Bollefrikasse er kjempegodt. Alltid en hit her i huset.
Dette er en stor porsjon altså. Jeg lager alltid stort, så hiver jeg restene i fryseren og har en middag klar der.
Jeg lager saus av
150 gram smør
100 gram mel
2 liter kraft/melk (bruker kjøttbuljong til kraft).
Salt og pepper.
Ca 1 kg farse som jeg lager boller av og lar koke i 10 minutter i sausen.
Ellers har jeg oppi det vi liker, kuttet i smått.
Purre
Pastinakk
Sellerirot
Gulrøtter
Persillerot
Kålrot
Jeg tror ikke det, men det kan hende de prøver å smake på det som ikke er kjøtt, potet og saus.
I dag skal vi ha ovnsbakt falukorv med hjemmelaget potetmos, oppi den putter jeg en del kålrot og det merker de ikke :) :sleip:
Men det er en suksess her, så det har vi en del.
Når det er snakk om enkle hverdagsretter til kresne unger, så er jeg på grøt og pannekaker. Nå når vi er alene blir det litt sliketing, men de er ikke akkurat så veldig sunne da, selv om jeg lager pannekakene grove.
Poden insisterer på at det skal være gulrot i potetstappen, gjerne ganske mye, og i tillegg har jeg gjerne i en god del løk - det var et tips fra Tallulah, og det gir veldig god smak på stappen. (Men jeg tar ut løkbitene og moser dem separat, med stavmikseren, for de lar seg ikke mose ordentlig med den vanlige stapperen). Dessuten har jeg stort sett alltid i noen hvitløksfedd.
Før lagde jeg ofte teriyakimarinert laks, det er veldig lettvint og Poden pleide å like det. Nå for tiden er det stort sett pannestekte laksekoteletter vi ender med dersom vi skal ha laks, men det er lettvint og godt det også.
Vi spiser ofte en eller annen variant av kyllingbiter stekt sammen med cashewnøtter; Poden er veldig glad i stekte nøtter, og spiser gjerne kyllingen også, hvis det er god smak på. For tiden er det vanligvis rikelig med smør og hvitløk, og saften av en hel sitron, vi pleier å ha i. Før pleide jeg ofte å steke kylling og nøtter (og kanskje babymais og sukkererter), røre i et par skjeer mild ajvar (eller rød pesto) og helle på litt fløte eller creme fraiche, det er veldig lettvint og blir en smaksrik, men ikke sterk saus.
Hjemmelaget tomatsuppe etter Harriet Vanes oppskrift pleier vi å ha en del - jeg kjører tomatene i blender før jeg har dem i, så suppen blir helt glatt. Og så har jeg i kjøttboller (som man jo godt kan kjøpe ferdig) og fullkornsmakaroni, og serverer gjerne revet ost til. Hvis jeg har tid, myksteker jeg løk, hvitløk og gulrotbiter på forhånd og kjører det i blender sammen med tomatene, da blir det ekstra grønnsaker og ekstra smak.
Parmesankyllingen er helt hinsides fantastisk, jeg kunne spist den annenhver dag hele året! Men eldste, som elsker parmesan og sitter og spiser revet parmesan med skje, takler ikke den kyllingen fordi den lukter så ekstremt tåfis, sier hun. :knegg: Og hun som spiser de mest illeluktende blåmuggoster og alt, men kyllingen skal hun ikke ha ...
Sist vi hadde parmesankyllingen luktet det forresten ekstra ille. Jeg hadde middagsgjester og alle likte godt maten men et par av dem brakk seg faktisk av lukta. Osten var fin den, men det luktet altså helt ekstremt. Jeg brukte Grana Padano, skal den lukte annerledes enn Reggiano når den varmebehandles? Jeg har nemlig alltid brukt Reggiano før.
For å lure i litt grønnsaker ville jeg lagd potetmos med litt kålrot,
fullkornsspagetti med tomatsaus, der kan man dytte inn både gulrøtter og selleri, løk og mais.
All slags supper som stavmikses fungerer godt her. F.eks. potet- og brokkolisuppe med biter av stekt svinefilet oppi, eller gulrot- og ingefærsuppe med hvitløk og creme fraiche.
Tusen takk for tips alle sammen. Parmesankyllingen skjønner jeg at rett og slett bare må oppleves!
Mye av det andre dere foreslår her som høres nydelig ut. Takk!
Knerten nekter å spise grønnsaker. Men rare ungen spiser gjerne suppe hvis den er kjørt med stavmikser. Da er det plutselig kjempegodt. Jeg lurer på om det er konsistensen han reagerer på i større grad enn smaken. Det finnes utrolig mange gode suppeoppskrifter på oppskriftsforumet her på FP. Jeg pleier å steke opp litt bacon i tillegg (stekes veldig enkelt i stekeovnen - genialt) til familiens kjøttelskende menn. Bacon passer i de fleste supper.
Seksåringen min spiser heller ikke grønnsaker, men han er veldig glad i omelett – og den greier jeg å lure noen biter grønnsaker uten for sterk farge inn i (squash, sellerirot og slikt). Omeletten har reddet oss mange ganger når mannen og jeg spiser noe poden ikke vil ha.
Det lar seg også gjøre å kamuflere litt grønnsaker i hjemmelaget pizza- eller pastasaus, hvis den er finmost nok.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.