Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sy rull

#1

tinkadott sa for siden:

Vi har fått mye slagside av sau/lam til å sy rull. Jeg har aldri gjordt det før. Så nå må dere dele kunnskap med meg. Jeg vet knapt hva rull er....


#2

allium sa for siden:

Slagsiden legges flatt og skjæres gjerne til så den er omtrent rektangulær. Avskjæret kan du putte inni rullen, sammen med annet avskjær du måtte ha. Så skal det krydres med en blanding jeg ikke husker... det gjør sikkert noen andre (salt og pepper ihvertfall). Rull fast sammen og sy igjen, husk kortendene. Trekkes i vann et par timer, legges så i press over natten. Jeg har presse men før jeg fikk det brukte jeg to brødformer, en med rullen i og en oppå som jeg fylte med det tyngste jeg hadde i huset (typisk geværpatroner...). Rullkraften kan du koke suppe på.


#3

Fara sa for siden:

Jeg legger den i saltlake noen uker før jeg koker og presser den.


#4

gajamor sa for siden:

Du kan jo å sy i kjøtt, så resultatet ditt blir sikkert ikke like ille som mitt førsteforsøk. :knegg:

Gjør som allium sier. Krydderblandingen avgjør du selv, det er mange varianter. Salt, pepper og løk er essensielt, men man kan ha i både nellik og allehånde.

Pass på å rull den stramt, luftbobler kan ødelegge mye.


#5

Left sa for siden:

Jeg har lært at det er smart å ha gelatinplater i, som legges utover før det rulles, for at rullen bedre skal holde seg sammen etter at den er ferdig.


#6

Nextlife sa for siden:

Eller ennå mer lettvindt, strø gelatinpulver i lag med krydret før siden rulles.


#7

Babe sa for siden:

Jeg bruker gelatinpulver, pepper, salt og allehånde.


#8

Malama sa for siden:

Jeg bruker ikke gelatin.

Men jeg plukker frem den "julemat"-brosjyra jeg har fra butikken, der står hvordan jeg skal gjøre det. (med litt notater fra mamma for å få rett krydderblanding i forhold til hva jeg er oppvokst med)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.