Er det noen som har en glutenfri pepperkakeoppskrift som fungerer til pepperkakehus eller helst et pepperkakeslott?
Oppdatert 28/11:
Taket ble litt knapt grunnet feilberegning fra arkitektens side. :cool: Pepperkakedeigen ga solide vegger, så den er en suksess. Minstemann ser ut til å være fornøyd med dette huset, så det blir nok ikke noe av slotts-prosjektet.
Ha sukker, sirup, margarin og krydder i en panne; varm opp og rør rundt til margarinen har smeltet. Bland så pofiber, en del mel og natron i væsken og rør godt. Fortsett å ha i mel til røren får en tykk deig-konsistens (eller "slipper pannen"). Dekk pannen med plast og sett deigen i kjøleskap over natten. Ha i mer mel før utbaking, nok til at det går greit å kjevle den ut.
Vi stekte hus-delene i ca 15 minutter på 150 grader, så lot vi de ligge til tørk et par dager før pynting. Etter pynting lot vi de ligge et par døgn til (1 holder nok) før vi smeltet sukker og brukte det til å lime mesterverket sammen.
Deigen fungerer også veldig godt til glutenfrie pepperkaker, de blir sprøe og gode. Pass på at de ikke blir for tykke.
Jeg fant den via Google, spørsmålet med den er jo om en må ha tak i den melblandingen eller om det kan fungere med en annen? Det er han som tåler gluten som er utålmodig på husbygging, så det spørs om han går med på å vente på mel i posten.
1 dl vann
300 g melkefri margarin
1 ss natron
8-10 dl glutenfri melmix
1 dl Pofiber
4 dl sukker
1½ dl sirup
1-2 ts kanel
1-2 ts nellik
Jeg har brukt TORO lys melblanding (ca 12dl) og lagt til 1ts ingefær og 1/2 ts kardemomme. Deigen står nå i kjøleskapet, smaker veldig godt; nå blir det spennende å se om det går å lage hus av den i morgen ettermiddag.
Den virket veldig bra. Stekte på 150 grader i ca 15 minutter. Pga en travel uke så gikk det noen dager fra det var stekt til det ble pyntet og enda et par dager fra det var pyntet til det var montert. Tror det var lurt å la det tørke et par dager før pynting. Jeg skal oppdatere hovedinnlegget med oppskrift og bilde i morgen.
Jeg forsøkte å bygge med samme oppskrift i fjor, men det ble ikke sprøtt/tørt nok og raste sammen. Hvis noen har en annen naturlig glutenfri oppskrift (uten hvetestivelse) så blir jeg glad for tips.
Varm olje, sukker, sirup og alt krydderet samt natron i en panne på svak varme. Når sukkeret er løst opp tilsettes vann og mel. Deigen settes kaldt et par timer eller over natten. Stekes i ca. 5 min på 200°C
[LEFT]220 g mørk sirup
220 g sukker
220 g melkefri margarin smeltes
2 egg piskes godt og haes oppi, samt
1 ts nellik
1 ts ingefær
660 g glutenfritt mel iblandet
1 ts natron
Stekes i ca. 10-12 minutter ved 200°C.
Sjablonger som passer til denne mengden deig, finner du her: [/LEFT]Langside[LEFT], [/LEFT]tak[LEFT] og [/LEFT]gavl med pipe[LEFT].[/LEFT]
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.