Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Naturlig glutenfri pepperkakedeig til pepperkakehus

#1

HP sa for siden:

Er det noen som har en glutenfri pepperkakeoppskrift som fungerer til pepperkakehus eller helst et pepperkakeslott?

Oppdatert 28/11:

Taket ble litt knapt grunnet feilberegning fra arkitektens side. :cool: Pepperkakedeigen ga solide vegger, så den er en suksess. Minstemann ser ut til å være fornøyd med dette huset, så det blir nok ikke noe av slotts-prosjektet.

Oppskriften er med utgangspunkt i pepperkakeoppskriften her: Matoppskrifter fra Voksentoppen.

300 g melkefri margarin
1 ss natron
10-13 dl glutenfri melmix
1 dl Pofiber
4 dl sukker
1½ dl sirup
2 ts kanel
2 ts nellik
1 ts ingefær
½ ts kardemomme

Ha sukker, sirup, margarin og krydder i en panne; varm opp og rør rundt til margarinen har smeltet. Bland så pofiber, en del mel og natron i væsken og rør godt. Fortsett å ha i mel til røren får en tykk deig-konsistens (eller "slipper pannen"). Dekk pannen med plast og sett deigen i kjøleskap over natten. Ha i mer mel før utbaking, nok til at det går greit å kjevle den ut.

Vi stekte hus-delene i ca 15 minutter på 150 grader, så lot vi de ligge til tørk et par dager før pynting. Etter pynting lot vi de ligge et par døgn til (1 holder nok) før vi smeltet sukker og brukte det til å lime mesterverket sammen.

Deigen fungerer også veldig godt til glutenfrie pepperkaker, de blir sprøe og gode. Pass på at de ikke blir for tykke.


#2

Carpe Diem sa for siden:

De to siste årene har jeg brukt ferdig deig. Kjøpt på helsekosten :værsågod:

Den fungerer til pepperkakehus, noe ikke alle andre glutenfrie oppskrifter gjør....:dulte:


#3

HP sa for siden:

Hva er merket på den deigen?

Glemte å si at jeg trengte en som er naturlig glutenfri.


#4

Dragen sa for siden:

Ferdig deig fra helsekost i fjorårets pepperkaketogstasjon.


#5

Dragen sa for siden:

Fria.


#6

HP sa for siden:

I pepperkakedeigen?



#8

Hot Lips sa for siden:

:lol:
Feil tråd. :o


#9

HP sa for siden:

Fria bruker å være med hvetestivelse, men jeg skal undersøke den. Takk for tips!

Tar gjerne en oppskrift som blir tørr/sterk nok til å lage pepperkakeslott med, hvis noen har?


#10

HP sa for siden:

Soya går greit. Hvetestivelse, not so much.


#11

Carpe Diem sa for siden:

Jeg har brukt den fra Fria. Den er uten melk også, men inneholder hvetestivelse.....



#13

HP sa for siden:

Jeg fant den via Google, spørsmålet med den er jo om en må ha tak i den melblandingen eller om det kan fungere med en annen? Det er han som tåler gluten som er utålmodig på husbygging, så det spørs om han går med på å vente på mel i posten.


#14

HP sa for siden:

Da har jeg lagd deig, med utgangspunkt i Matoppskrifter fra Voksentoppen:

1 dl vann
300 g melkefri margarin
1 ss natron
8-10 dl glutenfri melmix
1 dl Pofiber
4 dl sukker
1½ dl sirup
1-2 ts kanel
1-2 ts nellik

Jeg har brukt TORO lys melblanding (ca 12dl) og lagt til 1ts ingefær og 1/2 ts kardemomme. Deigen står nå i kjøleskapet, smaker veldig godt; nå blir det spennende å se om det går å lage hus av den i morgen ettermiddag.


#15

kamp sa for siden:

Hvordan virket den oppskriften?


#16

HP sa for siden:

Den virket veldig bra. Stekte på 150 grader i ca 15 minutter. Pga en travel uke så gikk det noen dager fra det var stekt til det ble pyntet og enda et par dager fra det var pyntet til det var montert. Tror det var lurt å la det tørke et par dager før pynting. Jeg skal oppdatere hovedinnlegget med oppskrift og bilde i morgen.


#17

HP sa for siden:

Da har jeg oppdatert HI med bilde og oppskrift.


#18

Syrin sa for siden:

Det var gamle tråden sin det! Men takk for oppskrift - har planar om husbygging!


#19

HP sa for siden:

Jeg forsøkte å bygge med samme oppskrift i fjor, men det ble ikke sprøtt/tørt nok og raste sammen. Hvis noen har en annen naturlig glutenfri oppskrift (uten hvetestivelse) så blir jeg glad for tips.


#20

annemede sa for siden:

Det skal ligge en oppskrift på pepperkakedeig her på fp, som er NFG, som jeg har lagt inn tidligere, et lite øyeblikk.


#21

annemede sa for siden:

Pepperkaker 1

4ss Olje ( olivenolje)
0,5dl sukker
0,5dl sirup
0,5dl vann
1 ts ingefær
2ts kanel
0,5 – 1 ts nellik
0,5ts kardemomme
0,5ts natron
4dl Toro lys melblanding

Varm olje, sukker, sirup og alt krydderet samt natron i en panne på svak varme. Når sukkeret er løst opp tilsettes vann og mel. Deigen settes kaldt et par timer eller over natten. Stekes i ca. 5 min på 200°C

fra npif.no


#22

annemede sa for siden:

Pepperkakehus

[LEFT]220 g mørk sirup
220 g sukker
220 g melkefri margarin smeltes
2 egg piskes godt og haes oppi, samt
1 ts nellik
1 ts ingefær
660 g glutenfritt mel iblandet
1 ts natron

Stekes i ca. 10-12 minutter ved 200°C.

Sjablonger som passer til denne mengden deig, finner du her: [/LEFT]Langside[LEFT], [/LEFT]tak[LEFT] og [/LEFT]gavl med pipe[LEFT].[/LEFT]


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.