Jeg kom over denne artikkelen på facebook hos en venninne som bor i Kristiansand. www.fvn.no/lokalt/kristiansand/article805182.ece (Jeg husker aldri om linken skal komme i første eller andre innlegg, så en modde får heller fikse det hvis det trengs.)
Jeg kjenner at jeg ble litt satt ut av dette. Hvordan i all verden er det meningen at man skal klare å jobbe full dag og ha barn maks 8 timer i barnehagen hver dag? Det kan jo gå greit hvis det er to foreldre med fleksible jobber, men det er slett ikke alle som har fleksible jobber og slett ikke alle som er 2.
Etter hva jeg forstår så er det til og med vedtatt. Vil dette i et boost til private barnehager i Kristiansand som ikke omfattes av makstidsreglene?
Hø? 9 timer har jeg hørt og det går jo som regel, men 8 timer? En vanlig arbeidsdag varer jo i 8 timer, dette høres jo helt på trynet ut. Hvis man ikke er heksen Sabrina og kan zappe seg fra og til barnehagen, så kan man ha det så godt, liksom?
Det er jo lite gjennomførbart da. I Tromsø hadde de en periode et tilbud om 8 timers dag, men det ble borte ganske kjapt, det ble mye styr for oss og holde orden på det, og kommunen tapte jo penger på det.
Så lenge det ikke er innført 6-timers arbeidsdag for småbarnsforeldre, så høres det ganske håpløst ut med en 8-timersgrense for å ha barnet i barnehagen.
For noe idiotiske greier. Og det går jo mest utover de som strever mest fra før, aleneforeldre og de som har lite fleksible jobber. Så utrolig dårlig gjort. Om de har barnas beste i tankene så hadde de heller økt bemanningen til barnehagene.
Kan de virkelig vedta noe sånt? En ting er at det lukter innsparingstiltak med dårlig unnskyldning av det, en annen er at det signaliserer ganske sterkt at barn ikke skal ha enslige foreldre og heller ikke to foreldre som jobber fullt utenfor hjemmet. Jeg vet ikke hvordan kulturen er i Kristiansand, det er tross alt en litt større by, men der jeg bodde i samme fylke et par år ble det sett på som ganske spesielt for kvinner å jobbe fullt med barn i barnehagealder. En slags blanding av egoistisk (fordi man lot det stakkars barnet være så lenge i barnehage) og synd på mor som måtte være så lenge borte fra barnet.
8 timer er jo helt fantastisk egentlig, all den tid de fleste vel jobber ca 8 timer? Jeg tror nok de fleste tilstreber å hente barna sine så tidlig som mulig, men selv jeg som har barnehagen rett utenfor kontordøra har barnet i barnehagen 8 timer og 15 minutter. Og jeg vet ikke hva som hadde vært alternativet. Da måtte vi ha kjørt til jobb i hvertfall slik at mannen kunne levert, og det ville blitt lengre dager på han og mindre tid sammen på ettermiddagen. Noe sier meg at totalpakka for familien vår ikke hadde blitt noe bedre. Å ha kortere dager for min del er ingen opsjon, da måtte jeg ha byttet jobb.
Innfør 6-timersdagen også da, så blir det gjennomførbart!
For all del, min sønn tilbringer en gjennomsittelig dag 7-7,5 timer i barnehagen, av deres 9 timers åpningstid. Men det er fordi vi er to foreldre med fleksitid, og mannen har mulighet til hjemmekontor på kvelden for å få unna det han ikke rekker. Vi er jo utrolig priviligerte som har denne muligheten, det er jo slett ikke alle som kan det, og å innføre maxtid på 8 timer betyr jo at man må jobbe i barnehagen eller i nabobygget da, om man ikke er to og kan flekse. Idiotisk.
Snakk om ovenfra og ned-holdninger altså! Jeg tviler sterkt på at det er til det beste for barn at foreldrene må stresse seg halvt ihjel eller gå ned i stilling for å få til 8-timers dag. Blir spennende å se hvor lenge det går, det må jo komme en god del motreaksjoner.
Idiotosk regel. Var en regel om 9 timer før, men den er fjernet. Som mange andre regler når det kommer til barnehagedrift.
Men jeg skjønner jo litt det at kommunen prøver å finne en løsning på at 7-17 er utrolig vanskelig å dekke med 3 ansatte på en avdeling. Spesielt når det trykkes ekstra barn inn sånn at man må ha 2 pedagoger.
