Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Virkelig godt pålegg?

#1

Luftslottet sa for siden:

Jeg er så matlei at jeg er i ferd med å bli gal. Kan noen tipse meg om gode pålegg?

Må legge til at jeg er gravid, med alt det innebærer av forsakelser. :dramaqueen:


#2

TheVoice sa for siden:

Henger meg på.. drittlei av kvitost :gaah:

Syns det er litt godt med ribberull for tiden da :nam:


#3

Mei sa for siden:

Kokt egg med agurk, havsalt og majones. Nam!


#4

Selma sa for siden:

Gildes Provance-skinke er en favoritt for tiden :nam:


#5

Maiden sa for siden:

Rugsprø med cottage cheese, tomat og agurk, og så drysser du gastromat over. :nam:


#6

amor sa for siden:

Her går det mye i grov leverpostei med julerødbetsalat på toppen. :)


#7

Lyppa sa for siden:

Stekt kyllingfilét skåret i skiver med paprika på:).


#8

Luftslottet sa for siden:

Cottage cheese noteres, det pleier jeg ikke å ha på brødskiva.
Egg går det mye i fra før, det er det eneste jeg orker utenom moltesyltetøy. :sparke:

Provenceskinke tåler jeg ikke pga. krydderet, men kanskje det finnes andre gode skinkealternativer?


#9

Luftslottet sa for siden:

Julerødbetsalat. Aldri prøvd. :hmm:


#10

amor sa for siden:

Nam nam! ;)


#11

Katta sa for siden:

Det er utrolig stor forskjell på kokt skinke og litt finere skinke man enten kjøper i ferskvaredisken eller de litt mer eksklusive pakkene til gilde. :) Skinke med litt italiensk salat oppå og en cherrytomat eller to er snadder.


#12

Luftslottet sa for siden:

Ja, du sier noe der, Katta.

Og egentlig blir det meste bedre om det pyntes litt. Kanskje kjøpe salat og legge under skinke og ost, det gidder jeg liksom ikke her hjemme, men gjør jo en stor forskjell. Og en paprikaskive på toppen, kanskje?


#13

Syrinx sa for siden:

Brødskive med majones, skinke, frisk basilikum og tomat.


#14

Frøken V sa for siden:

servelat med masse alfafafa spirer!


#15

Mex sa for siden:

Banan og bringebærsyltetøy .. favoritten nå om dagen


#16

Katta sa for siden:

Philadelphia med kjøttpålegg (enten gjennomstekt roastbiff eller pastrami funker bra) og cherrytomater eller løk og paprika oppå. Namnam.


#17

Molo sa for siden:

Lammerull med agurk og majones. :nam:


#18

Bloppy sa for siden:

Nugatti med banan og majones. :nam:


#19

IOA sa for siden:

Laksepålegg (kommer i bokser tilsvarende makrell i tomat) syns jeg er veldig godt. Spiser det hver dag til frokost. Luksusvarianten er med et par avocadoskiver og litt pepper og salt på toppen.


#20

Irma sa for siden:

Frokostsalat m/agurk oppå. Leverpostei med nystekt sjampinjong og urter. Jeg startet denne tråden en gang i tiden, og fikk inn disse tipsene:

