Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vaske bil minusgrader

#1

Luvi sa for siden:

Gjør man det? Jeg har ikke vasket bilen siden kulda kom og den er nå flaut møkkete. Rundt meg ser jeg rene og lett møkkete biler, ikke slike eksempler som min. Er det ikke for kaldt å vaske den i automat? Eller går der greit om man tørker av eventuell fukt som skulle komme på listene til dørene? :uvitende om vask av bil på vinteren:


#2

Fløyel sa for siden:

Jeg vasker bilen til tross for -13 grader. Ha i låsolje der det trengs, tørk av alle gummilister med en tørr fille, ha gjerne på silikonspray og parker gjerne bilen i ett oppvarmet kjøpesenter-garasjeanlegg ett par timer. Jeg bruker også vaskefirmaene som ligger i garasjeanlegg, leverer nøkkel, drar på shopping og henter en ren bil etter ett par timer der.


#3

Carrera sa for siden:

Vi gjør det innimellom, men ikke i for mange minus. Det eneste vi er påpasselig med da, er at vi får satt den i garasjen etterpå, slik at gummilister og slikt ikke fryser fast.


#4

Maxine sa for siden:

Ikke ved altfor mange minus, men innimellom må jeg faktisk gjøre det med noen få minusgrader, for å få vekk salt og gammel skitt. Hvis jeg ikke hadde kunnet gjøre det, hadde jeg nok ikke fått vasket bilen mellom november og mars.


#5

millact sa for siden:

Jeg hadde ikke gjort det, nei. Min trenger vask, men det får vente rett og slett.


#6

Teofelia sa for siden:

Jeg vasker ikke bilen i minusgrader. Vi har ikke garasje, og jeg liker å kunne åpne alle dørene.

Det e ingen mangel på møkkete biler i nabolaget vårt, så jeg er visst ikke den eneste som tenker slik heller.


#7

Bayone sa for siden:

Jeg gjør det ikke og bilen bærer virkelig preg av det :gal: Jeg er mer redd for mekaniske ting som fryser etter underspyling enn for frosne dører.

Og så det viktigste, pappa sier at jeg ikke skal gjøre det så da gjør jeg det ikke :nemlig:


#8

Luvi sa for siden:

Da fortsetter jeg som planlagt og kjører rundt i en bil som snart er nedgrodd av skitt. Den ser jo ikke ut, men begynte å lure litt siden jeg ser så fint lite biler som ser ut som min. Ofte er det jo gjerne nyere biler enn min gamle hulk, så jeg antar at man da faktisk er flinkere til å ta vare på bilen sin og vasker den plasser den kan stå innendørs en periode etter vasken.


#9

Anuk sa for siden:

Hvis man kan stå i varm garasje til den er tørr, kan man jo det. I mange parkeringshus er det varmegrader. Har kollegaer som vasker bilen før jobb, og så står i garasjeanlegget til ettermiddagen. Ett år hadde vi fastfryst bagasjelokk. Det tina etter en handltur på Nordby.


#10

Anne C sa for siden:

Jeg tar ikke sjansen, selv om den hvite bilen min ikke akkurat er lekker nå.


#11

GinaK sa for siden:

Nei, det ville jeg ikke gjort uten om den kunne stått i oppvarmet garasje.


#12

Estrella sa for siden:

Neste uke er det meldt mildvær og regn. Da kan man jo vaske bilen men da blir den jo like fort møkkete med sånt grisevær. :mumle:


#13

mrc sa for siden:

Jeg ville vel ikke gjort det i -15. Men har vasket i minus 10 - selvvask i oppvarmet vaskehall. Har da etterpå gått over og tørket godt - først med skinn over flatene, så over dørpakninger o.l. Kan være lurt at man kjører litt etterpå - og så tørke over dørlistene på nytt (og også det møtende partiet på selve døren bør tørkes - ikke bare i døråpningen).

Så langt har jeg verken brukt låsespraøy eller silikonstift på min 7 år gamle bil og på et sted hvor man temmelig ofte ser -15 - og lavere - på vinteren. Men hvis man ellers merker at det er lite som skal til for at dørene begynner å henge igjen, kan det nok være lurt.

Et "problem" ellers når det gjelder låsespray er vel at det smører selve sylinderen - de fleste i dag har biler med sentrallås og åpner via fjernkontroll. For denne delen av mekanismen hjelper ikke olje i selve låsen vel?

Litt på siden; Mens jeg vasket bilen for noen år siden ringte en kompis. Fortalte at jeg vasket bilen. Han fant ut så at det skulle han gjøre. Jeg var inne i en oppvarmet vaskehall for selvvask. Han dro til utendørs selvvask. Var vel -10. Han fant raskt ut at avfettingen frøs frast på bilen. Han forstod raskt at det ga problemer - og tok så vann for å få av avfettingen. Det hele endte med Audi A4 som aldri har vært blankere.... bilen ble glassert av vannet... ;)


#14

mrc sa for siden:

Og med mengden snø det er ventet på østlandet i helgen står de nok klar med flere saltbiler enn ploger....


#15

Carrera sa for siden:

Om du er i en vaskehall og bilen blir underspylt, så medfører det neppe noen fare for at noe fryser. Man kjører jo bilen hjem igjen, og varmen fra motoren vil effektivt sørge for at det vannet som evt er der, fordamper.

Vi vasker som sagt bilen i kuldegrader, stort sett her hjemme. Er det så kaldt at vi ikke vil ut med høytrykkspyleren, så kjører vi til en hall i nærheten med høytrykk. Vi vasker aldri i vanlig vaskehall med børster.

Har hittil ikke vært plaget med hverken frosne lister eller dørlåser pga dette. (parkerer i garasje, men nå på det kaldeste så er det minusgrader der også)

En gang nå i vinter så måtte jeg inn i bilen på passasjersiden og dytte opp førerdøren pga frosne lister, men det kom pga overgangen fra vått vær til isende kulde.


#16

Marbella sa for siden:

Jeg har garasje (ikke oppvarmet) og vasker bilen vinterstid inntil minus 6, og tørker ikke over noe som helst. Går så fint, så!


#17

Puslingen sa for siden:

Vaske bil? Det er visst også ein vaksen greie som eg ikkje heilt har fått taket på.

Innser dog at eg snart må gjer det, for det er snart ikkje mogeleg på setja seg inn uten å skitne seg til. No er det plussgrader her, så i morgon kanskje?


#18

Anne C sa for siden:

Før hadde jeg svart bil og vasket den vel egentlig ikke så ofte. Nå har jeg hvit bil, og den MÅ bare vaskes ganske ofte.


#19

ItsOnlyMe sa for siden:

Skitt på svart bil viser vel omtrent nesten like mye som på hvit :nemlig:
Vasker når det er +grader, og ok kjøreforhold. Ellers er det nok bortkastet tid.


#20

Fluke sa for siden:

Ja, i vaskehall. Men går over den etterpå. Pleier ellers om året å vaske den for hånd, så det er bare om vinteren (ved minusgrader) den blir vasket i vaskehall.


#21

millact sa for siden:

Nei, men det trengs virkelig nå.


#22

Anne C sa for siden:

Jeg klarte i alle fall å ignorere møkka mye lenger med den svarte bilen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.