Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Hengepil?

#1

kokosbolle sa for siden:

Jeg mener det er det jeg har sett i enkelte hager rundt forbi på trilleturer, og jeg vil ha det i hagen min. :glis:

Vi skal felle en stygg furu og da blir det plass til et nytt tre i hagen og jeg kunne tenke meg en hengepil.

Noen som vet hva det riktige navnet er? Når kan den plantes ut? Hvor får jeg tak i det? Hvor fort blir det litt størrelse på det, altså epletrestørrelse?


#2

Tallulah sa for siden:

Sørgepil heter de.



#4

bikki sa for siden:

Hvis det da ikke er Hengeselje du tenker på...? Jeg trodde det var pil jeg skulle ha helt til jeg kom på Hagesenteret... :)


#5

Frøken V sa for siden:

Eller sølvpil... noe som heter det også. Barndomshjemmet mitt hadde 3 stk i hagen. Svære beist på sikkert 4 meter hver av dem. Sølvaktige blad som hang llitt fra brune grener.


#6

Susse sa for siden:

Jeg kan anbefale deg varianten vri-pril ! Den er utrolig kul og blir ikke så høy som vanlig pil. Lett å ta stiklinger av om du kjenner noen som har i hagen, du kunne gjerne fått en kvist av meg om du bodde litt nærmere.


#7

kokosbolle sa for siden:

Takk for svar, skal sjekke de ut.

Jeg ønsker noe som det blir litt størrelse på, altså til å henge huske i og sitte under, men det trenger ikke å bli et digert beist på null komma niks liksom.


#8

kokosbolle sa for siden:

Ser at vripil kan leve i H2, men her vi bor er det H3/H4. Hagen er dog skjermet for vind og ligger på solsiden med sol hele dagen.

Har sett flere slike sørgepiler rundt forbi, så de overlever hvertfall.


#9

Tallulah sa for siden:

Piletrær kan potensielt bli megadigre altså. Langs Akerselva så er det noen som er rundt 8-10 meter høye.


#10

Susse sa for siden:

Jeg bor i Vestfold, det er neppe noe kaldere her enn hos deg. Naboens hengepil er gigantisk, men det kan vel finnes varianter som ikke blir fullt så enorme. Har hørt at en bør ikke plante pil for nært kloakk ol. de har visst ektremt sterke røtter som borer seg frem over alt.


#11

kokosbolle sa for siden:

Hmm, jeg har sett et slikt piletre på vei til hytta som har hatt samme størrelse i alle år. Må finne ut hva det er for en sort.


#12

Tallulah sa for siden:

Det kan hende det er klippet?


#13

kokosbolle sa for siden:

Ja, det er velfrisert, men stammen er ikke så tykk heller.


#14

Tallulah sa for siden:

Det vokser sakte da. Pilene ved Akerselva er sikkert 100 år gamle.


#15

Susse sa for siden:

Min vripil var ca 1 meter da jeg kjøpte og plantet det høsten 2003, nå er det et staselig tre på rundt 5 meter. Vrir seg jo endel, det ville nok vært litt høyere om det ikke var vrivarianten.


#16

kokosbolle sa for siden:

Nja, det kommer an på typen, noen (henge)piler er hurtigvoksende. Mannen hadde et slikt i hagen da han vokste opp og det ble kjempedigert raskt og vokste seg gjennom kloakken så det måtte fjernes.


#17

kokosbolle sa for siden:

Det høres jo ganske passe ut egentlig. Hagen vår er ikke den største, men et tre synes jeg vi må ha (har fjernet MYE overgrodde greier).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.