner at jeg gleder meg til å se Timmy-kaka di!


#6

Nextlife sa for siden:

Hvis du lager den i dag bør du legge den i kjøleskapet, og da blir den temmelig hard og tung å kjevle (men kan has i micro noen sekunder for å bli smidigere.
Lager du den i morgen vil den forsatt litt varm, og adskillig lettere å jobbe med.
Dobbel posjon vil nok holde, jeg brukte det til bryllupskaken vår som var 3 kaker i forskjellig størrelse.


#7

Salt sa for siden:

Takk for svar, Nextlife! Da satser jeg på å lage den i morgen. :ja:

cuyahoga: Ja, den kan farges, ja! Bruker gelefargene fra Wilton. Den gir skikkelig knall farge - ikke blasse sånn som konditorfargen man får på enhver butikk.

Håper kaka blir bra nå, da!


#8

liefje sa for siden:

Jeg leste MME og trodde noen var bli riv ruskende gale. :fnis:


#9

Niobe sa for siden:

Jeg synes MMF'en er lettere å jobbe med når den ikke er helt "fersk". :nemlig:


#10

Morella sa for siden:

Mener jeg har lest av MMF kan ligge i romtemperatur lenge uten at den blir ødelagt. :gruble: Så lenge den ligger i plast vel og merke.


#11

Salt sa for siden:

Takk for alle svar. Det gav seg litt selv, for Rema 1000 hadde ikke matfett, så jeg må på Meny i morgen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.