Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

3 år gammel elgkjøttdeig

#1

mamaria sa for siden:

Ja, ville dere spist, eller kalt det bikkjemat?

Elg er jo ganske rent kjøtt med lite fett, og dette kjøttet har vært dypfrosset siden produksjonen.
Likevel, huset er delt. Mannen truer med burger på esso, jeg synes det lukter helt vanlig, og har planer om elgkjøttkaker om litt.


#2

Mauser sa for siden:

Hadde jeg lett spist.


#3

Anuk sa for siden:

Hadde ikke nølt på det. Det eneste som kan skje er jo at smaken ikke er helt på topp.


#4

Acsa sa for siden:

Så klart jeg hadde spist det.

Jeg ryddet i fryserne i går. Vil dere ha blåbær fra 1992 til dessert? :blafre:


#5

Frøydis sa for siden:

Jeg hadde spist det.


#6

Bloppy sa for siden:

Elg kjøttdeig er ikke noe farlig å spise etter tre år i fryseren nei. Og jeg er skikkelig pingle når det kommer til sånt.

Det er jo helt rent kjøtt nesten fritt for fett. Såvidt meg bekjent så er det vel oftest fettet som gjør kjøttet harskt og rart etter en stund. :undrer:


#7

Carrera sa for siden:

Har spist elg som er mye gamlere enn det. I følge min elgjegerpappa, så kan elgkjøtt ligge på årsvis, uten at det taper seg stort. Det kan bli noe tørrere med årene, men likefullt spisbart.


#8

trøtt sa for siden:

Det hadde jeg spist uten problemer.


#9

TheVoice sa for siden:

JEg hadde ikke spist det :sparke:.....


#10

Mauser sa for siden:

Hvorfor ikke?


#11

TheVoice sa for siden:

Bare kresen og sær :sparke: Ingen faglig god grunn til å ikke gjøre det nei, hadde nok kastet det uten å tenke meg om :sparke:..


#12

Kiwi sa for siden:

Jeg ville heller ikke spist kjøttet. Antar at det smaker harskt når det er så gammelt, selv om det er lite fett i elgkjøtt.


#13

Honda sa for siden:

I følge onkelen til mann kan elg tines og fryses 13 ganger og så lenge den er godt pakket inn kan den ligge i fryseren i en 2-3 år, men bør helst ikke ligge mere en 1 år om det eks er indrefilet eller noe sånt, som du skal bruke litt ekslusivt for som andre sier kan bli littt tørt


#14

Malus sa for siden:

Hadde spist det.


#15

Chablis sa for siden:

Ikke jeg heller.


#16

Harriet Vane sa for siden:

Jeg hadde selvsagt spist det og har spist så gammelt ("gammelt") viltkjøtt og eldre attpå uten at det var noe galt med smaken.



#18

Floksa sa for siden:

Ferskvare det :nam:


#19

Elisabet sa for siden:

Hadde spist det uten problemer. Elgkjøttdeigen vi har i fryseren er vel like gammel nå noe av det, men det holder lenge.


#20

oslo78 sa for siden:

Spist det selvsagt.


#21

Synnemor sa for siden:

Bare spis det! Spiste selv hjortekjøttdeig som var 3 år gammelt for et par uker siden, gikk helt fint. Kjøtt som er fettfattig holder lenge. Vi kjøper hjort hvert år, og ifølge hjortejegeren (som driver stort) kan hjortekjøtt holde seg utrolig mange år så lenge det er dypfryst. Vil tro det samme gjelder for elg.


#22

Schnuppa sa for siden:

Jeg ville ha spist det uten å nøle.

Dette derimot stiller jeg meg litt skeptisk til. Ingenting kan vel tines og fryses 13 ganger uten at det blir forringet kraftig?


#23

Mauser sa for siden:

Pfft. Har du aldri laget isbiter?


#24

Elastica sa for siden:

Jeg hadde gjerne spist det.

Elgkjøttdeig er så og si fritt for fett, og egner seg godt for langtidsoppbevaring i et mørkt hjørne i fryseren.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.