Jeg er svært godt i gang med mitt nyttårsforsett, som er å lage all mat fra scratch. (Det vil si, jeg lager ikke pastaen selv, ei heller brød.) Det går så det suser det altså, jeg synes vi spiser mye bedre mat nå enn tidligere. (Jeg kan dog ikke påberope meg et sunnere kosthold. Har nettopp drukket et stort krus av hjemmelaget varm sjokolade. Sunt for sjel, ei for legemet.)
Jeg har et lite kjøkken. Og er derfor gjerrig på hva som kjøpes inn av kjøkkenutstyr. Jeg eier en blender (aldri blitt brukt) og en stavmikser (brukes støtt og stadig). Det jeg lurer på er om jeg trenger en kjøkkenmaskin. Det kunne jo være at den ville utvidet min kokkehorisont. Dere som eier en slik, bruker dere den noe særlig? I så tilfelle, hva bruker dere den til?
Jeg bruker ikke min. Bruker bare stavmikser og hakkedelen på denne. Men det er muligens fordi kjøkkenmaskinen min rett og slett er litt liten, sånn at jeg ikke får eltet deig i den. :vetikke: Uansett, skal du ha kjøkkenmaskin er det et must at den er lett å få tak i, ellers gidder man ikke bruke den. :erfaren:
Jeg bruker min en del. Til hakking av større mengder nøtter og annet hardt, til riving og skiving av store mengder grønnsaker, til laging av paideiger. Bakebollen og -vispen som hører til, bruker jeg når jeg skal bake røre-smør-og-sukker-hvitt-kaker. Men jeg bruker nok stavmikseren (den har minihakker, blender og visp som ekstrautstyr) mer til hverdags.
Vi bruker kjøkkenmaskin (når vi har komfyr) mye, spesielt fordi mannen baker brød 1 gang pr. uke, vi baker boller (baker alltid store porsjoner), jeg lager biffdeig eller kyllingdeig (har kjøttkvern), jeg lager pølser (har pølsetut på kjøttvernen), vi lager kransekake (vha. mandelkvern og senere pølsetut), pisker krem osv. osv. osv. Det er brødbakingen som dominerer.
Jeg bruker den mer enn jeg hadde trodd, faktisk. Det er fordi den stårfremme, fordi den er så pen :blånn: og praktisk (bl.a. kan man montere grønnsaksrivjernet på "utsiden" slik at man ikke trenger å vaske bollen for å rive 4 gulrøtter) og fordi jeg vil. Jeg lager f.eks. pannekakerøre i den fordi det faktisk er mer lettvint enn å røre for hånd.
Hm. Jeg bruker min til å vispe fløte og til brøddeiger. Tja.. det var vel det.
Derimot bruker jeg stamikserene utroligmye. Lagde babymat med den når ungene var små. Nå brukes den til kutting av alt mulig. Den er litt sliten, så jeg må snart kjøpe ny.
Signerer i sin helhet! Vi har en Kenwood major som alltid står fremme. Den er diger og tar stor plass, men det gjør ikke noe. Super til å elte store mengder brøddeig ol.
Jeg skjønner ikke at folk klarer seg uten food processor! Tenk å rive gulrøtter, knuse kjeks, riva sjokolade og nøtter, rive ost osv for HÅND?? At folk orker! Jeg bare hiver alt i matmølla mi, setter den på i et par sekunder og vips så har jeg revet ost, revne grønnsaker, knust kjeks, hakkede eller malte nøtter, hakket sjokolade, eller iskremrøre, for den saks skyld.
Jeg er forelsket i food processoren min! Ikke er det "en million deler" heller, hva slags processorer er det dere har? :sjokk: Her er det en plastbolle, en kniv og et lokk.
Stor kjøkkenmaskin har jeg ikke lenger, etter at den gamle fra 70-tallet ble ødelagt (gud så lenge gamle ting varer i forhold til det som blir laget idag!!), men jeg har veldig lyst på en så jeg kan elte store deiger. Hater å håndtere deig med hendene, det er så ekkelt.
Er det noe food processoren kan gjøre som kjøkkenmaskinen ikke kan?