Jeg jobber kommunalt og har betalt lunsj. Derfor har vi 6timer og 45min som gjennomsnittstid på jobb + ubunnet tid. Når barnehagen er åpen i 10 timer blir det 2 timer i løpet av døgnet alle er på jobb om man skal dekke 7-17, og de går til pauseavvikling. Altså 30min med alle på avdelingen. Da vil man jo ha i teorien 20barn ca og 2 voksne. Ved å kutte ned på arbeidstiden blir det flere timer hvor alle er på jobb.
Som oftes løses dette med at de første 30min og de siste 30min for dagen dekker andre avdelinger opp. sånn at man bare trenger personale mellom 9 1/2 time og 9 timer for dagen for oss som er 3 avdelinger som rulerer. Like vel er det utrolig kort tid vi er alle på jobb og mye av denne tiden går vekk i møter, pauser osv. Desverre.
Men 8 times regler funker ikke. Men 9 timers åpningstid eller ekstra ansatte hadde hjelpt på veldig.
Da kan jo aleneforeldre bare glemme full jobb. Og så kan de få gleden av å bli kalt late snyltere som lever på staten, antagelig av mange av de samme som synes denne ordningen er en god idé.
Økning i bemanningen er nok den eneste gode løsningen som finnes. Er veldig lei av at det kuttes og kuttes i budsjettene mens kravene til hva vi skal drive med øker og øker.
Kravene til dokumentasjon og observasjoner økes, men like vel har vi 4 timer i uken til planlegging.
I stedenfor å øke barnetettheten til 7 sånn som vi har hos oss og ikke sette inn vikarer så bør de synke barnetettheten til 5 synes jeg.
Så latterlig. Alle aleneforeldre må skaffe seg en lavere stilling, og kanskje til og med bytte jobb. Det høres jammen meg fordelaktig ut for barna! :lol:
Ikke nok med at man sitter på generelt høyere boutgifter enn samboere og gifte, så skal man i tillegg ikke kunne ha en fulltidsjobb! Det kan jo bli et flott klasseskille, i verste fall.
Jeg bor i Kr.sand og har nå barna i kommunal barnehage - jeg har hørt om dette, men det har aldri vært noe tema i barnehagen "vår", heldigvis. De har jo snakket om å sette dette i kraft før 2011, men ikke gjort det hos oss. Det har heller ikke blitt gitt noen informasjon om at det kommer til å bli slik.
Jeg har ikke nubbsjangs som den eneste som kan hente/levere. Jeg bruker gjerne 30-45 minutter til og fra jobb i tillegg, alt etter hvor mye trafikk det er etc. Ungene er normalt i barnehagen fra kl. 07.15 til nærmere kl. 16.00 ... Det er jo over åtte timer, men jeg kan ikke se hvordan det skal kunne gå å redusere :niks:; da må jeg jo redusere til 80 % stilling for å kunne gå litt tidligere hver dag og det er ikke noe alternativ i jobben jeg har pr i dag. Dvs. jeg har ungene på to ulike avdelinger faktisk, og den ene avdelingen åpner ikke før kl. 07.30, så jeg er tidligst ferdig med å levere kl. 07.40 ...og igjen betyr det at jeg som regel alltid kommer en 5-15 minutter "for sent" på jobb. Det er i og for seg ikke noe problem, men jeg liker det jo ikke - og jeg kan ikke ta det igjen på ettermiddagen heller, for da må jeg jo hente ungene hvis ikke klokka skal bikke mot 16.30 og 9 timers opphold!!
Og forresten må jeg ha vært syk den dagenen de fikk uttdelt et par ekstra armer og øyne i nakken, da jeg utdannet meg til barnehagepdagog, for jeg har bare et sett armer og to øyne, som sitter sånn løselig fordelt rundt nesa mi...
Ja, for det er visst det de tror vi får med utdannelsen, når de kloke hoder så viselig tenker at en assistent kan ha 6 barn over 3 år, mens en pedagog kan ha 8. :gaah:
En annen ting som irriterer meg med dette er at de antar at folk bare kan "redusere stillingen sin" som om det er noe stående tilbud i alle jobber. Og hvor i helsike er fornuften i at folk må slutte å jobbe selv om man har barnehageplass? Hvem mener de egentlig skal jobbe og tjene penger her i landet?
Og hvordan i helsike kan det lønne seg for en kommune at en som går i 100 % stilling slutter å tjene penger? Man betaler jo faktisk en del i kommuneskatt, mye mer enn hva en barnehageplass koster.
