Skilpadda sa for siden:
Her er en enkel og grei fremgangsmåte jeg pleier å bruke til å lage halvgrove pizzasnurrer. De kan ligge i fryseboksen, og så kan man legge en eller to frosne snurrer i matboksen til barna (eller seg selv), så tiner de i løpet av dagen og holder i mellomtiden resten av maten kald.
Hvor mange snurrer det blir totalt varierer med hvor mye jeg kjevler ut deigen - da jeg tok bildene, ble det drøyt 50, tidligere har jeg gjort dem litt større og fått drøyt 40.
Deig:
450 g hvetemel
450 g grov sammalt hvete
1 pk tørrgjær
1-2 ts salt
1 ss sukker
ca. 5 dl varm væske (melk og/eller vann)
3-4 ss olje
Bland det tørre i kjøkkenmaskin, hell på væsken mens maskinen går. Elt til smidig deig, hev i en halvtimes tid.
Kjevle ut deigen ganske stort og tynt på kjøkkenbenken. Smør et tynt lag med tomatsaus på deigen. Jeg bruker omtrent et tredjedels glass Dolmio pastasaus med ekstra hvitløk, og kjører det i blenderen først, for å gjøre det lettere å smøre på.
Fyll med f.eks. skinkebiter eller pølse, og revet ost. Jeg pleier å bruke en pakke omelettskinke, men i dag tok jeg to kjøttpølser som jeg skar i småbiter. Det ble litt mindre ost enn jeg pleier - vi hadde ikke mer enn 200 g. Jeg liker best Jarlsberg til dette.
Rull pent sammen og prøv å feste endekanten i deigrullen så den ikke ruller seg ut igjen når du skjærer. Skjær i skiver med skarp kniv. (Jeg skjærer i omtrent så tynne skiver som jeg greier.)
Legg på bakeplate og hev tre kvarters tid.
Stekes på nederste rille ved 225 grader i 10-15 minutter (varierer med ovn, og tykkelse på pizzasnurrene) til de er gylne. Avkjøles på rist.