Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julepakke til USA - toll?

#1

Filifjonka sa for siden:

Jeg skal sende en stor pakke til sønnen min som er utvekslingsstudent i USA. Den er stapp full av små gaver til ham og vertsfamilien, diverse julegodt og mat. Ikke noen veldig store verdier, men til sammen blir det jo litt, og jeg et usikker på hva jeg skal oppgi som verdi på pakken. Kan han risikere å måtte betale toll på gavene sine?


#2

Hannamoren sa for siden:

Jeg har sendt mange pakker, og hver gang setter jeg verdien til svært lite. Bare i tilfelle.


#3

Filifjonka sa for siden:

Men vet du hva som er grensen? Jeg tenker på om pakken skulle bli borte, da er det jo dumt å ha oppgitt en lavere verdi enn den reelle. Dette er jo en registrert pakke som er forsikret inntil en viss sum.


#4

Jålebeinet sa for siden:

Jeg tror at grensen er 100 dollar for gavesendinger.


#5

allium sa for siden:

Jeg tror det er regler for hva slags mat du kan sende også. Jeg husker ihvertfall at jeg var ganske nervøs da jeg skulle gjennom tollen i USA med matbestillingen brunost, julekake og norsk sjokolade til sønnen min.


#6

Pelen sa for siden:

Jeg vet ikke hva grensen er faktisk. Mat er det strenge regler for og det kan være lurt å sjekke opp (men jeg vet ikke om man risikerer noe mer enn at de tar den fra enn om de skulle oppdage det).


#7

Filifjonka sa for siden:

Kikket litt på reglene og det virker som det er ok å sende mat så lenge det er til privatpersoner.

All manufactured food and drink for human or animal consumption posted to the US by business customers, from countries all around the world, will be subject to prior notice being obtained before the item can be accepted for posting. The only exemptions are food made by an individual at home sent as a personal gift to an individual in the USA, and a manufactured item sent by a private individual. Businesses must comply with this legislation.


#8

Pelen sa for siden:

Ok, det er jo nesten litt pussig når det står en person og mer eller mindre bare passer på dette når man har landet med fly. Kornprodukter får man ikke ta med inn samt kjøtt og jeg husker riktig.


#9

millact sa for siden:

Det er pga sykdommer de ikke tillater slike ting.


#10

Filifjonka sa for siden:

Pakken kom fram på bare fem dager, uten tollproblemer av noe slag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.