Hjelp..nå nærmer julen seg, og hvert år styrer jeg med å få fin kransekakedeig. Noen ganger går det bra og den blir seig og fin, andre ganger blir deigen for tørr. Hva gjør jeg galt? Er det noen som har en oppskrift som alltid funker? Hvordan skal konsistensen være?
Håper på hjelp:-)
Min erfaring er at det er mer stekingen, håndtering etter steking og oppbevaring som er avgjørende og ikke at det er en idiotsikker oppskrift. Altså - de skal ikke steke for lenge (man MÅ steke prøvekake), kakene skal bråavkjøles etterpå (jeg setter dem ut på terrassen i vinterkulden) og kakene fryses ned umiddelbart etterpå.
Kransekaker skal være seige. Alt annet er mislykket!
Jeg har en kjempegod oppskrift.
Du går til egnet butikk, kjøper to ruller med kransekakemasse, triller ut i passe tykkelse, smører og strør former, fyller i og steker.
:blafre: