Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kransekakeoppskrift?

#1

Olea sa for siden:

Hjelp..nå nærmer julen seg, og hvert år styrer jeg med å få fin kransekakedeig. Noen ganger går det bra og den blir seig og fin, andre ganger blir deigen for tørr. Hva gjør jeg galt? Er det noen som har en oppskrift som alltid funker? Hvordan skal konsistensen være?
Håper på hjelp:-)


#2

Veronal sa for siden:

Min erfaring er at det er mer stekingen, håndtering etter steking og oppbevaring som er avgjørende og ikke at det er en idiotsikker oppskrift. Altså - de skal ikke steke for lenge (man MÅ steke prøvekake), kakene skal bråavkjøles etterpå (jeg setter dem ut på terrassen i vinterkulden) og kakene fryses ned umiddelbart etterpå.

Kransekaker skal være seige. Alt annet er mislykket!


#3

Veronal sa for siden:

Jeg bruker forresten denne oppskriften. Har aldri klart å somle meg til apoteket for å kjøpe tragant eller hva-det-nå-heter.


#4

Olea sa for siden:

Så fint, da skal jeg prøve det. Jeg har gjort det stikk motsatte. Lar du deigen ligge i pose på kjøkkenbenken over natten, eller i kjøleskap?


#5

Veronal sa for siden:

Jeg har hatt den i kjøleskap.


#6

Olea sa for siden:

Tusen takk, da skal jeg prøve dette:-)


#7

Avatar sa for siden:

Jeg skal ikke bake kransekake og har ingen tips heller, men jeg gleder meg til å smake! For jeg tror jeg kjenner deg. :D


#8

Olea sa for siden:

He he, du skal få smake. :-)


#9

Left sa for siden:

Jeg har en kjempegod oppskrift.
Du går til egnet butikk, kjøper to ruller med kransekakemasse, triller ut i passe tykkelse, smører og strør former, fyller i og steker.
:blafre:


#10

Avatar sa for siden:

Det er sånn jeg kunne gjort også, sjugger. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.