Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kverne lammebog til kjøttdeig av lam, hvilken hullskive?

#1

Señora sa for siden:

Jeg har en Kenwoodmaskin hvor det fulgte med kjøttkvern. Den har aldri blitt brukt. I går lette vi overalt etter lammedeig, uten hell, så jeg kjøpte lammebog med tanke på å kverne kjøttdeigen selv.

Når jeg så pakket ut kjøttkvernen, finnes 3 forskjellige hullskiver.

Hvilke av disse 3 hullskivene skal jeg bruke, i bruksanvisningen står det at alle 3 kan brukes til rått kjøtt.

Skal lage moussaka etter følgende oppskrift: www.aperitif.no/index.db2?dosok=1&notnew=1&start=0&result=1&vistype=3&match=moussaka&kokebok=ja&oppskriften=100799&artikkel=&bartender=&kokebok=ja&pollisten=


#2

Chanett sa for siden:

Jeg aner ikke, jeg er bare imponert over mbisjonsnivået.


#3

Ciela sa for siden:

Jeg ville brukt det middels/grove platen . vi brukte den grove i fjor til å lage elgkarbonadedeig .


#4

Señora sa for siden:

Jeg kikket nøyere på skivene og det føles riktig å bruke middels ja, takk for svar.

Chanett: :knegg: Jaja, det blir nok med denne ene gangen skal du se.


#5

Juste sa for siden:

Et tips er og bruke den groveste først og så se på deigen om du skal ta en runde til med medium/liten.


#6

Señora sa for siden:

Juste: Hvordan kan jeg "se" det, jeg er uerfaren. Det fungerte finfint med den mellomste hullskiven.


#7

Juste sa for siden:

Det kommer litt an på hva du skal bruke det til og kjøttet du bruker. Det er som regel lettere og kverne på de største hullene, og til noe er det jo fint med grov deig (pølser, hamburgere e.l.), mens andre ting krever finere deig (medisterboller o.l).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.