Du vet, vi mødre jobber jo ikke mens barna er i barnehagen. Vi har dem 10 timer i barnehagen mens vi trener og sitter på cafe. Så dette vil jo ikke ramme annet enn foreldres fritidssysler og hjelper dem til å gjøre det beste for barna, noe de åpenbart ikke skjønner på egen hånd.
Åja, det var sant ja. Det er det vi selvsagt egentlig gjør. Kan noen minne meg på det 5.50 i morgen, så jeg ikke står opp og går på jobb (for å komme dit til klokka 7 så jeg kan dra klokka 15 og hente Knerten)?
Vel og merke sitter jeg lett avslappet og forteller en annen hva hun skal gjøre for tiden (vikaropplæring) men cafe hørtes jo bedre ut, trenger kanskje ikke stå opp så tidlig heller da.
Nei, det var dette med hvordan den egentlige verden fungerer da.
Der de fleste mødre til barnehagebarn faktisk jobber. Og slett ikke alle kan flekse 7-15 som meg (og 9-17 som min mann gjør) og derfor rett og slett bare ikke KAN holde en 8-timers regel og jobbe 100%
Altså, jeg kan skjønne at noen kan synes det er fælt at små unger er lengre enn åtte timer i barnehagen. Jeg synes ikke det er noe å trakte etter selv heller, iallefall ikke for de aller minste. Men et slikt forslag ut av det blå kræsjer jo helt med det virkelige liv, og framstår veldig pekefingeraktig og nedlatende. Litt som å være i mot å dele ut kondomer til unge, fordi man ikke synes at de skal ha sex. Har man tatt med i beregningen de barna som evt. vil lide av (alene)foreldrenes dårlige økonomi?
Meningen er nok at alle mammaer skal være hjemme med kontantstøtte, jeg har ikke sett at noen av de borgerlige partiene (som gikk inn for 8-timersgrense i Kr.sand) har vært særlig begeistret for 6-timersdagen.
Vi kunne trengt fler småbarnsforeldre i kommunestyrene rundt omkring. :nemlig:
Idioter! Ikke rart det er politikerforrakt når slike nepskrell sitter og bestemmer!
Disse politikerne har tydeligvis ikke barnehagebarn. Alternativt har de au pair. Men for all del, dersom de vil at folk skal betale mindre skatt, få lavere pensjon, gå over på trygdeytelser i stedet for å jobbe- så hver så god!
Er vel vi som må velge. Vil vi ha dårligere råd og bedre tid med barna? Altså, vil vi ha et samfunn der de fleste tenker det er greit eller fint? Eller er målet full sysselsetting utenfor hjemmet for liten og stor?
Det er forskjell på å velge å jobbe deltid eller være hjemmeværende og å bli tvunget til å gjøre det grunnet makstid på 8 timer. Ikke alle har fleksitid eller mulighet for å ta igjen arbeidet på kveldstid. Hvis alle småbarnsforeldre (og det er man i mange år dersom man får flere barn) i Kristiansand må slutte i jobben eller jobbe redusert- Hvem skal da dekke inn dette tapet?
Tror du de blir skadet av lange barnehagedager, er det det du sikter til? :gruble: En time fra eller til i barnehagen tror jeg ikke har store konsekvenser for et menneskesinn. Da jeg var liten begynte babyer i barnehagen når de var 4 måneder gamle og sånt, det synes jeg høres litt verre ut.
Det er godt å høre at jeg ikke var den eneste som ble litt sjokkert og vantro av å lese denne nyheten. Jeg måtte først sjekke ut om fedrelandsvennen var en pålitelig kilde, men den største avisa i Kristiansand må da være det?
Ungene mine er under 8 timer i barnehagen hver dag. Vi er begge i full jobb, men vi har begge også fleksitid (og jobber litt på kveldene). Men har ikke problemer med å se at ikke alle har det like fleksibelt som oss.
Jeg har forøvrig spurt om å få jobbe deltid, men fikk til svar at det ikke var forenlig med den typen jobb jeg har (noe jeg riktignok var uenig i, men ... ). I hvert fall; det er ikke bare gjort i en fei å be folk gå ned i stilling.
I bhg der vi har hus på Møre er det også slik. Blodsmak i munnen og oppsigelse etter 6 effektive dager ble resultatet. Heldigvis hadde studentbhg plass.
De skulle atpåtil ha 4 mnd betaling siden det ikke var lov å si opp før 1 mai. De fikk ikk3
e det, og regelen ble endret etter brev til kommunestyret. :snill:
Private barnehager har hatt fritt frem på åpningstider lenge, hvertfall de vi kjenner til. Det er først de to siste årene til minstejenta at vi hadde tilbud om 07-17, men her er det annerledes ettersom 80 % bor i pendleravstand til jobb. Første barehage hadde 08.00 til 16, neste 08-16.30. Sistnevnte var en stor barnehage sentralt i Oslo med mange barn, nyttet ikke diskutere på det selv om dette var en kampsak i foreldregruppa alle de årenen vi var der.
