Tusen takk, jenter for alle tipsene jeg fikk med brødbakingen.
I dag hadde jeg væsken (og olje) i først og rørte gjæren ut i den, tilsatte nesten alt melet og lot deigen stå og elte i ca 12-13 minutter, før jeg hadde i en dæsj mel til. Lot den stå i halvannen time og da hadde den tredoblet størrelse og rant nedover bollen. :cool:
Så bakte jeg ut, la i former og så este de opp til dobbel størrelse etter ca 1/2 time. Nå står de i ovnen og har ikke klappet sammen til nå.
Håper bare de smaker godt nå da.
:happydance: Så flink du er!
Jeg bakte brød for første gang i mitt liv tidligere i uken, det ble ca 3 cm høyt. :knegg: Men snuppa spurte om ikke jeg alltid kunne bake sånn brød, for det var så godt. Så i går prøvde jeg igjen, og da lærte jeg at en hel pakke tørrgjær muligens er litt mye til ett brød. Det ble også bare 3 cm høyt, men med fin, stram gjærsmak.