Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Potetsalat

#1

krystallklart sa for siden:

Den beste oppskriften din. :blafre:


#2

Krem sa for siden:

Perfekt koke poteter, vårløk i skiver, oliven i skiver, rødløk, fetaost, olje, maldonsalt og pepper.

Olje, salt og pepper blandes inn i de nykokte, enda varme potetene. Legges lagvis i bolle med vårløken, rødløken, oliven og fetaost.


#3

krystallklart sa for siden:

Denne hørtes fresh ut, men jeg skal ha familieselskap så jeg føler jeg må gå for noe mer vanlig og kjent. :gruble:


#4

Isbjørn sa for siden:

Denne er enkel-penkel og uten majones:

En boks lettrømme blandes med en spiseskje eddik eller sitronsaft (sånn gul liten sitron) og en spiseskje sukker. Hakk grønne epler med skall i terninger og kokte poteter i terninger, bland i rømmen. Ferdig.

Ingredienser:
-rømme
-sitrondråper/eddik
-sukker
-grønne epler (sure)
-poteter


#5

Mjau sa for siden:

Min beste oppskrift er litt på slump. Men veldig god!

poteter (obvious eller :knegg: )
Rømme
Løk
Sylteagurk
Majones
Salt
Pepper
Sennep

Finhakk løk og sylteagurk.
Til et beger rømme bruker jeg ca en halv løk og tre spiseskjeer sylteagurk sånn ca. Bland sammen med rømmen. Ha i en dæsj god sennep, og en dæsj ekte majones. Ha så i noen ss med lake fra sylteagurkene til du syns det blir passe konsistens. Ikke helt flytende, men ikke for tjukk heller.
Smak til med salt og pepper.

Del opp de kokte potetene i passe terninger og bland forsiktig. Denne blir best om den får stå litt før den spises. Men jeg lager den ofte i hui og hast på sommers tid også, og kan også blande med litt lunkne poteter.

Nå fikk jeg jammen lyst på potetsalat! :o


#6

mkj sa for siden:

denne kan lages mer familievennlig også - man kan trekke fra og legge til det folk liker.

men en eller annen form for løk bør det være. Jeg har også litt god eddik i oljen.

Jeg lager ofte en diger bolle med potet, ruccula, vårløk, eple, gulrot i skiver, rødbeter, paprika, sukkerter for eksempel. Smaker nydelig, men er igrunnen mest sommermat.


#7

Røverdatter sa for siden:

Her er mine to oppskrifter. En oljebasert og en med majones/rømme.

Majones/rømme:

10-12 (ca. 1 kg) kokte poteter
3 dl lettrømme
1 pose majones
1/2 dl sylteagurklake
1-2 finhakket løk (egentlig skal det være en purre også, men jeg syns ikke det passer i denne)
2 stk. finhakket sylteagurk
smak til med salt og pepper
Dryss over frisk, hakket gressløk
[INDENT]
[/INDENT]Oljebasert:
1 kg. små poteter kokes møre med skallet på i godt saltet vann
1-2 rødløk hakkes
1 stor kvast persille finhakkes
La potetene avkjøles litt og del dem så i passe store biter. Legg dem i serveringsbolle med rødløk og persille.
Visp sammen
2 dl olivenolje
2 ts dijonsennep
1 ts sukker
saften av 1/4 sitron

Sausen skal vispes godt sammen slik at oljen ikke skiller seg. Hell sausen over potetblandingen og bland den godt inn.
Serveres gjerne lun.
[INDENT]
[/INDENT]


#8

Frøken V sa for siden:

Poteter, ca 1/2- 3/4 kg.
3 dl lettrømme
En dæsj majones (0,5 dl?)
1/2 liten ts sennep
sitronpepper (1/2 ts?)
Liten sprut med sitronsaft (1/2 ss?)
Salt ca 1/2-1 liten ts.
Hvitpepper - Ca 1/4 ts - 1/2 ts.
fersk eller tørket gressløk.

Dressingen lages og smakes til.
Kutt kokte og godt avkjølte poteter i passe terninger. Jeg koker dem uten salt.
Bland dressing og poteter. La stå og godgjøre seg en liten time før servering.
Jeg synes det er godt at det er litt mere dressing enn poteter om dere skjønner.
Men man kan godt stappe full med poteter. Men blir da liksom litt tørrere.
Hvis man ikke tåler sitrus, er det jo bare å kutte ut sitronpepper og sitron saften med en bitteliten ts eppleedikk/hvitvinsedikk


#9

Frøken V sa for siden:

Lun potetsalat.
Amadine poteter eller /nypoteter.
La skallet være på, del i 2 på langs.
Kok til ferdige, uten salt.
Avkjøl til de er lune.
Hell over godt med god olivenolje.
knus over en god klype med Maldonsalt.
Ha så på godt med fersk grov klipt dill.


#10

ibi sa for siden:

Potetsalat med blåmuggost, godt til kylling! :ja:

Til ca. 2-3 pers, bruker jeg:

6 poteter (+/- avhengig av størrelse)
ca. 1/3 boks rømme
ca. like mye majones som rømme (smak til om du vil ha syrligere eller rundere smak)
Litt salt og pepper
1-2 fedd hvitløk, revet
En dæsj sitronsaft (smak til syrligheten)
En halv-3/4 pakke blåmuggost (gjerne mer om du vil ha mer dominerende smak)

Kok potetene, avkjøles og skrelles, skjæres i litt store terninger
Pisk sammen rømme, majones og ost, slik at det blir klumpfritt
smak til med salt og pepper, sitron og ha i hvitløk
bland sammen med potetene.

La gjerne stå litt før den serveres, slik at smakene kan trekke godt i hverandre.


#11

krystallklart sa for siden:

Oppskriften ble:

ca 1 kg poteter
3 dl rømme
1 ss sitronsaft
5 små vårløk
2 fedd hvitløk
salt og pepper

Satser på den blir god, mannen smakte den til. Skal serveres i kveld i 30års-familieselskap. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.