Som andre over nevnte så har vi hele veien vært heldige med stor fleksibilitet i jobbene våre. Jeg kan ikke se annet enn at håpløse åpningstider som ikke er gjennomførbare for enkelte gir utslag på budsjettet et annet sted i kommunen, arbeidsavklaringspenger feks. Eller andre trygdeytelser. :snill:
De aller fleste jobber jo fordi de trenger pengene og jobben er lagt opp som den er, ikke fordi de synes det er stas å hente ungene klokka 17.
Henger meg på Esme sitt forslag, øk bemanningen i barnehagene og gjerne også skolen/ SFO når de først er igang!
Fvn er en pålitelig avis :jupp:, og jeg snakket faktisk med de i barnehagen om dette i dag - og det er jo ikke avgjort. Som hun jeg snakket med påpekte, så er det ganske kraftige reaksjoner også i barnehagene og ingen kommer til å gi seg uten protest og kamp! :niks: Dessuten blir det jo helt fjollete å ha forskjell på private og kommunale barnehager på den måten.
Grunnen til dette er visst foreldre som utnytter seg av åpningstidene og leverer presis kl. 07 og ikke henter før kl. 17. Jeg (og barnehagen mine unger går i) tenker at dette slett ikke skal ramme alle, men at de foreldrene som gjør dette heller får få både en og tre advarsler og evt. oppsagt plass dersom de ikke skjerper seg. At det skal ramme alle er jo fryktelig synd! :nemlig:
Edit: I bunnen av dette ligger det selvsagt en tone om at man skal spare penger, iom. at man sparer ganske mange timer på ansatte i lønn pr. år med et slikt tiltak, da barnehagene kommer til å stenge tidligere. Det tror jeg ikke mange barnehageansatte i denne kommunen er med på!!
Dette skjønte jeg ikke. Skal det være lov å ha barna der i 10 timer om dagen, eller skal det ikke? Hvis man skal få advarsler og oppsigelse hvis man utnytter åpningstiden, hvorfor er dette forskjellig fra å sette grenser for hvor mye man får utnytte åpningstiden?
Og hvordan mener man en aleneforsørger med en times jobbreise skal "skjerpe seg"?
Dette var de de i barnehagen som snakket noe om da jeg leverte i morges - det er tydelig et hett tema i dag; og de fortalte at de faktisk har et par foreldre (og da snakker vi ikke aleneforsørgere, det ble også poengtert :snill: ) som de sliter med i forhold til at de så bevisst og åpent benytter seg av barnehagen som pass - også på dager der de ikke jobber. Jeg vet jo ikke stort om dette, men tenker at i slike tilfeller, der man med sikkerhet vet at foreldre utnytter seg av 10 timers "barnevakt" bare fordi de ønsker det, burde kunne gå til tiltak for å stoppe det.
Personlig har jeg ingen egeninteresse av å skull "ta noen", og jeg har heller ingen ønsker om redusering av åpningstid og makstid for opphold. Jeg klarer ikke komme under 8 timer selv, og jeg er ikke alene.
Nei vet du, det har jeg strengt tatt ingen formening om. Jeg stiller meg utenfor dette - min kommentar til at det visstnok er slike tilfeller de vil få has på (som da skal være noe av årsaken til forslaget i utgangspunktet) er jo at jeg synes det er utrolig kjipt at alle da blir lidende under at noen få utnytter systemet.
Men jeg forstår dem ikke. Er det lov å benytte det tilbudet man har betalt for fullt ut, eller er det ikke lov? Og skal de sitte som en slags moralske voktere og vurdere hvem som har gyldig grunn til å benytte det?
Er de bekymret for noen av barna får de kontakte barnevernet.
Dersom det er et fåtall fåtall foreldre som utnytter åpningstiden bør heller dette tas opp med de det gjelder i stedet for å straffe alle foreldre som har barn i kommunal barnehage.
Jeg skjønner at det er ikke din mening du sier her altså. Men allium har rett, om de i barnehagen er bekymret for at noen foreldre ikke prioriterer barna sine så må de melde sin bekymring til barnevernet. Ikke synsemene at foreldrene "utnytter" et tilbud. Som de har all verdens rett til å gjøre. Jeg synes det er lenge å ha et barn 10 timer i barnehagen, men det er lov å mene noe annet også. I andre land er det helt vanlig lengde på barnehagedagen, at foreldrene handler, lager mat og gjør alt arbeid hjemme før de henter barna.
