Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Focaccia, chilibrød, og andre morsomme brød

#1

Myrsnipa sa for siden:

Trenger oppskrifter. Vil prøve å bake noe annet enn vanlig grovbrød. :nikker:


#2

karma sa for siden:

Har oppskrift på noen gode loff/baguetter m bl.a friske urter/oliven/soltørkete tomater namm!! Ellers har jeg oppskrift på grove boller m/tørket frukt og nøtter. Kan dette være interessant? I så fall løper jeg og henter oppskriftene. :)


#3

Myrsnipa sa for siden:

Jatakk. :vilha:


#4

Ru sa for siden:

Focaccia:

1 liten langpanne:
30 g gjær
6 dl lunkent vann
800 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
1 kvist rosmarin
1 fedd hvitløk
olivenolje
grov salt

1: Løs opp gjæren i det lunkne vannet, ca. 37 *C. Tilsett mesteparten av hvetemelet, sukker og salt. Arbeid deigen til den blir glatt og fin. Tilsett mer hvetemel hvis deigen virker klissete og klever til fingrene.

2:La deigen heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca 1/2 t.

3: Arbeid deigen godt sammen. Kjevle den ut til en stor firkant. Legg den i en smurt, liten langpanne.

4: Bland rosmaring, hvitløk og litt olje i en morter. Fordel blandingen over deigfirkanten. Bruk fingrene til å lage de karakteristiske hullene i deigen.
Dryss litt grov salt over.

5:La brødene heve under kjøkkenhåndkle i ca 1/2 time.

6: Stek brødet i ovnen ved 200 *C i ca 25 minutter. Skjær brødet opp i firkanter.

Voila!


#5

tink sa for siden:

Jeg må bare sende litt skryt over til Lille Ru. Ved flere anledninger har jeg ønsket meg at vi skulle lage foccachia i forbindelse med fest og hygge. I går stod innflyttingsfesten for døra og jeg tok en runde rundt på nett for å søke etter foccachia, ovennevnte oppskrift ble satt i sving av en ivrig festgjest.

I løpet av kort tid var det kun smuler og ei skitten langpanne som tegn på at festdeltakerne hadde forlystet seg med deilig brød til ost, pølse og oliven. Nam, nam. :riktig:


#6

Tammen sa for siden:

Må prøves:D


#7

Ariel sa for siden:

Ru: Kan man bruke grovt mel i denne?


#8

Muskat sa for siden:

Jeg og ungene har bakt Gahkko i dag, som er samisk brød. Det minner i grunn mer om boller enn om brød. Kjempelett og raskt og lage, og veldig barnevennlig, det er enkelt for dem å klappe ut brødene selv.

Gahkko
125 g smør -smeltes
1/2 l melk
1/2 kopp sirup
1 pk tørrgjær
750 g hvetemel

Bland det våte sammen med det tørre og sett deigen til heving.
Del så deigen i små emner og kjevle ut små runde brød (vi bare klemte og klappet dem flate). Vi fikk plass til ca 6 brød på hvert stekebrett, og de var i grunn litt for store, vi kunne heller hatt flere litt mindre.
La heve litt til. Prikkes med gaffel før steking, og stek på 200 grader til de har fin gyldenbrun farge. (Mellom 10 og 20 minutter en plass tenker jeg, jeg tok ikke tiden)

De var veldig gode med smør og brunost på, syltetøy er også godt, og i oppskriften stod det også at man kunne ha sukker eller sirup på.


#9

Michelle sa for siden:

Ang Focaccia så er det nydelig med sorte oliven og fetaost oppi.


#10

Ivrig sa for siden:

Jeg lager nesten samme Foccachia, men har også i feta-ost og oliven. Etter at deigen er ferdig i langpannen, stapper jeg inn rosmarin-kvister og feta-ost, og det blir utrolig godt! Bruker masse maldon-salt på toppen, synes det smaker himmelsk:ja:


#11

Marit K sa for siden:

Jeg drar opp denne tråden fra glemselen. Rus foccachia står til heving på benken her nå, men jeg håper det er andre som vil dele spennende brødoppskrifter også. Spesielt kunne jeg ønsket oppskrift på Naan-brød.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager alltid denne focacciaen, den er helt fantastisk god. Skal heve lenge, men man står jo ikke akkurat og SER på at deigen heves, så det ser jeg på som null problem. :nam:
Liker også å ha revet hvitløk og soltørkede tomater osv i vanlige brøddeiger om det skal være noe ekstra, skal ikke så mye til. :)

Marit K: jeg elsker disse naan-brødene. Beklager mye linking til bloggen min nå, men det ble liksom enklest. Jeg lager alltid disse til indisk mat, de er dødsgode. Åh som jeg elsker naan, spesielt med hvitløk og koriander i. Det er liksom halve middagen når vi har indisk, noe vi har kanskje litt vel ofte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.