Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Koke grøt i ovnen

#1

silje sa for siden:

Jeg har ikke jerngryte.
Er det noen som har peiling på om man kan sette en stålgryte med stålhandtak i ovnen for langtidskoking av grøt ?


#2

Tangerine sa for siden:

Ja, sier svigermor. Men ikke ta i den uten grytekluter. :knegg:


#3

Katta sa for siden:

Jeg koker opp på platen og setter gryta inn i ovnen på 50 grader i 4 timer eller så. Går veldig fint. Vanlig høyang-teflonpanne.


#4

Beathe sa for siden:

Eller dropp hele stekeovnen. Kok opp grøten, pakk inn gryta i avispapir og pakk det så i en dyne. La stå i timesvis før du gir grøten et oppkok før dere skal spise. Kalt dynegrøt. :)


#5

Benzo sa for siden:

Dynegrøt er best. :nemlig:


#6

Katta sa for siden:

Dynegrøt veldig ok. Jeg bare bruker stekovnen på 50 grader som dyne.


#7

allium sa for siden:

Hvis jeg ikke har dårlig tid har jeg ikke varme i stekeovnen i det hele tatt, grøten blir ferdig likevel.


#8

silje sa for siden:

Takk!
Da blir det grøt mellom to familieaktiviteter i morgen.

Men det blir ovnskokt i stålgryte, ikke i dyne, det tør jeg ikke prøve meg på.....


#9

daffy sa for siden:

Kok opp gryten og sett den inn i 200 graders forvarmet ovn. Slå av ovnen, lukk døren og vent et par timer på ferdig grøt.

Jeg liker denne metoden siden jeg slipper å ha på stekovnen når vi ikke er hjemme.


#10

tink sa for siden:

Vi bruker stålpanne i komfyr, det går så fint!
Bare pass på at det ikke finnes håndtak, eller lokkhåndtak i plast. Og husk grytekluter. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.