Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

10 venninner en onsdagskveld

#1

mosol sa for siden:

Hva serverer man som ikke er stor middag, men som er godt og enkelt og lar seg lage uten flere timers forberedelse? Gjør gjerne litt forberedelser dagen før.


#2

Skilpadda sa for siden:

Lag en stor pai i langpanne, kanskje? Kan lages ferdig tidlig på dagen og stekes en times tid før de kommer. Og salat til.


#3

Storm sa for siden:

Ost og vin! :D


#4

scilla sa for siden:

....og en skikkelig maffig, mørk sjokoladekake til dessert.....:lykkelig:


#5

Søster sa for siden:

Enkel tapas. Kanskje du lager en eller to retter selv, små kjøttboller og chiliscampi feks, resten kan være forskjellige marinerte oliven, chorizo, ost, oppskårede grønnsaker/frukt osv, sleng med noen dipper og hvitløksbød. Og gjerne en god Rioja.


#6

Søster sa for siden:

Passer alltid perfekt!


#7

Nynne sa for siden:

Vi er en venninnegjeng som møtes en gang i måneden. Vi fant fort ut at ost og vin er lett og godt!:D Det har blitt til at alle tar med seg sin favorittost, så det blir alltid et spennende og flott ostefat.
Ellers er jeg ikke så flink til å finne på spennende retter, dessverre.


#8

Señora sa for siden:

En god salat, f.eks. pastasalat, serveres med varme baguetter og kanskje hvitløksmør.


#9

Nelly sa for siden:

[CENTER]Mettende pastasalat

[/CENTER]

3 posjoner

150 g pasta
¼ purre
½ paprika
50 g fetaost
½ grillet kylling
140 g bacon i skiver
3 dl lettrømme
2 ss pinjekjerneer
En neve frisk basilikum
Salt og pepper

Kok pasta. Skyll med kaldt vann. Snitt renset purre på langs, skjær i strimler. Skjær paprika i ringer. Fetaost i terninger. Stek bacon sprøtt og tilsett paprika. Surres noen min. Bland rømme og pinjekjerner. Vend i pasta, kylling, purre, baconblanding og feta. Pynt med basilikum. Salt og pepper dryss. Server med god brødbakst
[size=3][/size]
[size=3][/size]
[size=3][/size]
Denne synes jeg er veldig god....anbefales!


#10

Nelly sa for siden:

Og en til......

Meksikansk panne 4 porsjoner

200 g kjøttdeig/karbonadedeig
2dl ris
½ ts gurkemeie
1ts olje
Salt
½ ts kajennepepper
2 hvitløkfedd
1 rødløk el. vanlig løk
1 isbergsalat
1 avokado
4 dl hakkede tomater uten frø (jeg tok med frø)
2 dl revet mager ost
1 dl rømme (jeg tok mer)
(1ss hakket koriander)
Tortillachips
Salsa

Kok opp risen i ca 3 l vann. Bland i gurkemeien. Kok risen ferdig. Avkjøl den.

Stek kjøttet i ½ ts olje, tilsett salt og kajennepepper. Ha kjøttdeigen i en sil slik at væsken siles ut.

Tørk av stekepannen. Hakk løk og hvitløk, freses blank i ½ ts olje.

Tilsett kjøttdeig og ris i pannen og la alt bli gjennom varmt i ca 2 min

Striml salaten, del avokadoen i små biter. Bland kjøttblandingen, salat, avokado, tomat. Strø ost over. Pynt evt. med koriander

Server med rømme, salsa og tortillachips


#11

Nelly sa for siden:

Tapas. Oppskrifter jeg har funnet rundt omkring på nettet. Lag noen eller alle, veldig enkelt faktisk og utrolig godt

Minitortillas med Masse Go
mmmat.no middelhavsmat oppskrift - fingermat /smårett /tapas

Ingredienser
6 tortillas
250gr mild fløteost
12 skiver parmaskinke
120gr friske basilikumblader
2,5dl soltørrede tomater
12 blader radicchiosalat

Fremgangsmåte
Smør fløteost på hver tortilla. Legg 2 skiver parmaskinke på midten av hver tortilla. Legg på et lag basilikumblader og soltørrede tomater. Legg på salatblader.