Det er en slik Kitchen Aid jeg har vurdert. Jeg leste imidlertid på forbrukerportalen.no at bollen var så liten at den var upraktisk til deigelting. Scarlett: Ka du syns?
Hvis du har en skikkelig en, slik som Kitchen Aid, så gjør den nok det meste. Da er det mye tilleggsutstyr som følger med, kniver og sånt.
Jeg hadde bare en svær med eltekrok og ingenting annet, den kunne bare elte deiger.
Jeg synes det er så greit med food processor siden jeg ikke baker brød og andre ting så ofte, men hakke grønnsaker og lignende gjør jeg hver eneste dag, og matmølla tar jo liten plass på kjøkkenbenken derfor synes jeg det er mest praktisk. :)
Jeg har også Kitchen Aid, og bruker den mye. Veldig praktisk å ha den fremme på benken på heltid, det ville jeg ikke hatt med andre typer kjøkkenmaskin. :jåle: Men jeg skulle gjerne sett at bollen var større, det er ofte jeg kunne tenke meg å lage større gjærdeiger om gangen. For meg kommer likevel det praktiske med å slippe å løfte den ut og inn av skap først, så får jeg heller lage store deiger i to omganger.
Jeg har ikke noe tilleggsutstyr foreløpig, og bruker derfor foodprocessor til hakking og riving. Vil gjerne få dette også inn på Kitchen Aiden etterhvert. :)
Jeg har food processor som brukes stadig vekk. Den duger dog ikke til pisking av krem, elting av deig og slikt, så jeg må nok ha en god kjøkkenmaskin i tillegg. Enten Kenwood Major, eller Kitchen Aid.
Min food processor har et par tre deler, men alt stables inni den, og tar null og niks plass- og flyter i hvert fall ikke i kjøkkenskapet.
Jeg bruker kjøkkenmaskinen min mye og er helt avhengig av den. Men jeg angret på at jeg kjøpte en hvor vispen står nedi bollen. Når jeg baker brød, sitter den klistret fast i deigen. Det er en minus. Men så fikk jeg masse ekstrautsyr med på kjøpet da.
For meg går det helt fint, men så har vi ikke akkurat storfamilie heller. Ikke har jeg fryseboks - eller ork - til å lage ørten brød om gangen. Jeg synes det er fint at den er så liten at den ikke tar hele oppvaskmaskinen eller - gud forby - at jeg måtte vaske den for hånd.
Men den ER jo mindre enn ordentlige brødmaskiner, så man må nok se an behovet. Jeg har den vanligste tilleggspakken, så jeg kan hakke og rive og visstnok lage pølser. :blånn: Også har vi bestilt sitruspressen, det var Rhetts drøm. Tenk å slippe å svette over den manuelle juicepressen … :drømme:
Jeg bruker min kjøkkenmaskin mye. Den er ikke så fancy, den er så gammel at det ikke finnes bilder av den på nett, emn den er litt slik:
Jeg har en kuttekniv og en eltekrok, noen forskjellige raspedingser og en som skiver ting.
Jeg baker MYE mer brød når jeg har en sånn i hus. Det går så fort å elte en deig, knappe ti minutter. All gjærdeig blir så mye bedre når man elter den skikkelig. Jeg bruker den også til å raspe rotgrønnsaker til raspekaker, lage fiskekaker og farse, leverpostei og sånne greier.
Den har jeg også - arvet av min mor. Hun vant den i en kjøkkentegnekonkurranse da jeg var ca. 10, det vil si for 35 år siden.
Jeg sleper den bare ut for å elte gjærdeig og kverne kjøtt. Ellers har jeg to mindre varianter, og ja, jeg trenger dem. Hadde ihvertfall spist mye mindre grønnsaker uten dem.
Mamma har en slik en. Bare at den er oransj. Selvsagt. Det var veldig in på den tiden. :knegg:
Den durer og går fortsatt, og er minst like gammel som meg.
Ja, det er klart du trenger en kjøkkenmaskin !;)
Jeg ville hvertfall aldri vært foruten Kitchen Aid'en. Bruker den masse både til baking, visping, rasping og kjøttkverning.
....og så er den så fin å se på:love: .
Vi har hatt vår i 9 år og det har aldri vært noe tull med den,- vel verdt pengene.
Løp og kjøp !