Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sushi for nybegynnere? (Hjemmelaget)

#1

Maysen sa for siden:

Jeg har aldri prøvd shusi, men har litt lyst til å prøve det.
Siden jeg ikke vet om det faller i smak eller ikke, vil jeg prøve å lage dette hjemme først.
Noen som har gode "oppskrifter" på hva jeg kan da gjøre?
Hva er nødvendig å ha med???


#2

Karamell sa for siden:

Salmalaks, sushiris, wasabi, soyasaus og syltet ingefær?

Jeg har aldri laget selv da, men elsker sushi. :jupp:


#3

safran sa for siden:

Det er også veldig godt med avocado, agurk og strimlet gulrot. Grøtris er mye billigere enn sushiris og er ikke langt unna i konsistens. Du trenger også sushieddik til å blande i risen.


#4

Maverick sa for siden:

Ikke lag hjemme først.


#5

Benmurphy sa for siden:

Korrekt!

Ben "anbefaler Samurai på Tøyen" Murphy


#6

Karamell sa for siden:

Enig.


#7

LilleT sa for siden:

Jeg henger meg på denne. Siden min veterinærvenninne i sin tid uttalte at hun aldri ville ha spist sushi, fikk jeg en unnskyldning for å la være. De gangene jeg har spist sushi har det vært fordi jeg har fått det servert uten å vite hva det var. :knegg:

Nå innser jeg at fiskeelskere som meg bør gi sushien en sjanse likevel. Jeg har ingen planer om å lage hjemme, men hvilke retter bør man prøve seg på første gangen?


#8

Hyacinth sa for siden:

Kunne ikke vært mer enig.


#9

liefje sa for siden:

Nei, herregud. Ikke lag hjemme. Sushilaging er en kunst, baade selve tillagingen og det aa velge ut de beste raavarene (den beste fisken). De fleste restauranter som serverer sushi, har en egen sushishef som tilbereder sushien, og det sier jo egntlig det meste: Dette er ikke noe hvemsomhelst kan. Jeg er klar over at man kan laere aa lage selv, men dette er over hodet ikke noe aa anbefale til nybegynnere.

Sashimi derimot (altsaa bare stykker av den raa fisken som dyppes i soyasaus, evt. tilsatt litt wasabi) kan man lage selv av Salmalaks. Kjöp, skjaer i ca. 1-2 mm. tykke biter og server med soyasaus. Jeg er ikke klar over om andre fiskesorter har et tilsvarende bra kvalitetsprodukt som det Salmalaksen er, saa jeg ville startet med bare det for aa se om du likte smaken - altsaa hvis du er "redd" for aa pröve paa restaurant. Forresten er sushi ypperlig prövemat. Man kan jo gaa paa restaurant og bare spise en av hver sort som ser god ut, liksom. Og du finner helt sikkert noen du liker (ikke alle som er med raa fisk, heller - ulike rolls ala California roll er mest grönnsaker og ris, ogsaa er det andre som har reker/crabsticks og videre andre som har eggeröreaktige greier). Gaa paa restaurant! En god en.


#10

shute sa for siden:

:nemlig:


#11

Martis sa for siden:

Jeg henger meg på dem som sier at du ikke begynner med å lage selv. Ellers er Salmalaksen utrolig god, med soya og wasabi.


#12

Botero sa for siden:

laks med philadelphia!! hummm... og ja ikke hjemme først


#13

Maysen sa for siden:

Tusen takk for gode råd.
Etter å ha konferert min mann(som er kokk) og lest tråden her, så skjønner jeg at vi bør ut å spise ja....Thi hi.
Så da skal mannen be meg ut på sushi en dag.(vet ikke om det er noen plasser her som serverer dette men)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.