Pass på at kanten av tortillaen er fra da den skal rulles sammen. Rull hver tortilla stramt sammen. Bruk 4 små spyd for å holde hver tortilla sammen. Legg på fat og la stå kjølig. Del hver tortilla i 4 rett før servering.

Scampi med skinke

4 porsjoner
12 rå scampi (renset med halen på)
100 g revet mozarellaost
1 ts nykvernet pepper
12 skiver spekeskinke
2 ss olivenolje
Slik gjør du:

  1. Skjær et langsgående snitt på ryggen på rekene (ikke helt igjennom). Fyll snittet med ost, og ha på pepper.
  2. Rull hver reke inn i en spekeskinkeskive. Hodet og halen skal stikke ut av hver ende av rullen.
  3. Pensle de med olivenolje, og stek de på grillen eller i ovnen ved 230°C i 6-8 minutter.
    Server gjerne med litt rømme smakt til med sitronsaft, salt og pepper.

Champignonhatter med skinke og hvitløk
1/2 kg champignoner - middels store
3 ss olivenolje
150 g spekeskinke
1 fedd hvitløk
Bladpersille
1\2 sitron
Skjær stilkene av soppen, og skrap ut litt av hatten. Gni soppen inn med sitron, slik at de ikke blir sorte. Stek soppen i varm panne med olivenolje i ca 5 min. med hatten ned. Fyll dem deretter med en blanding av finhakket skinke, persille, hvitløk og champingnonrester. Legg lokk over pannen, og stek noen minutter på god varme.

KYLLINSPYD
trepinner
kyllingfilet
Marinade
1.5 dl olivenolje
3 ss malt spisskummin
2 ss malt koriander
1 ss paprika
1.5 ss kajenne
1 ts gurkemeie
1 ts oregano
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
2 ss hakket hvitløk
hakket bladpersille
1/2 dl sitronsaft
sitronbåter.

Ha olje og krydder i en liten panne på svak varme i ca 3 min. Ta av og avkjøl.

Kutt kylling i staver og ha de på spydene. Gni inn med krydderblanding og hakket hvitløk, sitron og bladpersille.
La ligge og marinere noen timer.
Grilles på utegrill eller i ovn.
Serveres med sitronbåter ved siden av.

Dadler med bacon

Ingredienser:

ca 20 tandpirkere
ca 20 ferske dadler
ca 5 skivor bacon
Slik gjør du:

Rull ¼ skive bacon rundt hver daddel. Legg dadlene med «baconskjøten» nedover, og deretter på alle sidene i en panne til baconet er blitt sprøtt.

Stikk en tannpirker gjennom hver daddel og server.

Fylte sjampinjonger
Jeg lager ofte fylte sjampinjonger når jeg lager tapas, det er enkelt og godt.

9 sjampinjonger
1-2 spsk rømme
ca. 150 g feta
pepper

Ta ut stilkene på sjampinjongene og finhakk de, rør med fetaost, rømme og friskkvernet pepper, og fyll sjampinjongerne med røren. Stek de i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

[CENTER]Gambas alioli - Reker i hvitløk
Ingredienser:
250 g skrelte, ferske reker
3 hvitløkfedd
3 ss extra virgen olivenolje
3 tynne ringer av en chil
finhakket koriander
salt
Fremgangsmåte:
Skjær hvitløk i tynne skiver, legg sammen med olje og chili i en porsjonspanne i keramikk. Sett over varmen.
Når hvitløkskivene blir lett gule, tilsettes rekene, koriander og litt salt. Rør godt. Legg på lokk, ta av varmen og server umiddelbart.[/CENTER]


#12

mosol sa for siden:

Mmmm, her var det mye godt! Takk for tips.

Ble inspirert av Skilpaddas pai. (Har aldri laget i langpanne før, men det er vel rett og slett bare mer deig..) Men så tror jeg neimen ikke at jeg rekker det, i og med at jeg var kjempelat i går kveld.

-Og tapas - superdigg, men for meg hadde det tatt vinter og vår å lage istand!

Velger nok en pastasalat-variant :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.