Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

HASTER: Noen som har vært borti kokt ribbe som skal stekes dagen etter?

#1

Elisabet sa for siden:

Fikk et tips på jobb som jeg tenkte å teste ut. Det var at en delte ribbe i biter og kokte den i 45 minutter. Så ventet en til dagen etter før en stekte den i 45 minutter og den skal da tydeligvis bli kjempefin og med sprø svor.

Nå er da ribba kokt, men skal den ligge i kokevannet til i morgen i kjøleskapet eller skal den tas ut og legges på fat? Når det skal stekes i morgen, noen som har peil på hvor mange grader for at den da tydeligvis bare trenger 45 minutter i ovnen?


#2

Benzo sa for siden:

Kokt ribbe? :skremt:
Jeg ville i hvert fall ikke latt den ligge i vann over natten, legg den i kjøleskapet.
Neste gang prøver du langstekt ribbe, smelter som smør i munnen. :nemlig:


#3

Elisabet sa for siden:

Gi meg oppskriften på det så skal jeg prøve det neste gang. Skal teste ut noen stekemåter før jul. Godt de har billig fersk ribbe på Rema. :humre:


#4

Fluke sa for siden:

følger med


#5

Elisabet sa for siden:

Nå er i alle fall den kokte ribba lagt på fat til å bli kaldere før den kommer i kjøleskapet. Skal da stekes ferdig i morgen rett før middagen. Men lurer fortsatt på hvor mange grader?


#6

Benzo sa for siden:

Langstekt ribbe
Rut opp og stell ribba som vanlig. Stek den først 4 timer på 140-150 grader, så to timer på 90-100 grader, deretter ut m ribba, strø svoren med salt pepper og brunt sukker (kan sløyfes).

Ovnen på 200 varmluft inn med ribba,pass på, la den stå til svoren bobler ca 10-15 min. Ferdig. :nam:


#7

Elisabet sa for siden:

Takk. Du har ikke noe folie over eller snur den i panna så den ligger i vann, eller noe sånt dill? Bare rett i langpanna og rett i ovnen?


#8

Benzo sa for siden:

Ikke noe dill, ikke vann. Rett inn i ovnen. :nemlig:


#9

Elisabet sa for siden:

Du har ikke noe som helst vann i langpanna i det hele tatt?


#10

Benzo sa for siden:

Niks. Hele poenget er å ikke dampe/koke ribba, men la fettet smelte ned i kjøttet over lang tid.


#11

Harriet Vane sa for siden:

Den er jo full av saft nå, siden du har kokt den først, dermed slipper du den oppned-dampe-folie-greien. Høres usedvanlig praktisk ut.

Jeg ville giddet å langsteke den når den allerede er kokt. Poenget nå er vel å få den gjennomvarm og få sprøet svoren?

Jeg googlet litt, og dette er visstnok en tradisjonell måte å lage ribbe på, ( i mangel av stekeovn, sikkert) men da delte man den opp etter koking og stekte bitene i panne.

www.klikk.no/mat/spise/article526280.ece

Christopher Sjuve sier altså:

Svoren kan du sikkert steke for seg selv i varmluft (230 C er min antagelse) eller under grillen mens du følger godt med mens ribben hviler. Kokekraften bruker du selvfølgelig til saus.


#12

Erica sa for siden:

Denne metoden viste han "julekokken" på lille julaften i fjor mener jeg. Det så egentlig både smart og veldig godt ut.


#13

Elisabet sa for siden:

Det er i alle fall genialt å dele den i biter så en slipper å dele stekt ribbe rett før den skal serveres. Tar vare på kokekraften og skal lage saus som du har lært meg Harriet. :)


#14

Kula sa for siden:

Jeg er vokst opp med kokt ribbe, som siden stekes. Jeg synes ikke det er godt. Det er mye bedre med helstekt ribbe.


#15

Harriet Vane sa for siden:

Jeg forventer prosjektrapport i morgen, Elisabet!


#16

gnuri sa for siden:

Blir spennende å høre hvordan resultatet blir :)


#17

Syrinx sa for siden:

Jeg testa ut langtidssteking av ribbe i dag. Fant en fremgangsmåte på nett, kok 2 timer på 170 grader, av med vannet og stek 3 timer på 100 grader og så frese svoren til slutt. Makan til saftig ribbe!


#18

Benzo sa for siden:

Ble ribba god, Elisabeth?


#19

Elisabet sa for siden:

Den ble god, men jeg kommer ikke til å lage den sånn igjen. Bitene var vanskelig å steke sånn at de ble pene og i og med at svoren (den beholdt jeg på) var vanskelig å få likt ferdig. Måtte ta ut noen og noen biter siden det blir litt forskjellig høyde når den er delt i biter. Så ble kjøttet i bunnen av hver bit ganske hardt og jeg syntes selve ribba ble litt tam selv om jeg kryddret på nytt før jeg satte den i ovnen for steking. Men det ble himmelsk saus da av kokekrafta, så resten av den er fryst ned til neste ribbemiddag. Tror det blir langstekingen jeg tester neste gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.