Helt sant allium - det bør tas opp med de det gjelder og hver sak får evt. behandles individuelt på den måten som er best for foreldre/barn, og er det bekymring for barna er BV rette veien å gå, ingenting annet. Å gre alle over samme kam blir jo bare helt feil!!
Jeg er med allium på denne og skjønner ikke helt at man skal "ta" noen fordi de benytter tilbudet fullt ut. Så lenge man betaler for en full plass, så er det da ingen som kan nekte de å benytte tilbudet fullt ut. Og jeg signerer på den at om man er bekymret for barna i de enkelte tilfellene, så får man heller kontakte barnevernet.
At de ansatte atpåtil diskuterer dette med andre foreldre, synes jeg er helt bak mål!
Ikke bare at folk må få lov til å velge, men hele samfunnsmaskineriet er avhengig av det. Vi har et rekordhøyt antall mennesker på ulike trygdeordninger, så vi trenger at de som kan jobbe fullt faktisk gjør det. Så da er det idiotisk å vedta regler som motarbeider dette så til de grader.
Jeg tror ikke at folk har ungene i barnehagen så lange dager bare for gøy. De fleste jeg kjenner, lirker og lurer til sånn at barnas hverdag skal bli så bra som mulig. Men det er noen som kanskje ikke har mulighet til dette, og da hjelper det virkelig ingenting å gjøre hverdagen dems enda mer vanskelig.
Og er det sant at en pedagog kan ha ansvar for flere unger enn en assistent??? Det må være det dummeste jeg har hørt. Det burde jo nesten heller være omvendt, i den grad at man forventer mer av en pedagog i forhold til tilrettelegging av barnehagehverdagen.
Barnehagen vår er forresten åpen fra 07 til 17, og den er kommunal.
Vi bor i pendlerkommune. Men jeg har inntrykk av at det er veldig få som er der så lenge altså.
Vår er også åpen fra 07-17, den kommunale delen - familiebarnehageavdelingen for de minste er åpen 07.30 til 16.00.
Mine begynte i kommunal bhg i år, tidligere har de gått i familiebarnehage, den åpnet 07.15 til 16.00, så for oss har det aldri vært noe alternativ å ha de lenger enn kl. 16, men de blir sjelden hentet senere enn rett over kl. 15.30. Men at mange andre kanskje trenger plass til kl. 17 er jeg ikke et øyeblikk i tvil om!!
Det kan du riktig si. Jeg fikk det omtrent bare slengt i fjeset idét jeg leverte - vi er blant de første som leverer om morgenen og det var tydeligvis veldig hett tema etter oppslaget i går. Det kan jeg forstå, men det er virkelig ikke all informasjon jeg trenger - dog var det jo relevant å nevne det i denne tråden synes jeg.
Barnehagen jeg jobber i er åpen fra 6.30 til kl 17.00. Det er alltid noen få som har veldig lange dager, men merker vi at barna lider under det så tar vi en prat med foreldrene. Det skjer ikke så ofte.
Å lage en regel som gir veldig mange problemer med henting og levering for å få has på noen få er for dumt.
Da håper jeg de vet hvorfor de gjør det også og ikke bare uffer seg over det og tror ting. Det kan jo godt ligge noe bak der som gjør at de utnytter tiden helt ut i begge ender som ikke syns.
Ellers syns jeg ideen er helt på tryne. Jeg vil aldri klare noe sånt å jobbe 100% i allefall, men jeg har en jobb som jeg kan sjonglere som jeg vil hvis jeg må (innenfor åpningstid)
Guttungen er stort sett åtte, åtte og en halv time i barnehagen. Jeg er en usedvanlig privilegert (er det sånn det skrives?) enslig forelder med masse mulighet til å flexe og ta igjen tapt arbeidstid på kvelden eller når jeg ikke har barn. Det pusher jeg til grensen, og et krav om åtte timer max hver dag hadde ødelagt mine muligheter, som tross alt er svært dynamiske.
Jeg knurrer når jeg tenker på hvordan dette føkker opp for aleneforeldre som ikke er like heldige med flexemulighetene som meg. Pokker'n, altså.
Ja, det er helt tragisk. Men det gjelder jo som sagt ikke bare aleneforeldre heller - det er jo garantert samboende foreldre som ikke kan flexe og få det til, selv om man er to; som undertegnede for eksempel!!
