Elg er jo ganske rent kjøtt med lite fett, og dette kjøttet har vært dypfrosset siden produksjonen.
Likevel, huset er delt. Mannen truer med burger på esso, jeg synes det lukter helt vanlig, og har planer om elgkjøttkaker om litt.
Elg kjøttdeig er ikke noe farlig å spise etter tre år i fryseren nei. Og jeg er skikkelig pingle når det kommer til sånt.
Det er jo helt rent kjøtt nesten fritt for fett. Såvidt meg bekjent så er det vel oftest fettet som gjør kjøttet harskt og rart etter en stund. :undrer:
Har spist elg som er mye gamlere enn det. I følge min elgjegerpappa, så kan elgkjøtt ligge på årsvis, uten at det taper seg stort. Det kan bli noe tørrere med årene, men likefullt spisbart.
I følge onkelen til mann kan elg tines og fryses 13 ganger og så lenge den er godt pakket inn kan den ligge i fryseren i en 2-3 år, men bør helst ikke ligge mere en 1 år om det eks er indrefilet eller noe sånt, som du skal bruke litt ekslusivt for som andre sier kan bli littt tørt
Bare spis det! Spiste selv hjortekjøttdeig som var 3 år gammelt for et par uker siden, gikk helt fint. Kjøtt som er fettfattig holder lenge. Vi kjøper hjort hvert år, og ifølge hjortejegeren (som driver stort) kan hjortekjøtt holde seg utrolig mange år så lenge det er dypfryst. Vil tro det samme gjelder for elg.