Hasselnøtt sa for siden:
Hva slags fett bruker du når du steker mat?
Poll kommer.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Hasselnøtt sa for siden:
Hva slags fett bruker du når du steker mat?
Poll kommer.
Hondacrv sa for siden:
Oftest rapsolje, men til kyllingfilet bruker jeg bittelitt smør.
Karamell sa for siden:
Smør eller en stekeolje, avhengig av hva som skal stekes.
Hasselnøtt sa for siden:
Hva brukes til hva, da?
Dixie Diner sa for siden:
Jeg steker i margarin den dagen høner får tenner.
Jeg bruker ekte smør 99 % av gangene. Til wok bruker jeg EV olivenolje, og så steker jeg paprikastrimler i olje siden jeg synes det smaker best da, samt at jeg av og til bruker en blanding av olje og smør til sopp. Men ellers går det i rent smør, evt. kokosfett.
Bomull sa for siden:
Stort sett rapsolje.
Camomilla sa for siden:
Bruker enten flytende melange eller olje.
Lucifer sa for siden:
Nesten alltid smør. Er jeg tom for smør kan jeg til nød bruke rapsolje.
Daisy sa for siden:
Mest Cocosa. Litt meierismør og rapsolje også.
Bille sa for siden:
Solsikkeolje.
United sa for siden:
Meierismør eller olivenolje, avhengig av hva jeg steker. Noen ganger begge deler.
Malama sa for siden:
olje eller melange eller en blanding. Ikke olje dersom jeg skal spise stekeskyen (stekt kjøtt med ris, da liker jeg litt stekefett på risen)
Camomilla sa for siden:
Mulig det finnes flere typer Rapsolje, men den jeg har testet syns jeg at satte en litt vond smak på maten. Hvem bruker dere?
goldnugget sa for siden:
Rapsolje, Odelia. Vi har en med melkeallergi så det er mest praktisk
polarjenta sa for siden:
Olje, en som heter Odelia, norsk kaldpresset olje.
DM sa for siden:
Olivenolje eller cocosa.
Curly sa for siden:
Olivenolje.
Meierismør til Biff.
Polyanna sa for siden:
Av og til smør, av og til olje, men mest steker vi i ovn uten fett.
Mjau sa for siden:
Meierismør som regel, så jeg stemte det.
Til wok blir det olje. Og enkelte andre ganger og, men som regel smør ja.
Siwa sa for siden:
Margarin ..
Kirsebær sa for siden:
Varierer. Biff og sopp i smør. Ellers mye olje.
Olympia sa for siden:
Rapsolje.
Appelsin sa for siden:
Vanligvis rapsolje.
Smør hvis det er pannekaker eller spesifisert i oppskriften at det skal være smør og jeg tenker at det er fornuftig.
Fibi sa for siden:
Som Iset bruker jeg ikke margarin. Ugh og æsj. Bruker i all hovedsak smør, men det hender det blir litt olje i blant. Men da sammen med smør.
SpetakkelRandi sa for siden:
bruker oftest rapsolje eller olivenolje.
Hulda sa for siden:
Meierismør eller cocosa.
Syrin sa for siden:
Nesten alltid meierismør, men også rapsolje av og til. Kjøtt, fisk og sopp alltid i smør. Grønsaker som oftast i olje.
Anita72 sa for siden:
I 99% av tilfellene bruker jeg rapsolje, 1% = margarin
Mams sa for siden:
Jeg bruker margarin eller Odelia rapsolje, svarte det første for jeg bruker nok det mest.
Turban Smukk sa for siden:
Som egel olje, enten raps, solsikke eller olivenolje. En sjelden gang meierismør, og av og til en blanding av smør og olje. Akkurat nå husker jeg egentlig ikke når jeg bruker hva, det er litt avhengig av hva jeg har i hus og hva jeg tenker blir best.
safran sa for siden:
Stort sett alltid meierismør. Når jeg skal lage gambas al pil pil et par ganger i året bruker jeg olivenolje.
Schnuppa sa for siden:
Her går det i meierismør. Ytterst sjeldent olje de gangene matlagingen krever det.
Prilla sa for siden:
Bruker nøytral cocosa til det meste som skal stekes, men det hender jeg bruker meierismør også.
Mrs. Longbottom sa for siden:
meierismør, solsikkeolje, peanøttolje eller olivenolje, alt etter som hva som skal stekes
krystallklart sa for siden:
Det er bort i mot alltid meierismør.
Tjorven sa for siden:
Dette skulle vært en flervalgspoll. Jeg steker i solsikkeolje om jeg skal woke kylling og grønnsaker, og i smør hvis det er snakk om steke store kjøttstykker.
