Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager jeg kålrotstappe?

#1

amo sa for siden:

Årets første pinnekjøtt på menyen i dag.
Men hvordan lager jeg kålrabistappe?
Jeg har kålrot, melk, smør og pepper. Trenger jeg noe mer?


#2

Syrinx sa for siden:

Personlig så liker jeg å ha litt potet i. Og gulrot. Men du kan nok lage stappe av det du har.


#3

Señora sa for siden:

Jeg bruker å lage hvit saus som jeg blander sammen med stappet kålrot og en liten gulrot, ha litt sukker i, samt en dæsj fløte også. Muskat, salt og pepper smakes til.


#4

nicomama sa for siden:

En liten potet i er med på å gjøre smaken mildere. Dessuten er det godt med "ekte" smør i (les:meierismør) men det er noe vi sparer til julaften.

Kos deg med pinnekjøttmiddag. :nam:


#5

Dixie Diner sa for siden:

Mye smør (ikke margarin, selvsagt, det ødelegger jo alt) er viktig, og litt sukker setter en spiss på smaken. Jeg har oppi et par poteter (gir bedre konsistens) og et par små eller en stor gulrot, som jeg koker ved siden av og moser før jeg har det oppi mosen til slutt så jeg slipper å få små gulrotbiter i mosen.


#6

Input sa for siden:

Gulrotbiter i kålrabisatppe er jo det beste! :D

Jeg bare blander alt uten å bruke mål; har i smør, litt fløte, en kokt gulrot og en kokt potet. Smaker til med salt og pepper.


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg lager også den typen som bare er kålrot (og gjerne en potet eller to og en gulrot) som stappes med litt smør og fløte. Den med hvit saus syns jeg ikke er så god.


#8

Lille meg sa for siden:

.. og hvis man ikke ønsker å lage alt fra grunnen av (man er da ikke "en slik en" [TM]), så kan man drysse litt potetmospulver opp i stappen. Det gjør stappen mindre våt. :værsågod:


#9

era sa for siden:

Vi bruker kålrabi og potet og kraft fra pinnekjøttet litt fløte eller melk etter smak.Meeeengder smør.

( og ehm noen bruker poser med potetmos med melk)


#10

amo sa for siden:

Tusen takk for alle tips. Jeg brukte bare kålrot, smør,pepper og melk. Fant ikke den "stappetingen" så det ble stavmixer. Den ble litt bløt så jeg skulle nok brukt litt potet eller hvetemel oppi.
Nå er vi stappmette, og har funnet hver vår vannflaske. :knegg:


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg KAN finne på å bruke smør og/ eller fløte, men det beste er jo selvsagt å bruke pinnekjøttkraften. Gjør ikke "alle" det da, når de har kålerabistappe til pinnekjøtt?


#12

Erica sa for siden:

Pinekjøtt - det var og noe å kalle det. Kanskje et passende uttrykk for min svoger som ikke er så glad i pinnekjøtt. :cool:

Kålrabistappa lager jeg med kålrabi som jeg lar koke lenge og vel, og moser et par-tre poteter oppi, litt smør, litt fløte og pinnekjøttkraft. Salt og pepper.


#13

amo sa for siden:

He,he skal fikse den! Søndag i dag. :P


#14

liefje sa for siden:

Det var nok helst stavmikseren sin skyld at den ble blöt. Det blir nemlig en helt annen og "feil" konsistent paa allslags stapper naar man bruker stavmikser. Vanlig mikser gaar, men ikke stavmikseren.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Det glemte jeg jo å skrive, pinnekjøttkraften MÅ med! :nemlig: Men smøret går det overhodet ikke an å sløyfe! Det blir som å sløyfe fyll på pizzaen.


#16

Hyacinth sa for siden:

Nei, smør er viktig, men jeg synes strengt tatt det er nok med pinnekjøttkraft, for hvis man har nok av det, så er jo det det aller beste smaksmessig.

Fløte er en ting jeg liker godt, men det blir litt tamt i alle slags stapper, egentlig. Da må man i tilfelle krydre veldig godt.


#17

Acino sa for siden:

Kålrot(eller kålrabi som jeg er vant med at det heter) kokes med litt aromat(det er vel kanskje fy, fy her inne, salt fungerer sikkert utmerket det også). Så stappes det sammen med masse smør, litt av kokevannet, pepper og litt kokt potet(eller potetmospulver om en ikke har kokte poteter).

Åhh...nå kjenner jeg at jeg gleder meg til jul! Må ut på jakt etter dampepølse tror jeg, ha litt førjulsmiddag!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.