Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp - hvilken glasur kan jeg bruke for å skjule brente muffinsformer?

#1

safran sa for siden:

Jeg er visst litt stresset for tiden, ting går i kluss for meg. Jeg kjøpte en muffinsmix (kanskje feilen oppsto allerede her :knegg: ) og skal lage til en basar i morgen tidlig. Jeg fordeler røren i formene og setter brettet i ovnen. Da får jeg plutselig øye på to egg på benken. Jeg hadde glemt å ha egg i røren! :dåne:

Jeg river ut brettet med muffins og skraper deigen tilbake i bollen mens jeg banner og steiker. Jeg har ikke flere muffinsformer, så jeg heller røren tilbake i formene etter å ha pisket inn eggene. Muffinsene ser forsåvidt greie ut etter steking, men det er ikke pent med brente muffinsformer rundt. :himle: Så da tenkte jeg at jeg kunne stæsje på med masse krem eller pynt av noe slag for å skjule formen - men hvilken? Kan jeg sprøyte smørkrem på vanlige eggemuffins, eller blir det kræsj i smak? Er det kanskje ikke krise å levere muffins med litt brent papirform? :vetikke: Det er litt kleint å fjerne selve formen også, vel? What to do?


#2

safran sa for siden:

Og ikke si at jeg må bake nye, for det gidder jeg ikke. :niks:


#3

Nin sa for siden:

Jeg veit ikke hva du skal gjøre.

Men hvis det er noen trøst så har jeg laget mislykkede kandiserte epler i ettermiddag, ikke bare en men to ganger. :(

:klem:


#4

safran sa for siden:

Æsj, så kjedelig Nin. :dulte:


#5

Nin sa for siden:

Ja flate altså. Jeg hadde SÅ lyst på sånne epler.
Men når det ikke står hvor lenge guffa skal koke og man må prøve seg frem, da må det jo bare gå gæli. I alle fall i denne heimen.


#6

Tranquil sa for siden:

Hiv på smørkrem og noe kakepynt eller melisglasur med kakepynt, det ville jeg gjort :)


#7

Synnemor sa for siden:

Kan du ikke lage melisglasur som er litt tykk og ha det på da?? Evt. kjøpe farget melis slik at du får rosa eller brun glasur??


#8

safran sa for siden:

Kan jeg ha veldigveldig mye melisglasur på, da? :humre: Muffinsene ble med litt topp på, slik at mye av formen på sidene er bar. Det går kanskje bra om jeg farger den rosa og lager den veldigveldig tykk? Eller bruker o'boy og lager sjokoladeglasur?! Det kan kanskje gå an!


#9

Go\jenta sa for siden:

Kan du ikke skjære litt av den brente toppen før du pynter?


#10

safran sa for siden:

Det er kanskje også en mulighet. :gruble:


#11

Zulu sa for siden:

Fjern papirformene. :nikker:


#12

safran sa for siden:

Hele formen, mener du?


#13

Appelsin sa for siden:

Jeg ville også ha fjernet de brente papirformene.
Eller (svaret du ikke vil ha) jeg hadde gått på butikken og laget nye. Det er jo så fort gjort. :humre:


#14

Divine sa for siden:

Jeg ville ha fjernet formene. Definitivt.


#15

safran sa for siden:

Er det virkelig ingen som ler av vimse-safran, altså? :o


#16

Najade sa for siden:

Jeg har sett (i en eller annen blogg jeg ikke finner nå), at noen snur muffinsene og pynter undersiden.
Da er det brukt sånn tykk glasur og litt pynt. Men det var utrolig fint, så jeg ville forsøkt det.



#18

Go\jenta sa for siden:

Ikke for å virke veldig snerpete, men haddejeg kjøpt brente muffins på basar, hadde jeg nok blitt ganske grinete...;)


#19

safran sa for siden:

Det var kult, Najade! :)

Takk for svar, alle sammen!


#20

safran sa for siden:

De er ikke brente, det er formene som har rester av den første deigen, og disse restene ble brent.


#21

Go\jenta sa for siden:

Å, ja..men da er det jo lett å ordne med tipsene du har fått.


#22

Avatar sa for siden:

Jeg tenker bare: Godt det ikke bare er meg! :knegg:


#23

Apple sa for siden:

Jeg hadde definitivt tatt av hele formen. Slik serverer jeg de alltid, siden jeg bruker muffinsbrett når jeg steker.




#26

Blåbær sa for siden:

Eller du kan bare kjøpe nye muffinsformer?


#27

Matilda sa for siden:

Tenkte det samme som Blåbær. Hvis muffinsene er fine, så hadde jeg fjernet de svidde papirformene og sluppet dem oppi nye former. Ser fint ut og er lett å spise. Om du har glasur på i tillegg er det ingen som tenker over det, tipper jeg.


#28

safran sa for siden:

Jeg farget smørkremen brun med kakao og laget muffins a la Najade. De ble riktig så fine. :)


#29

Chablis sa for siden:

Javel.


#30

Harriet Vane sa for siden:

Hvis du ikke har flere former i hus, ville jeg brukt alufolie eller noe sånt. ta dem ut av de svidde formene og dander litt folie rundt.

Og så tar du på masse masse melisglasur i gøyal farge med en neve sølvkuler på.


#31

Najade sa for siden:

Hehe, nå måtte jeg le her. Har jo aldri laget muffins sånn, men greit å få litt kred. :knegg:
Så bra at det ordnet seg!


#32

Pebbles sa for siden:

Stakkars Safran! Ser deg for meg der du står og skraper røra ut fra formene (og banner mellom sammenbitte tenner?). :humre:


#33

safran sa for siden:

Akkurat sånn var det! :knegg: Det ble liksom ikke noe bedre av at det sto folk bak meg og fniste.


#34

Enhjørning sa for siden:

Næsj. Det der kunne nok jeg også funnet på, så jeg skjønner deg inderlig godt. :knegg:


#35

safran sa for siden:

:fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.