Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oksestek

#1

Filifjonka sa for siden:

...er noe jeg sjelden lager, men nå har jeg kjøpt en. Noen gode tips til tilberedningen? :) Den er nesten 2 kg.


#2

Hunter sa for siden:

Hvilken del av oksen er det?


#3

Hyacinth sa for siden:

Tja, du kan jo lage sursteik på stavangersk vis? ;) Det er godt, det!

Si fra hvis du trenger oppskrift!


#4

Mei sa for siden:

Jeg anbefaler deg denne tråden hvor jeg fikk noen fantastiske tips, og et fantastisk resultat.


#5

amylin sa for siden:

Ta sellerirot, løk og hvitløk. Del i litt store biter og legg i en ildfast form. Krydre oksesteken med litt salt og pepper, lukk den godt i stekepanna og legg den over grønnsakene, sett den i stekeovnen på 170 grader. Pass på gradene slik at den blir rosa og ikke gjennomstekt. Ta den ut og la den hvile. Lag rødvinssaus med hvitløk og sjalottløk og server med f.eks. råstekte poteter eller fløtegratinerte poteter og stekt sopp og bacon f.eks.



#7

Harriet Vane sa for siden:

Steketermometeret er din venn! Jeg synes 65 C er fin temperatur. Og at den får hvile lenge og vel.

Ellers er jeg helt enig med Amylin.


#8

Lykken sa for siden:

Fikk et tips fra en matflink mann om at man fikk den saftigste steika ved å ha vann i bunnen av stekeformen, etter å ha brunet den i panna noen minutter.
Vi hadde okstestek på nyttårsaften for første gang, og vi stekte den i pose med temperaturmåler, men syntes den ble litt tørr.


#9

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager oksesteik på to måter, enten i jerngryte eller i ovn. Jeg synes defintivt man får den saftigste steken i gryte. Da bruner jeg den først og lar den trekke til termometeret viser at det er passe. Lager jeg den i ovn, blir den brunet, satt i ovnen og står der til den er passe varm. Da får den mer konsentrert kraft enn når den lages i gryte. Selv foretrekker jeg likevel gryta.


#10

amylin sa for siden:

Lykkeliten, det er derfor jeg har en stor dasj med rødvin oppi. Mer smak og bedre enn vann.


#11

Filifjonka sa for siden:

Takk for svar, jeg får prøve å se om jeg klarer å koke ihop noe.
Jeg er egentlig ikke så kjempeglad i oksestek, det er derfor jeg sjelden lager det. Men mannen min hadde lyst på det, så jeg ofrer meg. ;)


#12

Misteri sa for siden:

Jeg steker oksesteken på alle siden i stekepanna for å lukke porene.

Tar en time i ovner pr. kilo. Salter og pepre og har gullerøtter og løk under med litt melange også.

Det som er viktig etterpå, er å la steken hvile en god stund før du skjærer i den. Tar steken ut også lager jeg saus mens steken hviler, siler kraften og lager på den.

Serverer med god fløtesaus, poteter av ønske (gjerne fløtegratinerte) brokkoli og sopp.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.