Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrifter uten mel/gluten, melk, egg og sukker

#1

gnuri sa for siden:

En venninne av meg trenger slike oppskrifter, da hun nettop har fått beskjed om at hun ikke tåler noe av dette. Noen som kan hjelpe?
Kan være oppskrifter på alt mulig, da hun ikke har noe.


#2

elle sa for siden:

Har gått på en sånn diett i tre uker nå, fins ganske mange oppskrifter på nett.
Trines matblogg har mange gode oppskrifter, som enkelt også kan tilpasses. Mange gode retter der med både fisk og kylling:-).
Til frokost er hirsegrøt med rismelk, litt frukt og kanel på toppen ett greit alternativ.
Grønnsaksbuljong uten gjær og sukker finnes på velassorterte matvarebutikker og helsekost. Da får hun laget grønnsakssupper, lapskaus etc.
Så kan bøkene til en kjernesunn familie anbefales:-)
Må rett og slett tenke litt alternativt og omstille seg:-)


#3

Syrin sa for siden:

Tåler ho glutenfritt havregryn, eller er det korn/mjøl generelt ho ikkje tåler?


#4

gnuri sa for siden:

Jeg er ikke helt sikker..Hvis du har noen oppskrifter, så kan jeg evnt sende de til henne, så får hun se om det går..


#5

Syrin sa for siden:

Dersom dette er heilt nytt, tippar eg at ho skal holde seg unna havregryn sånn i starten i alle fall. Dei aller fleste cøliakere brukar havregryn (dei som er garantert glutenfrie, vanlig havregryn blir forrurensa i møllene eller på åkrane).

Nei, eg tenkte ikkje på noko meir avansert enn gammeldags vassgraut eg da :D, dvs havregryn kokt i vatn, med litt salt. Det hjelper på smaken å ha i melk, men i hennar tilfelle må ho jo bruke f.eks rismelk.


#6

gnuri sa for siden:

Ja skal tipse henne om det...


#7

kamp sa for siden:

[url]www.scdandme.com[/url] - Ingenting sukker, melk, gluten. Noen få inneholder egg.
[url]www.plener.no/kokebok.htm[/url] - Ingenting sukker, melk eller gluten. Noen få med egg men de er merket tydelig.




#10

Ying sa for siden:

Søren og . Vi kastet alt vi hadde fra Haukeland i forrige uke. Typisk.


#11

ingling sa for siden:

Jeg har en del oppskrifter i bloggen min. Ikke alle er uten alt, men oppskriftene er tagget med hva de er uten. :) Jeg har akkurat de samme begrensningene (selv om jeg tåler mer nå), så jeg har drevet med dette i et par år nå. Allergikokken er grei, Min mat-CDen er enda bedre. Den koster jo litt, men er veldig fin til standardoppskrifter. Ellers er det bare å ta kontakt hvis du / dere lurer på noe!


#12

kamp sa for siden:

Ang den cd´n bruker ikke den soya som erstatning for mye?


#13

ingling sa for siden:

Ikke hvis en haker av for at en ikke skal ha soya. Her var det uansett snakk om uten mel/gluten, melk, egg og sukker. :) Jeg erstatter vanligvis med ris- eller havremelk avhengig av hvilken type mat jeg skal lage.


#14

kamp sa for siden:

Det er jo bra ;) (siden soya ikke er bra...)

Nå har det også kommet risfløte på markedet som man kan bruke istede for erlet :)


#15

ingling sa for siden:

Er soya ikke bra? Det er vel mange som ikke tåler det, men det er ikke dårlig per def vel?


#16

ingling sa for siden:

Jeg bruker forresten havrefløte, har aldri hatt Erlet i hus.


#17

kamp sa for siden:

Soya er ikke bra. Søk på the danger of soy så forstår du hva jeg mener ;)

Litt soya gjør ikke stor skade men med stadig inntak av ufermentert soya slik som melk, ost og yoghurt så påvirker det hormon balanse, sotffskifte o.l er veldig høyt i goitroger o.l.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.