Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget vaniljesukker

#1

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har tenkt å lage hjemmelaget vaniljesukker. Men kan jeg bruke samme mengden av dette i oppskrifter som av "kjøpevaniljesukker"? Noen med erfaring? :blafre:


#2

Ru sa for siden:

Jeg bruker stort sett samme mengde.


#3

skyfri sa for siden:

Det kommer sikkert an på hvor potent du lager det vaniljesukkeret.
Jeg bruker gjerne litt mer av mitt enn det oppskriften sier.


#4

rajraj sa for siden:

Skal du lage det med farin + vaniljefrø? I så fall er min erfaring at man bruker littegrann mindre. Typisk to små teskjeer framfor to toppede. Også har jeg pleid å minke bittelitt på sukkermengden også, siden vaniljesukkeret er såpass søtt.


#5

Cuyahoga sa for siden:

Jeg får vel prøve meg litt fram, og så finner jeg sikkert ut av det. Prøver med samme mengde de første gangene og ser hvordan det blir.

Mulig jeg er litt treig, men etter x antall år hvor jeg har irritert meg over den syntetiske vaniljesmaken, så er det først nå jeg har skjønt at jeg kan lage det selv i stedet... :blush:


#6

skyfri sa for siden:

Jeg skjønte heller ikke det før jeg så oppskrift på det i en bok.


#7

rajraj sa for siden:

Jeg har også kjøpt på apoteket. Der har de ekte vaniljesukker, i sånne, små aluminiumsfargede bokser med vindu foran.


#8

Merete sa for siden:

hvordna lager man det ??


#9

skyfri sa for siden:

Man tager sukker og frøene fra vaniljestenger og kjører i en blender eller tilsvarende til du har pulver. Det blir grått, ca. Oppbvares i en luftett boks.
Jeg mener blandingsforholdet var frø fra 4 stenger til 1 kg sukker.

Eller så kan du være litt kjipere og bruke selve vaniljestengene etter å ha brukt frøene til noe annet. Det gjorde jeg, og det er sikkert derfor jeg gjerne må ha litt mer av min blanding enn hva oppskriftene sier.


#10

Irma sa for siden:

Noen som vet hva blandingsforholdet er mellom vaniljepulver (sånn svart som man kjøper på helsekosten) og sukker? Tenkte kanskje jeg kunne prøvd å lage dette med fruktose istedenfor farin.


#11

skyfri sa for siden:

Eller vent litt, var det stang og frø det sto i oppskriften. :gruble:
Jeg kan dobbeltsjekke når jeg kommer hjem. :)

Jeg glemte å si at bandingen må siles, og så kan du kjøre de klumpete delene om igjen til du ikke orker mer.

Lykke til, det er veldig godt.


#12

Ru sa for siden:

Jeg har bare en vaniljestang oppi med sukker, ingen blender involvert i det hele tatt.


#13

Malama sa for siden:

Oppi hvor?


#14

amylin sa for siden:

Jeg pleier å bruke litt mindre av hjemmelaget enn av det jeg kjøper.


#15

Ru sa for siden:

Oppi en krydderboks-dings jeg har. Deler stangen og stapper den oppi sukker og så står den der og tørker. Vips! Ferdig vaniljesukker.
Jeg bare gjør som jeg lærte av en kokkevenninne.


#16

Mrs. Longbottom sa for siden:

men det smaker mye mindre vanilje enn om du blender det. Jeg har typisk 5-6 vaniljestenger i blender med et par dl sukker, mitt vaniljesukker er brunlig og ganske "fuktig", og jeg bruker ca 1/4 av mengden ifh til kjøpesukker


#17

Interference sa for siden:

Jeg har sluttet å lage selv etter at jeg oppdaget at de selger store bokser tørrslefs vaniljesukker på storcash. :D (Tørrslefs er skikkelig vaniljesukker)
Når jeg laget selv så gjorde jeg omtrent som Ru, bare at jeg skar stangen i litt flere biter.
Det funker med melis og.


#18

ElinM sa for siden:

På den boksen jeg har står det 1 ts vaniljepulver til 10 ts sukker. Jeg har brukt dette og blandet selv en stund nå, men jeg har også "ekte" vaniljesukker kjøpt på helsekost, og også hatt Tørslefs.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.