dea sa for siden:
Har dere oppskrifter på grønnsaksstapper/ moser?
Ser noen her lager blomkålmos, hvordan lages det? Er det andre ting som er godt å lage stapper/moser av?
Kålrotstappe og potetstpappe har jeg lagd før.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
dea sa for siden:
Har dere oppskrifter på grønnsaksstapper/ moser?
Ser noen her lager blomkålmos, hvordan lages det? Er det andre ting som er godt å lage stapper/moser av?
Kålrotstappe og potetstpappe har jeg lagd før.
Fløyel sa for siden:
Jeg lager blomkålmos..
2 store porsjoner:
1 stk passe stort blomkålhode
1/2 boks Creme fraishe
1 bs Meieri smør
En dæsj gressløk
salt og pepper
Kok opp vann, del blomkålhodet i buketter, kok disse i ca 10 minutter
Ha alle ingrediensene i foodprosessorog blendes i 2-3 minutter.
krystallklart sa for siden:
Jeg elsker kålstuing. Den lager jeg av kokt hodekål, smelter litt smør i gryta med kålen når den er kokt. Tilsetter melk og tykner det hele med lys maizenna. Til slutt smaker jeg til med salt og pepper.
Jeg gjør også det samme når jeg lager gulrotstuing, da bare med gulrot i steden for kål.
Ellers kan man jo lage rotmos av forskjellige røtter sammen, dem man liker best. Det er vel bare og mose sammen med smør, eventulet melk og maizenna. Også smake til med krydder.
Blåbær sa for siden:
Blomål/sellerirotmos
Blomkål/brokkolimos
Gjenngangere her i huset.
Varierer litt hva jeg hiver oppi, men smør må til.
Parmesan og kremost med krydder er også veldig godt i.
Til pøotet bruker jeg moser, til andre moser bruker stavmikser.
Toffskij sa for siden:
Sellerirotmos er ufattelig godt. Jeg koker skrelt sellerirot i grove biter til den er myk, kjører den med stavmikser sammen med noen gode ss smør, sper med fløte og/eller h-melk til den har passe konsistens og salter og peprer. Voilà!
Jeg må ha en rotmoshøst i år, kjenner jeg på meg.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg lager en nydelig blomkålmos med fetaost. Den smaker i grunnen ikke fetaost, men får en helt utrolig deilig smak pga. den osten. Det funker med kremost også, men fetaost gir en spiss altså.
Kok blomkål mør. Hell av vannet og ha i en god klatt med meierismør. La det smelte og ha dette i en food processor og kjør til mos. Tilsett ca. 1/3 pakke Arla fetaost, den der grønne pakken (ikke i lake), litt melk eller fløte, salt, pepper og kanskje litt gressløk? Kjør videre og server.
mocci sa for siden:
Til hvike retter kan man ha blomkål/brokkolistappe?
Juste sa for siden:
Jordskokkpure er jo helt avsindig godt. Litt vanskelig og få tak i til tider dog.
Nip sa for siden:
Det tenkte jeg lage om ett par dager, aldri prøvd så blir spennende :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.