Selvfølgelig, men jeg skal være navlebeskuende nok til å påpeke at det er et større problem for husholdninger med en inntekt å plutselig måtte finne alternative måter å få den inntekten fordi barnehagen ikke godtar arbeidstidene dine.
Men jeg skjønner ikke hvorfor man skal ta det opp med foreldre som benytter full åpningstid, med mindre dette tydelig er et problem for barnet. Min erfaring er at det oftere er et "problem" for personalet enn for ungen.
My gådd! :sjokk: Det her framstår virkelig uprofesjonelt altså. Det minner meg om en sosionom jeg møtte på kurs en gang, som synes det var helt grusomt å utbetale sosialhjelp til de fattigste av de fattige vi har her til lands, fordi mye av pengene ville gå til rus. :gal: Det er noe som heter profesjonalitet, faktisk. Det går også an å ha to tanker i hodet samtidig, og ha respekt for at vi mennesker gjør forskjellige valg. De ansatte må gjerne på privaten mene at det er idiotisk å la barna være i barnehagen når de foreldrene har fri, men det har de faktisk ikke noe som helst med i sin rolle som ansatt i barnehagen. Ingenting! Enten er man bekymret for barnas omsorg og tar det derfra, eller så må man rett og slett leve med at andre gjør valg man selv ikke ville gjort. Jeg stusser også på dette med taushetsplikten når man viser til et par foreldre som ikke er skilt og som utnytter åpningstiden maks. Jeg vil tro at det ikke er vanskelig for folk å finne ut av hvem man her snakker om.
Tenkte på det med at man sier flere og flere barn har konsentrasjonsproblemer, ja. Tror heller ikke en time fra eller til utgjør den store forskjellen, så kommentaren var helt på siden.
Mmmm, en kan jo begynne å lure på hvor mye informasjon som er på "avveie", for å si det sånn ... :paranoid:
Til forsvar må jeg allikevel si at jeg ikke tror dette er noe som skjer i stort omfang altså, men at det ble veldig uheldig i dag, i et øyeblikks ivrig svakhet. Så får man la tvilen komme vedkommende til gode og anta at det ikke er vanlig kost. Skulle jeg oppdage noe annet vil jeg nok så definitiv si hva jeg mener om det. :nemlig:
¨
Det kan godt være det egentlig er en ikke-sak. Mitt innlegg var bare som svar til innlegget over med at noen foreldre visstnok utnytter åpningstid (hva nå det er. Enten er det maks oppholdstid innenfor åpningstid og da står det i vedtektene eller så er det fritt fram).
Men jeg leste innlegget til Absalone (?) som at enkelte ansatte reagerte av typen "baret blir trøtt og sliten av å være så lenge i barnehagen". Og det bør ikke være noe problem å ta muntlig opp (på egnet sted selvsagt) med foreldre det gjelder.
Vår barnehage er åpen 10 timer, men har maks oppholdstid på 9 timer. Dersom denne barnehagen det ble skrevet om over her ikke har noe slikt så må de ansatte slutte og offe seg, og spesielt slutte å snakke om det til andre foreldre! At foreldre velger å ha barn i barnehagen selv om de har fri har de ansatte ingenting med. (Hva blir det neste? Er man hjemme i foreldrepermisjon kan man ikke ha barn i barnehagen fordi man "er jo hjemme allikevel"?)
Jeg håper det er mer enn dette du reagerer på i denne familien hvis du reagerer på dette. Slike løsninger i flerbarnsfamilier har stort sett sine årsaker.
Hva tenker du om slike foreldre? Og på hvilken måte blir dette en ulempe for andre enn de som jobber i barnehagen? Det siste kunne fint vært meg. Jeg har ingen problemer med å se for meg flere situasjoner som hadde medført en slik løsning.
Vondt? Hvorfor? Dere skal gi barnet det beste tilbudet og det er faktisk godt mulig at det er bedre for minsten å være i barnehagen og at mamma "endelig" får litt alenetid med eldsten. Jeg synes det er en smule langt å snakke om at man har vondt inni seg som profesjonell pedagog. Om dere ser at minsten får problemer på grunn av dette, så må dere jo ta det med foreldrene.
Men hvor ofte skjer dette egentlig? Det kan være spesielt i tilvenning, eller ved vaksiner, eller noe i den duren. Det er vel neppe dagligdags. Og er det opp til personalet å definere hva er god bruk av barnehagens åpningstid? Om det blir trøblete for barnet, så må man ta det med foreldrene. Om barnet ikke får problemer på grunn av dette, så synes jeg enkelt og greit man ikke skal mene så mye høyt.
