Det er mulig vi har hatt en tråd om dette før? Jeg vil uansett vite hvilke oppskrifter folk bruker, kanskje jeg får noen noe favoritter.
Topp tre her i huset er Glitters parmesankylling, Isets seigryte og Isets havregrynlapper. Mims fylte pannekaker, sei provence og noen eplemuffins jeg ikke husker hvem la ut er også populære.
CCB-kaken, amerikanske frokostpannekaker og en eller annen pasta med kjøttdeig og soppsaus som jeg ikke husker navnet på. Og tacolåda. Isets foccacia. Kan jeg bare velge tre? :blafre: Også bruker mannen Mims brødoppskrift.
Isets foccacia, Nennes rundstykker og pizzabunn as brought to you by Veronal. Før lagde jeg ofte Isets matmuffins. Ellers lager jeg veldig mye de tingene jeg selv har lagt ut oppskrift på. :knegg:
Laks i teryakisaus med ris og brokkoli (denne er såvidt jeg vet presentert både av Toffskij og Skilpadda)
Mims hellebrød
Tjorvens solskinnsgryte vinner stadig terreng
Lille Leos rekegryte har også blitt lagd ofte i det siste, samme med Glitters parmesankylling
Nennes rundstykker og Tacolåda er tidligere favoritter som nå har vært passive en stund.
Nennes rundstykker
Lille Rus focaccia
Vaniljekaken (som muffins med eplebiter i) (Var det Iset som la ut den?)
Skilpaddas scones (men med rosiner)
Og i helgen har jeg prøvd meg på Mad muff pai, den kommer jeg definitivt til å lage igjen!
Sjokoladefondant er også mye brukt.
Bare bakst og godsaker jeg bruker oppskrifter herfra ser jeg, har prøvd mange middagsoppskrifter også, men ingen jeg har lagd flere ganger, som jeg husker.
Og colakaker til jul selvfølgelig, de lagde jeg tre runder av i fjor, kommer sikkert til å lage like mange i år...
Jeg har forsøkt meg på flere av oppskriftene her inne, men det er ingen gjengangere annet enn Nennes rundstykker. Det har vært vår faste rundstykeoppskrift i flere år.
Å - kan dere ikke legge inn linker til oppskriftene også, da? Pliis, da? :barnestemme:
Jeg har prøvd mange av oppskriftene, og kommer gjerne tilbake til mange av dem. Den som har festet seg best til standardmenyen her i huset er Mims hjemmelagde tomatsuppe.
Det er jeg ikke helt sikker på, du.
Hvis det var den jeg la ut oppskrift på for noen uker siden, så er det søsteren min som skal ha æren for den. Tantesuppe. :hjerter:
Jeg lager Nip sin spinatform 2-3 ganger i måneden.
Barna var ikke så glade i den i begynnelsen, men siden jeg kom trekkende med den på menyen støtt, så har de sannelig blitt vant til den og nå går det ned på høykant.
Jeg vet ikke om jeg har brukt noe særlig av oppskrifter her, men ble inspirert av den mye omtalte bloggen til en av brukerne her i dag, og måtte lage Tarte Tartin. Det var nøyaktig like godt som da jeg sist lagde det, for sånn ca 20 år siden :hjerter:
Mims hellebrød lages hver uke her. Soaked chockolate cake er en gjenganger ved festlige lag. Det er i grunnen de to jeg bruker fast, men nå blir jeg jo inspirert til å prøve flere som mange anbefaler.
Bruker egentlig ingen fast. Det er for dumt, det kommer nemlig av at jeg lager alt for lite mat. Har store planer om å bli flinkere, og her er jo så mange gode oppskrifter!
2 kyllingfileter
1/3 kopp revet parmesanost (ca 1 dl)
1 ts oregano
1 ts paprikapulver
1/2 ss smør
1 ss olivenolje
salt og pepper
smelt smøret og bland med oljen.
bland krydderne og parmesanosten.
Dypp kyllingfiletene i oljeblandingen, og vend dem i ost/krydderblandingen.
Stek dem i oven på 175 i 30 minutter
Server med hjemmelaget potetstappe (kok poteter og/eller gulrøtter/blomkål/broccoli, hvitløksfedd i god buljong, hell av vannet, mos potetene, ta i en dæsj smør, spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt pepper og evt. parmesanost.
Tomatsalat
Finhakk tomater, agurk, hvitløk og evt. ruccola. Smak til med salt, pepper, olivenolje og eddik.
Var det sånn ferskpakket parmesan? Jeg kjøper som regel parmesan på Coop, men da fra Smak Forskjellen-serien deres (men det er ekte parmesan, altså). Husker ikke prisen i hodet, men det er i alle fall langt rimeligere enn parmesan fra ferskvare/delikatesse. :)