Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøkkenutstyr. Zestjern/ hvitløksrive etc

#1

Hyacinth sa for siden:

Usikker på om denne sorterer under matforaet eller her, men det er jo utstyr. Hvis noen har sett på Tinas mat, så har de sett at hun har en slags rive som ligner på noe vi finner på sløyden. Den bruker hun både til å rive hvitløk og sitronskall. Jeg tror egentlig ikke det er et zestjern, for det lager vel strimler? Det er langt og tynt. Hvor får man tak i noe sånt? Jeg synes ikke noe vanlig rivjern funker greit, og hvitløk pleier jeg bare å smadre med kniven, men dette jernet ser så greit ut. Jeg vil ha et.


#2

Ma Dalton sa for siden:

Jeg vil virkelig anbefale dette rivjernet fra Microplane. Nå har jeg ikke sett så mye på Tina i det siste, men Rachael Ray bruker de, om du har sett på henne. Rivjernene er det skarpeste jeg har vært borti, og fungerer helt fantastisk. Jeg bruker dem på hvitløk, ingefær, parmesan etc. Jeg har et rivjern med 3 forskjellige plater som kan byttes ut. De er små, så dette tar ikke plass i skuffen.. Det fine med den jeg linket til er at det du river ikke blir helt most, men du får skikkelig løvtynne flak av det du river. Überperfekt til hvitløk! Jeg var også en hvitløkssmadrer før, men dette er så innmari enkelt.

De fører dem hos de fleste velassorterte kjøkkenutstyrskjeder. Ikke så ille pris heller. Også varer de leeenge! Tror jeg har hatt mine i 3 år, de er i daglig bruk, og like skarpe. :D

Hilsen selverklært kjøkkenstæsjnerd. :sparke:


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk, jeg er overbevist. :lettpåvirkelig:

Hvor selger de og hva koster de, tror vi? Og det er ikke et problem at bitene ikke blir små nok altså? Hva er det egentlig laget for?




#6

Ole Brumm sa for siden:

Jeg bruker et rivjern fra Ikea til blant annet hvitløk og ingefær, fungerer fint og prisen kan man ikke si noe på. :knegg:


#7

Ma Dalton sa for siden:

De selges "overalt". Se f.eks. her. der ser du også pris. Koster 2-300. Jeg har som sagt et gavesett som ble solgt for noen år siden. Der var det med den jeg linket til (medium ribbon), og en superfin og en litt mindre fin. Førstnevnte er helt klart favoritten. Jeg synes f.eks. den kan bli for sterk hvitløkssmak om den er for finrevet. Dersom den er grovere blir det rundere hvitløkssmak. Men den blir jo ikke grov med medium ribbon, den blir jo mye finere enn jeg kan klare å finhakke..

Dette er et av de redskapene jeg tror jeg ville hatt med meg på en øde øy.. Hihi!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.