Det blir som de pedagogene jeg har hørt høylytt proklamere at de ikke synes barn under 2 år har noe i barnehage å gjøre. :rolleyes:
Jeg synes at man som ansatt i barnehage skal være svært forsiktig med å referere til slike situasjoner på åpent forum, enda mye mer forsiktig med å være fordømmende ovenfor denslags, og i alle tilfeller være klar over at det ser ufattelig uprofesjonelt og trangsynt ut.
Veldig bra sagt. Og så får jeg på et vis en følelse av en undertone hvor de som sender barna i barnehagen ikke gjør det beste for barnet sitt. Som om det egentlig er litt synd på de barna som må i barnehagen. Jeg tror for å være helt ærlig ikke det spiller så stor rolle for barnet hva mamma eller pappa gjør de timene barnet er i barnehagen. Mengden mammatid og pappatid spiller nok en rolle, men jeg synes ikke det er noen grunn til å synes synd på et barn som blir levert i barnehagen fordi man tilfeldigvis vet at foreldrene ikke skal på jobb.
Eh? Er det sånn at barnehage kun skal fungere som oppbevaring? Eller er det kanskje et snev av mulighet for at barnet trives i barnehagen og har sosialt utbytte av det? Nei?
Altså, her var det mye rart, Isolde. Her syns jeg det lukter kjerringfakter lang vei.
Ikke mine ord vet du, safran, men en gjengivelse av det jeg ble fortalt i bhg i dag ... Jeg er skjønt enig med deg og har, hvis man tolker det nevnte som PK, flere svin på skogen. :nemlig:
Min oppfatning er fortsatt at åtte timers makstid ikke er liv laga for veldig, veldig mange, og skaper langt mer problemer i en allerede hardt presset hverdag med tanke på døgnets antall timer enn det hjelper!!
Ah. Atter en gang setter jeg veldig stor pris på de ansatte i vår barnehage som enten har forståelse for at folks familiesituasjoner er forskjellig og hjelper med å tilrettelegge hverdagen, eller sier i fra med en gang om det er noe som de som pedagoger ser er uheldig for barnet, i stedet for å okke seg over at "sånn ville jeg aldri gjort det selv".
Legg sammen ansatte som mener seg berettiget til å dømme om årsakene til folks hverdagsvalg, og mulighet til å gjøre som de foreslo i Absalones barnehage og si opp plassene for dem som tar gale valg, og du får en barnehage jeg er veldig glad for at jeg slipper å ha barn i.
Jeg forstår heller ikke hvorfor barnehageansatte ikke tar opp ting de anser som uheldig for barna med foreldrene i de aktuelle situasjonene! :niks: Det synes jeg er trist ...
allium: En får takke oven for at vedkommende nevnt tidligere ikke har noen sentral posisjon i barnehagen, og håpe (jeg tror inderlig) at øvrige ikke tenker på samme måten!
Hadde jeg fortalt foreldrene at jeg synes det er uheldig for barna så hadde jeg fått store problemer med styrer. Vi fikk lov å tipse om at lange dager er tungt for de minste barna de første ukene, og gjorde det til alle foreldre. Ellers så har barna lov å komme og gå så mange ganger og når de vil i løpet av barnehagens åpningstid.
Men da er det jo noe galt med styrer!?? Nå snakker vi tilfeller hvor slikt blir gjort mer enn én gang vil jeg tro, hvor man over tid ser at dette virkelig ikke er noe bra for barnet/barna det gjelder!? I så tilfelle er det jo ganske sprøtt at det skal hysjes ned, på lik linje med at det blir hårreisende å okke seg over enkelttilfeller og en gang i blant.
Å okke seg over enkelttilfeller er håreisende. Men når man ser det skjer om og om igjen så får man vondt av barna, selv om det ikke er barnevernsmateriale akkurat.
Synes ingen ting om å forhåndsdømme som jeg har opplevd " de kommer garantert ++++"
Klart de har lov, men dere som jobber der har jo et faglig ansvar. Godtar dere virkelig at dere ikke får ta opp ting med foreldrene? Det synes jeg er mye verre enn at foreldre henter og leverer flere ganger om dagen.
Ubegrunnende ja. Jeg tenkte i tilfeller der det var grunn til bekymring, uten å vite noe om hvor dårlig nevnte barn takler situasjonene som har blitt skissert som uheldige. Det er jo uansett kjempebra om ansatte tar signaler de får gjennom erfaringer de har gjort seg på alvor og ikke bare lukker øynene.
