Mandarin sa for siden:
Noen kreative forslag?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Mandarin sa for siden:
Noen kreative forslag?
allium sa for siden:
Det lurer jeg også på.
I mellomtiden kan jeg si at jeg vanligvis tar en kartong matfløte og blander med en skje sennep eller to, og kanskje litt hvitløk. Legger fisken og passende grønnsaker (purre, paprika, tomat, strimlet gulrot f.eks.) i en form, heller fløten over, og setter i ovnen på ca. 200 grader til det ser ferdig ut.
Ris eller poteter til.
Smula sa for siden:
Plukkfisk? Det fikk jeg jaggu lyst på. :noterer ned på handlelista:
Mandarin sa for siden:
Hvordan lager du det? :sparke:
Smula sa for siden:
Lag hvit saus. Del opp fiskeblokken i biter i sausen (du kan f. eks hakke den opp med en tresleiv eller lignende som du rører med). Ha i løk og gulrot. Kok poteter og stek bacon. Voila, enkelt og godt. Synes hvertfall jeg. :D
Mandarin sa for siden:
Det ble dette i dag. Veldig godt!
Men neste gang blir det plukkfisk!
Esme sa for siden:
Jeg lager ofte en slags kvasi-bacalao:
Skjær frossen fiskeblokk i tykke skiver,legg i kasserolle, hell på en boks eller to med hakkede tomater, allerhelst sånne med chili i.
Skjær noen poteter og rødløk i skiver og ha oppi.
En god håndfull svarte oliven.
En spiseskje sukker, salt og pepper.
La det putre til potetskivene og fisken er ferdig, kan smake til med litt créme fraiche eller fløte eller noe sånt.
Hunter sa for siden:
Hiv den i søpla..:ja:
Mandarin sa for siden:
Å nei du !!
:knegg: Du synes sikkert dette er søppel, men fisken er gullfin for oss, og i mangel på god fiskedisk i butikken, bruker jeg gjerne en blokk i uken. Nå vi skal meske oss litt ekstra kjøper vi fra fiskehandleren (eller mannen fisker selv).
Dixie Diner sa for siden:
Denne fiskeformen er fantastisk digg!!!
400 gram frossen torskefilet
3 dl yoghurt naturell
1 tube mager rekeost
1 boks skivet sopp
1 liten boks mais
1 stor purre
Sett ovnen på 180 grader.
Legg fisken i en ildfast form og strø litt salt og pepper over. Bland sammen alt det andre i en stor bolle. Hell det over fisken og sett den inn i ovnen. La den steke i ca en halvtime, til fisken er gjennomstekt.
Serveres med kokte poteter og gulrøtter.
Dixie Diner sa for siden:
Egentlig liker jeg best å tine fisken helt før bruk, for ellers blir det så mye vann i formen.
Anne sa for siden:
Det samme tenkte jeg...
Dixie Diner sa for siden:
Hvorfor det?? Tror dere alle bare kan gå og kjøpe eller fiske fersk fisk? Dessuten kjøper jeg fileter, som jo er ren fisk, og fisken er vel frosset ned helt fersk, noe som vel tilsier at kvaliteten opprettholdes slik som med frosne grønnsaker og frukt.
Filifjonka sa for siden:
Jeg syns frossen torskefilet fra Findus funker riktig så bra. Den fisken man får kjøpt fersk er ikke alltid så fersk. Jeg syns det er veldig godt å tilberede den i foliepakke sammen med poteter og grønnsaker i tynne skiver, spinat, limeskive, smørklatt, maldonsalt og grovmalt pepper.
Nooria sa for siden:
Jeg ville enten ovnsbakt den med feta, sitron, tomat og salt/pepper eller med pesto (+ valgfrie grønnsaker/tilbehør).
Vimsen sa for siden:
Ja.
Dixie Diner sa for siden:
Ja, kast sunn, god og brukelig mat. Oppfordrer
Vimsen sa for siden:
Jeg synes ikke den er brukendes. De gangene jeg har kjøpt disse blokkene er de brunlige og med synlige "fettstriper".
Det finnes annen frossenfisk enn blokker som er mye finere i fisken.
Dixie Diner sa for siden:
Da har du vært uheldig bare. Jeg har brukt torske- og seieblokker fra de fleste produsenter og har alltid fått hvite flotte fileter som smakte ypperlig. Og ja, jeg har smakt fersk fisk så jeg har noe å sammenligne med. :)
Dixie sa for siden:
Her var det mange gode ideer :jupp:
Har spist frosne fiskeblokker i 30 år, og aldri fått brun eller fettet fisk. Fortsetter med det! :)
Hunter sa for siden:
Hvor mye koster en sånn blokk med torsk eller sei?
Hva blir kilosprisen?
Che sa for siden:
del opp fiskeblokken i skiver, legg legg paprika, purreløk og evt mais i bunnen av en ildfast form, legg så skiver av fisk, igjen et lag med paprika, purre og evt mais osv - bland en tube rekeost og ett beger rømme og hell over - stekes i ovnen til fisken er ferdig.
Serveres med potet. Kjempegodt!
Ellers mammas supergode fisk!
400 gr. frossen eller fersk fiskefilet - torsk, sei eller breiflabb
Hvetemel
1 løk
En rød paprika
Bacon
Et beger crème fraiche/seterrømme
Salt og pepper
Smør til steking.
Fisken deles i skiver og vendes i mel, salt og pepper. Fisken stekes, og legges så i ei ildfast form. Stek deretter en løk og en rød paprika i biter, skjær baconet i biter og stek det.
Alt legges over fisken, og til slutt helles et beger Crème fraiche eller seterrømme over fiskeblandingen. Stek fiskeformen i ovnen på 180-200 grader i 15 minutter.
Server med poteter eller ris, etter smak og behag.
Inagh sa for siden:
Det hender jeg tiner fisken og woker den sammen med diverse friske wok-grønnsaker.
Jeg bruker som regel Sweet Chillie Sauce til, men andre wok-sauser fungerer også. Serveres med ris.
Jeg er vokst opp med- og veldig kresen på fersk fisk, og har aldri opplevd å få dårlig frossenfilet i blokk.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.