Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

FPs juleskole leksjon 1: Sy lammerull

#1

daffy sa for siden:

Hjemmelaget lammerull er jo det nydeligste julepålegget jeg kan tenke meg. Dessverre er jeg ikke vokst opp med denne tradisjonen selv, men har lyst å innføre den i min familie.

Noen som kan påta seg å forklare (som til et barn :knegg:) hvordan man gjør det, hvilke kjøttstykker man skal spørre etter hos slaketeren, hvilket krydder etc? Når bør man gjøre dette for å å ha perfekt rull til jul, er det slik som med sylte at den skal lagres litt for å bli bedre?


#2

Mandino sa for siden:

Jeg lager lammerull til hver jul og skal sy vår i kveld. Jeg bruker oppskriften fra aperitif.no, men i år blir det bare 10 dager i saltlake, da den må være ferdig til julekvelds 11. desember. Jeg er ikke så glad i mye fett, så jeg bruker å skjære bort så og si alt, dermed blir det en dyr lammerulle, men det er det verdt. Jeg spør alltid slakteren (Strøm Larsen) hvor mye kjøtt jeg behøver da dette går i glemmeboken hvert år.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.