Så du mener at du under foreldresamtalene ikke har lov til å nevne hendelsen at storebror ble lei seg fordi lillesøster var hentet eller hva det nå var du skrev? Det høres da utrolig merkelig ut at styrer skulle gi deg store problemer av den grunn. Jeg håper virkelig ped.led i vår barnehage forteller meg om mitt barn har reagert negativt på noe jeg har gjort.
Hvis du går ut fra at de fleste foreldre er oppegående, vil du komme langt med å fortelle om barnets reaksjoner i en gitt situasjon. Det vil ikke nødvendigvis sikre at det aldri gjentar seg, men de fleste foreldrene vil sine barns beste og strekker seg langt for at de skal ha det så bra som mulig. Hvis jeg for eksempel tror at storebror vil synes handleturen vi må på etter minstens tilvenning i bhg vil være ulidelig kjedelig og dermed skåner han fra den ved å la han bli i barnehagen mens jeg handler med minsten på slep, vil jeg jo aldri skjønne at jeg tok feil hvis de ansatte bare stønner og himler bak ryggen min. Får jeg imidlertid vite at storebror ble veldig lei seg og var utrøstelig hele tiden jeg var borte, vil jeg velge annerledes om en tilsvarende situasjon kommer opp. Man trenger ikke alltid ta opp høytidelig at "jeg mener du gjør uheldige valg for barnet ditt", men de barnehageansatte bør si fra i en nøytral og grei tone om hvordan barna reagerer på ulike situasjoner. Det kan jeg ikke tenke meg gir problemer med noen ledelse.
Selvfølgelig drøfter man ting i et kollegium, det må man regne med at barnehagepersonalet også gjør. Men det er stor forskjell på å saklig drøfte en hendelse eller et barn og sensasjonspreget sladder om antagelser rundt andre menneskers handlinger. Man bør utvise stor romslighet i forhold til hva som er normalt og greit når man snakker om foreldre og barn man har med å gjøre profesjonelt.
Det er ikke noe som gir seriøse bekymringer, vi får bare litt vondt av barna fordi i våre øyner er det unødvendig. Men foreldrene har nok sine grunner.
Tror jeg vil slette de 2 første innleggene. Angrer på at jeg i hele tatt la det ut, spesielt siden jeg ikke er av de aller mest anonyme her inne.
Vet du, om dette er et vedvarende problem så tror jeg rett og slett ikke noe på at styrer knebler deg. Og er det ikke et vedvarende problem så er det vel ikke noe annerledes å si i forbifarten dagen etterpå at x reagerte sånn og sånn, enn det er å si at x har kranglet litt i dag? Sånn om du føler at situasjonen er så kjip at du burde si noe liksom. Er den ikke ille nok til å si ifra til foreldrene, så er den ikke ille nok til å klage på internettet heller. Makan.
Hvordan vet man om foreldrene er sykemeldt, på AAP eller har andre grunner (f.eks helsemessige) for å levere barna i barnehagen selv om de selv er hjemme? Jeg har aldri holdt barnehagen oppdatert på min status som sykemeldt i de periodene hvor jeg har vært sykemeldt etc. Men nå vet jeg iallefall at det er en viss sjans for at de Tenker sitt™ om de stakkars barna våre. Triste greier.
Men akkurat det med at det i deres øyne er unødvendig er det jeg reagerer litt på. Hva vet du om det? Og hvis barna reagerer negativt, vet foreldrene det? Jeg synes egentlig ikke man bør mene så mye om hva som er nødvendig og ikke uten å ha snakket med foreldrene skikkelig om hele situasjonen.
Mitt barn på 3år trenger ikke å være i barnehagen mer enn 6 timer om dagen, ofte er hun der 8 timer allikevel fordi jeg velger å trene før jeg henter henne. Hun storkoser seg med vennene sine, og jeg slipper å bruke voksentid med kjærsten på trening etter leggetid. Vin-vin, men jeg skjønner nå at de barnehageansatte sikkert tenker sittTM fordi jeg kommer rekende kl 4 og henter i svett treningstøy.
Det har også hendt at jeg i slitsomme tider har dratt rett hjem alene og har latt sambo hente halv 5. :villoggal:
Hehe, det hender jeg er på joggetur rett forbi barnehagen før jeg henter. De får Tenke Sitt så mye de vil. Og da jeg var gravid og sykemeldt og Junior var usedvanlig trassete, hente det at jeg hentet en del senere enn jeg måtte - rett og slett for å minimere antall konflikter per dag.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.