Hei!
Er den lykkelige og heldige mor til 9-årig Gourmet som ønsker seg julekaker! Utfordringen vår ligger i at hun i tillegg til sin melke- og egge-allergi, nå også har utviklet intoleranse overfor hvete og tildels potet (ser ut til å tåle LITT potet)... :gruble:
Leter nå med lykt og lupe for å se om noen andre har opplevd dette før oss og har noen tips?:lupe:
Bytt ut hvete med spelt, melk med havre- eller ris-melk, smør med Blått Soft Spesial og egg med eggepulver (finnes i allergiavdelingen)
Vi har bakt slike julekaker 2 år nå, og man kjenner faktisk ikke forskjell på smaken. I fjor testet jeg samme oppskrift med "ekte" varer og allergivarer, de smakte helt likt.
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Varm opp sukker,sirup, vann, margarin og krydder til margarinen har smeltet.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Bland natron godt sammen med halvparten av melet.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Bland dette i væsken og rør godt.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Tilsett resten av melet litt etter litt og rør godt hele tiden til deigen blir glatt og smidig.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Dekk til deigen og la den stå kjølig natten over.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Kjevle ut deigen og stek en prøvekake.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Deigen bør ikke flyte ut. Dersom den gjør det, tilsett litt mer mel.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Stekes på 150 grader i ca 12 minutt.[/CENTER]
[CENTER]--[/CENTER]
[CENTER]@font-face { font-family: "Times New Roman"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }span.postbody { }div.Section1 { page: Section1; } [CENTER][CENTER]Kakemenn 3[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]
70 g margarin smeltes
2 1/2 dl. sukker røres i
2 dl ris melk has i
1 ts hornsalt
8 dl glutenfritt mel (jeg brukte Toro fin kakemiks)
Deigen er best å kjevle når en tar den i bruk med en gang. Dersom den står over natten vil den smuldre lett.[/CENTER]
[CENTER]@font-face { font-family: "Times New Roman"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }table.MsoNormalTable { font-size: 10pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; } [CENTER][CENTER]Kamps pepperkaker 09[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1,5 dl vann[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]2 ss sirup[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ss kanel[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ss nellik[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ss malt ingefær[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]350 g sukker[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Bland dette sammen i en gryte og kok det opp på.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Bland inn 225 g melange uten melk/salt[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]La det stå på svak varme slik at smøret smelter.[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]La det avkjøle seg i ca 10 minutt og rør inn ca 600g jyttemel. Begyn med halvparten av melet og rør inn litt etter litt. [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Sett den i kjøleskapet til neste dag. Ta den ut noen timer før du skal bake den ut fordi den er ganske hard. Eller sett den på 50% styrke i mikroen et par minutter. [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Deigen krever litt knaing før den kan kjevles ut men den er veldig enkel å trykke ut i. Brukte nesten ikke mel til å bake den ut med! [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Stekes på 220 g i 6 minutter[/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER] [/CENTER][/CENTER]
[CENTER][CENTER]Ble 5 brett. [/CENTER][/CENTER]
[/CENTER][/CENTER]
[/CENTER][/CENTER]
kokosmakroner og (glutenfrie) havremakroner burde vel være greit? (hvis man tåler havre) Ikke hvis man ikke tåler egg da :sparke: (lese ordentlig kanskje)