Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ferske rundstykker til frokost

#1

Syrinx sa for siden:

I natt/dag testa jeg ut kaldheving med stor suksess! Satte en deig i går, med kald væske og bakte ut rundstykker som jeg satte i kjøleskapet over natta. Ut med dem i dagtidlig og lot dem stå en time til temperering/heving før de gikk i ovnen.

Fantastisk deilig med ferske, gode rundstykker til frokost!! Et tips for farsdagen i morgen kanskje?


#2

Morella sa for siden:

Oppskrift er nesten obligatorisk her. :nemlig:


#3

Syrinx sa for siden:

Jeg baker aldri etter oppskrift... Men det er nok bare å ta en hvilken som helst slags rundstykkeoppskrift, bare at man bruker kald væske i stedet for varm.


#4

gnuri sa for siden:

Funker det med tørrgjær?


#5

lavendely sa for siden:

Skeptisk....men jeg har veldig lyst til å prøve dette! Takk for tips.

Henger meg på spm om hvilken type gjær du brukte :)


#6

Syrinx sa for siden:

Jeg brukte tørrgjær ja, supert det.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Hvor mye gjær brukte du?

Jeg bruker gjerne 5-10 g tørrgjær, kald væske, og en melblanding som er ca 300 g grovt og 700 g. fint. Jeg bruker ikke havregryn eller noe særlig frø når jeg kaldhever. Gjør jeg det, så lar jeg frø og sånn ligge i bløt på forhånd.

Prøv dette:
300 g. sammalt rug og hvete, grovbakst eller lignende
700 g. hvetemel
1 ss honning eller sirup
2 ts havsalt
litt tørrgjær
6 dl kaldt vann/melk

Rør sammen deigen, bak ut rundstykkene og legg dem på bakepapir, sett dem kaldt over natten og om morgenen tar du dem ut i romtemperatur, sett på ovnen, etterhev 40 minutter eller mer, stekes på 225 C eller 200 C varmluft i 10-15 minutter.


#8

Syrinx sa for siden:

Nei, Jøje. Må ikke spørre meg om mengder, går på en slump på kjøkkenet mitt. Men tipper jeg brukte 1/3 pk tørrgjær, kanskje 0,7l væske og mel til passe konsistens.


#9

Harriet Vane sa for siden:

I gjæbakst er formelen 1 kilo mel til 6-7 dl væske med noen tilpasninger. Jo grovere melblanding, jo mer væske, jo lenger hevetid, jo mer væske.


#10

ingling sa for siden:

Jeg kaldhever alltid. Bruker tørrgjær, maks 2 ts. Setter om morgenen og baker ut om kvelden, eller setter om kvelden og baker ut om morgenen. Jeg bruker frø og sånt også, har aldri hatt noe problem med det? Kaldheving er kjempepraktisk, og så slipper en å bruke så mye gjær.


#11

Pebbles sa for siden:

Kaldheving har jeg aldri hørt om før - må prøves!


#12

gnuri sa for siden:

Skal teste i kveld, ferske nybakte rundstykker til mannen i morgen tidlig :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.