Vet ikke om en sånn tråd finnes, men synes det er spennende å se hva andre lager, gjerne med oppskrifter eller link til det :)
Jeg har akkurat laget grove pizzasnurrer med kyllingkjøttdeig, paprika, løk, ost og tomatsaus, aldri lagd før men det ble veldig godt :) Skal få de til å se litt finere ut neste gang da oppskriften forklart det så dårlig :P
I går bakte jeg langpanne-sjokoladekake som skal pyntes i dag. Og så laget jeg gelé-appelsiner (men det er jo ikke akkurat bakst da). Og nå står deig til pølsehorn til heving.
Akkurat no står da brød til heving på benken, og i helga bakte me rosinboller og skillingsboller. Neste helg er da 8- årsdag i huset, så da blir vel ein heil del baking framover no.
Sånne står klare til steking på kjøkkenet nå, skal ha barneselskap i dag og da passet det fint med sånne. :D Jeg har ingenting inni da, de får dyppe dem i ketchup og sennep selv etterpå.
Baker et brød nesten hver dag (i brødbakemaskin så jeg baker den jo egentlig ikke :knegg:)
Sist jeg bakte var vel til snoopys og min bursdag, etter påske :knegg:
Vi spiser lite kaker og sånt. Ungene og mann liker eks bare langpannesjokoladekake.
Og jeg synnes det er vanskelig å finne oppskrifter på gode ting som er uten sukker (turbo tåler ikke fruktose/sukker og i tillegg tåler jeg ikke laktose og laktosereduserte melken som har vært har øddelagt alt av mat så har brukt vanlig melk i sjokoladekake i mange år )
Og ikke finner jeg noe å lage glasur av ,da melis = sukker... Og kokesjokolade er full av sukker :/ Og så blir den stein hard om man bare smelter sjokolade å har over...
Prøvde meg en gang på boller men de ble stein :(
Jeg er ikke noe på å eksperimitere
Lagde rundstykker på tirsdag. Kjøpte "grove rundstykker" blanding i butikken.Også bakte jeg norsk bondebrød (også blanding fra butikken) samtidig. Før helga bakte jeg kanelboller. I morgen skal jeg lage iskake og muffins med sjokoladeglasur.
Jeg baker lite for tiden, men forrige helg bakte og Halloweenpyntet jeg mørke sjokoladekjeks (stukket ut med figurformer) og mørk sjokoladekake (Fransk sjokoladekake, Harriet Vane-oppskrift, med 250 g mørk kokesjokolade i deigen og 100 g i glasuren!).
Brownies (etter den Det søte liv-oppskriften som bare heter «Brownies»), som jeg stekte så lite som overhodet mulig, lot sette seg i kjøleskapet i to døgn og så serverte med bringebærsorbet. Ikke dumt.
Brød lager jeg daglig (heller ingrediensene i brødbakemaskinen og starter maskinen), ikke akkurat definert som baking selv om det er et brød som blir bakt.
I helgen lagde jeg muffins med eple, etter vaniljekakeoppskriften her inne et sted. I går lagde jeg Mad muff pai, den skal spises i dag. :gleder meg:
Denne tråden er virkelig inspirerende! Så flinke dere er! :tilber:
Synes det er ekstra artig når det ligger en link til oppskrift (skal nå teste bolleoppskriften som ble lagt ut) eller et bilde av bakstresultatet! :jupp:
Jeg bakte skillingsboller og rosinboller i dag. De ble helt fantastisk gode. Jeg bruker samme oppskrift hver gang, men det later ikke bollene til å bry seg om. :knegg:
Jeg og snoopy og gudsønnen min(4 mnd) bakte sjokoladekake uten melk og sukker på lørdag. Ble litt turbo vennlig og litt ikke... For lagde glasur av kakao og melis:/
Sliter enda med å finne noe annet anternativ til melis:/
Nei desverre. Går greit med 2-3 ts sukring sukker i en kake, men som glasur så blir han dårlig, med at den er laget på naturlig fruktose-blomster ting. Har testet den ut :sukk: