Som en avstikker til Jamie Oliver-tråden, lurer jeg på hvordan vi best kan variere matpakkene til ungene. Vi bruker brødskiver med pålegg, youghurt, frukt og av og til gulrøtter. Tips til ting som holder seg litt i en matboks?
Lillegutt får både frukt og varmmat i barnehagen hver dag, så jeg føler ikke at vi "må" variere brødskivene i samme grad som jeg ville følt ellers. Dessuten er han veldig glad i brødskiver. (Som vi forresten alltid legger dobbelt og deler i to, så det blir lite søl og misting av pålegg.) Men det hender vi glimter litt til, for variasjonens skyld. Han hadde en raptus for noen måneder siden da han ville spise rå gulrøtter i staver, men det gikk over, og nå tror jeg ikke det er noen typer grønnsaker han ville spist om han fikk dem i matboksen. Men han får av og til eple i båter, eller en neve cashewnøtter, eller et hardkokt egg delt i skiver eller båter og pakket inn i plast, eller en miniatyrtube kaviar som han kan smøre på selv (stor stas!). Hvis vi har liggende gulrotscones eller annet bakverk som ikke er kake (grove rundstykker, bananbrød), hender det han får med litt av det, eller en fullkornskavring eller to. Ellers er det flere slags middagsrester han liker godt - fiskekaker, kjøttboller, kyllingbiter - som går an å ha enten på brødet eller ved siden av.
Vi fikk i dag beskjed om at guttungen ikke spiser noe av matpakken i barnehagen, så de lurte på hva de skulle gjøre. Det ante meg at han ikke spiste stort i barnehagen, han spiser nesten ikke noe hjemme heller.
Nå har jeg prøvd å være kreativ, og morgendagens matpakke blir en liten boks med fullkornspasta, biter av sveitserost og biter av kyllingfilet som er bakt i ovn sammen med en del urter. I en annen liten boks vil det ligge biter av agurk (hvor mor har skjært ut små hjerter i håp om at gullet skal synes det er gøy :o ) og rød paprika. Han får også en yoghurt.