Harriet Vane sa for siden:
Smør og solsikkeolje, hver for seg eller i kombo.
Fluke sa for siden:
Smør.
Angelique sa for siden:
Smør og olivenolje.
Tangerine sa for siden:
Om man steker i smør, blir ikke det melkestoffet brent da?
Tallulah sa for siden:
Rapsolje, olivenolje, Cocosa eller meierismør.
veobra sa for siden:
Olje eller smør, eller begge deler.
Som olje bruker jeg vel solsikkeolje.
Blondie sa for siden:
Olje.
Sissel sa for siden:
Som regel margarin, av og til olje.
mkj sa for siden:
flytende margarin, rapsolje, olivenolje eller smør, eller en kombinasjon av rapsolje og smør
Smør hvis det er gode gryter, rapsolje og smør om det er biff. Ellers litt vilkårlig.
Pegasus sa for siden:
Stort sett rapsolje, men bruker også margarin hvis jeg skal steke biff.
rine sa for siden:
Stort sett olje, men til biff og sånt bruker vi margarin. Smør har vi visst ikke i hus. På kjøttdeig og andre feite ting bruker vi ingenting.
Acino sa for siden:
Bruker en blanding av olivenolje og margarin.
Dixie Diner sa for siden:
Spørs hvor hardt man steker det, men jeg har ikke merket noe forskjell på dette og på margarin (da jeg brukte det for mange år siden, grøss). Men det er jo enda bedre å steke i Ghee eller kokosfett da.
Bluen sa for siden:
Jeg steker i mitt eget fett. :nemlig: Det egner seg særlig godt til appelsinand.
Appelsin sa for siden:
:redd:
Pamina sa for siden:
Smør, ghi og diverse oljer alt etter som hva vi skal lage.
Mandino sa for siden:
Flytende melange og rapsolje.
venla sa for siden:
Hovedsaklig rapsolje
Av og til olivenolje på svak varme
Meierismør til biff og fileter
kamp sa for siden:
Kokosolje eller ekte smør.
Snuppa sa for siden:
Varierer, men stort sett kokosolje.
Oslo_fan sa for siden:
Rapsolje. Tror det er sunt
Joika sa for siden:
Raspolje eller meierismør. Har ikke stemt, ettersom jeg ikke kan velge fler. :)
Joika sa for siden:
Eller jo. Jeg stemte "varierer". glemsk
Snø sa for siden:
Vita hjertego optimal:) (en blanding av solsikke-, raps- og olivenolje).
Hyacinth sa for siden:
Pussig at "alle" her steker i smør. Alle jeg kjenner i virkeligheten steker i en eller annen form for margarin. I beste fall olje.
Jeg steker i smør. Cocosa spruter noe grønnforjævlig. Oljer også. Smør er best.
vimjer sa for siden:
Stort sett stekes alt i olivenolje. Unntakene er biff og pannekaker, da bruker jeg smør.
Babe sa for siden:
Oftest meierismør, men noen ganger bruker jeg olivenolje med chili og hvitløk.
Dixie Diner sa for siden:
Hvis ikke noen skriver smør men mener margarin da. Jeg irriterer meg bittelitt over at margarin blir kalt for smør. Smør er smør, margarin er margarin.
Hyacinth sa for siden:
Ja, selvsagt, men vi som er her inne kan vel umulig ha gått i den fella etter så mange år. :knegg:
Kahlan sa for siden:
Meierismør selvfølgelig
Anne C sa for siden:
Som regel melange, men nesten like ofte soya eller evt oliven hvis det er det vi har.
Ole Brumm sa for siden:
Olje eller smør alt ettersom, det hender jeg bruker margarin også, men det er i nødstilfeller der jeg er tom for smør (og mannen har handlet...)
Irma sa for siden:
Vi steker for tiden utelukkende i smør. Tidligere brukte vi som regel rapsolje fra Odelia, men det tror jeg ikke en gang vi har i skapet nå.
Jeg tviler på at FP er så veldig representativ for befolkningen akkurat her, siden vi har såpass mange lavkarbere - og heftig misjonerende omvendelsestråder. :knegg: Etter at jeg har fått høre litt mer om margarinprosessen og måten det lages på, så har jeg rett og slett fått avsmak for margarin.
Mistral sa for siden:
Det varierer. Olivenolje, smør og andefett er de mest brukte, men jeg bruker også druekjerneolje. Rapsolje bruker jeg bare kald, jeg kan ikke fordra lukten av oppvarmet rapsolje.
Nip sa for siden:
Mest olje
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.