Jeg baker ganske mye brød og i dag så hadde jeg kjøpt chia seeds som skal inneholde mye omega 3, fibrer og proteiner så da brukte jeg det.
Jeg måler jo ikke når jeg baker :sparke: men det ble kanskje noe som dette:
5 dl vann, ca 45 grader
En halv pose torrgjær
opp mot en dl chia seeds
opp mot en dl gresskarfrø
opp mot en dl knuste linfrø
en finrevet gulrot
0,5 dl olje (jeg brukte raps)
fullkornshvetemel og hvetemel (mest det første) til deigen ble passe.
Når det gjelder chia seeds, gresskarfrø og linfrø så bruk sunn fornuft, for jeg målte som sagt ikke, men et sted mellom en halv og en dl skulle jeg tro at det var.
Jeg hevet i 1 time og 15 minutter (vi var ute så det var slik det passet). La deigen i en form og hevet ca 30 min til.
Jeg hadde på chia seeds og gresskarfrø før steking
200 grader 30 minutter.
Herremannen elsket det og det er flott å få i ham litt ekstra omega og grønnsaker. Han er ikke så glad i rugbrød, men dette ble han veldig glad i. Brødet ble saftig og godt.
Jeg vet faktisk ikke, jeg vet ikke en gang om jeg har sett det i Norge, men jeg regner med at det kan finnes på helsekoster. Det er små sorte før som er betydelig mindre enn sesam og kanskje en anelse større enn valmue.