Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Får ikke lov til å spille spill med 12 års-grense før han blir 21?

#1

Opera sa for siden:

Hei igjen. andre post :)
Min venn har en sønn som er på besøk hos oss noen ganger. Han er 12 år. I går sa han til meg at på grunn av at han hadde vist et 12 års grense spill til sin bror som var 6/7 år, så fikk han ikke lov til og spille 12 års grense spill, før brødrene hans (2 brødre) hadde blitt tolv. Er dette rett? :confused: Dette er snakk om et lite star wars spill. Jeg synes ikke dette er så greit. Han får bare lov til og spille på lørdagene som jeg syntes er greit. Det er nok spilling. Men når han er 12, burde han få lov til og spille 12 års grense spill? På andre steder har jeg hørt at faren KJØPER 18 års grense spill till sønnen, og spiller dem SAMMEN med han. (splitscreen). Hva syntes dere om dette? :confused:

Håper på gode svar :riktig:
Hilsen Opera:D


#2

amo sa for siden:

Folk får gjøre som de vil, også gjør jeg som jeg vil. Har vi besøk så spilles det spill med anbefalte aldersgrenser. Jeg overprøver ikke andres regler.


#3

Katta sa for siden:

Jeg regner med dette ikke er samme gutt?

Første problemstilling høres ut som et sett foreldre som har skutt seg selv i foten med å utlove for heftige konsekvenser. De har ingen mulighet i verden til å håndheve det, når gutten er 18 har de ingenting de skulle ha sagt lenger. De kommer til å slite med den der om de ikke modererer seg. Men når det er sagt er aldersgrensene bare veiledende og jeg ser ikke noe galt i at foreldre opererer med andre grenser enn det offentlige. Og jeg synes ikke det er en helt ulogisk konsekvens heller, når han ikke greier å holde spillene som broren er for liten til for seg selv, kan han heller ikke ha slike spill i hus. Problemet er tidsrammen de har lagt som gjør det hele umulig å overholde.

Når det gjelder gutten som spiller 18-årsspill sammen med sin far synes jeg heller ikke det nødvendigvis er så galt, men det er med alle forbehold om at jeg ikke vet hva som skal til for at en film får 18-årsgrense. Igjen synes jeg ikke det er galt av foreldre å sette andre grenser for sine barn hjemme enn de som står på pakken, det kommer an på innholdet i spillet og hvilken type sensur far bedriver underveis. Det er jo ganske mange som ser filmer med høyere aldersgrense enn anbefalt sammen med barnet og sensurerer bort enventuelle sterke scener.


#4

Stompa sa for siden:

Det er vel rett i den familien da. Dette er sånn typisk som jeg føler at jeg ikke har noe med. Jeg/vi lager reglene i vår familie, naboene lager reglene i sin familie.


#5

Opera sa for siden:

Takk for svar :riktig:

Og nei det er ikke snakk om samme gutt :)

Hilsen Opera:digger:


#6

Tallulah sa for siden:

Hva mener du med "rett"? Det er ikke ulovlig å nekte noen å spille.


#7

Maylen sa for siden:

Vel, jeg sa til min eldste gutt når han var 3 og hadde tegnet over hele veggen at han ikke fikk tegne mer før han var 30. Det sier vel egentlig seg selv at han har tegnet mye i de elleve årene etterpå.


#8

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes også det høres ut som noe man "bare sier" for å forklare alvoret i noe, eller fordi man er sint der og da, og ikke som en fastlagt regel. Men selv om det skulle være helt sant at han ikke får lov til å spille spill som brødrene er for liten til, så er det ikke akkurat noen katastrofe. (Og det er ikke så opplagt at alle som er 12 år bør få spille spill merket med 12 års-grense; slike aldersgrenser er da vel ment som minimumsgrenser, og 12-åringer kan jo være ganske ulike.)


#9

Dronningen sa for siden:

Jeg synes generelt mange folk er teite - men barn er lett å lage.

Sånn helt alvorlig så tror jeg at folk som virkelig iverksetter slike "straffer" vil miste barna sine på veien. Det gjelder det meste av irrasjonelle regler som ikke respekterer barnet.

Han som kjøper 18-års-spill derimot beveger seg inn på et område der man introduserer barn for elementer de ikke er modne for, og som kan påvirke barna i en uheldig retning i forhold til f.eks. vold. Det kommer litt an på spillet.

Av disse to vil jeg si den første er verst (så fremt det er på alvor, og ikke sagt som en "tom trussel"), mens den andre er uheldig med tanke på hvordan barn kan påvirkes. Men samtidig så spiller de jo sammen, og far forsøker kanskje kanskje at de skal ha det litt moro ved å gjøre noe "tøft", og kanskje er det gjort en vurdering av elementene i spillet. :vetikke: Det behøver ikke være ødeleggende - motivasjonen bak er ikke det, mens eksempel 1 går mer på å bryte ned barnet og bevisst ta fra barnet noe som betyr noe for det. Hvis det er sant da. Det vil vel vise seg.

Konsekvenser skal være balansert opp mot gjerning, og slag velges med omhu, et.c.

For oss er f.eks. filmer med 11-års grense ensbetydende med barnefilm. Ergo det har de fått sett i flere år, så fremt filmen er interessant. Filmene ser vi som regel sammen først da de ønsker at jeg skal fortelle hva de sier (ofte engelsk tale), og så kan de se dem igjen og igjen senere uten meg. Mens andre igjen vet man jo fastholder aldersgrenser slavisk.
Har vi besøk derimot, setter vi på andre ting om film er aktuelt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.