Falukorv gó og mager (9%) fra gilde med Dijonsennep
Nora lettsyltetøy med Soft Mini margarin
Gilde gó og mager leverpostei (9%) med sylteagurk
Røkt skinke med litt Italiensk salat med kjøtt oppå
Egg med kaviar eller ansjos
Eggesalat
Middagsrester fra dagen før
Kylling/kalkun med litt majones og karri, eller kanskje
En skive skinkestek
Brødskive med banan
Kavli magerost
Fiskepudding med rødbetsalat
Sekt fiskepudding med purre og majones
Gulost er godt med pesto + tomater + pinjekjerner
Kald omelett er godt pålegg, da kan du snike inn litt grønnsaker uten at du merker det selv.
Prøv de smakssatte cottage cheesevariantene fra Arla (Sverige) + kjøtt
Smøreost under skinke
Druer, epleskiver appelsinbåter oppå gulosten
Purre
Spekeskinke
Banan
Philadelphia med gressløk og urter, pinjekjerner, løvtynn skinke, agurkskiver, salt og pepper
Cottage cheese, eplesyltetøy og kanel
Tomatskiver, avocado, basillikum og italiensk skinke (særlig serrano)
Salatblad, revet gulrot, skagensalat og fiskepudding
Paprikabiter, halve oliven uten sten, fetaost eller annen god ost (Manchego feks)
Eggsalat av kokt egg, vårløk, majones og karri, med skinke eller et par skiver kokt egg på toppen
Egg med kaviar
Snøfrisk
Avokado
Fiskekaker
Hardkokt egg med kaviar (evt. med ekstra omega 3)
Cottage cheese med Nora blåbærsyletøy med mer bær og uten tilsatt sukker
Tulip leverpostei (den groveste og beste) med stekt sopp og løk på.
Smilende egg. Ha egget oppi kokende vann og kok i nøyaktig 5,5 minutter. Skvises på brødskiven.
Avocadomos i stedenfor smør under kjøttpålegg
Skagensalat:1 boks kesam/ rømme/ creme fraishe blandes med 1 boks Fiskemannen krepsehaler eller ferske reker +halv finhakket rødløk+masse hakket dill+ et par skjeer lodderogn+skvett sitonsaft+salt og pepper
Kyllingfilet i skiver, egg tomat, salat, majones (BLT)
Stekt kyllingfilet og avocado (i tynne skiver) på brødskiva, gjerne med frisk basilikum på, evt pesto, og sennep
Tacokjøttdeig m/rømme og salsa på brødskiva
Avokado og reker eller røkelaks
Philadelfiaost med marmelade eller lettsyltetøy


#21

Mandino sa for siden:

For tiden er rødbetsalat og lammerull favoritten :)


#22

Sissel sa for siden:

Fårepølse og agurk/tomat.


#23

Nelly Nickers sa for siden:

Når jeg blir matlei må jeg legge vekk brødet. Alt det vanlige pålegget blir mye mer digg med en nystekt baguett under i stedet.
I de matleie periodene smaker også en liten salat med bacon og fetaost helt fantastisk til lunsj, i stedet for brødmat.


#24

Nabojenta sa for siden:

Servelat med ei tykk epleskive på, majones, salt og pepper.


#25

Balanse sa for siden:

Etter Irma var det liksom ikke noen vits for meg å legge inn, jeg er omtrent på vei til butikken for å handle. :nam:

En av favorittene mine kom ikke med, da; Avakado som smør, aioli, dill, fiskepudding. Ellers er jeg veldig glad i agurk, salt og pepper, gjerne med majones eller smør i tillegg, eventuelt det samme med avokadobiter i stedet for agurk. Det meste av kjøttpålegg passer også sammen med dette.


#26

venla sa for siden:

Pesto, tomat, ost og skinke/pastrami (funker som ostesmørbrød også)
Avocado med salt og pepper
Omelett med parmesan og pepper


#27

Input sa for siden:

Peanøttsmør? :knegg:

Jeg spiser ekstremt ensidig for tiden, går stort sett i Norvegia, og sånn har det vært hele svangerskapet. Matlysten min er forsvunnet, vi har til og med sluttet å spise middag..

Det kan man jo ikke spise når man er gravid. :(


#28

Luftslottet sa for siden:

Masse gode tips, takk skal dere ha!

:catfight:

Utrolig nok, så begynte jeg å like peanøttsmør under forrige svangerskap. Det er nesten så jeg skammer meg litt. :knegg:


#29

Input sa for siden:

:eek: Kjenner dette blir et stort sjokk å fordøye..


#30

daffy sa for siden:

Nå er det jo sesong for sylte :hyper: Sylte med god sennep er kjempegodt. Thulefjords kjøttpålegg (lammerull og okserull) er også veldig gode. Ellers er ristet brød med smør og honning det jeg tyr til når jeg vil ha noe søtt på skiven.


#31

mkj sa for siden:

[LEFT]Jeg er også utrolig matlei for tida. Salaten i kantina smaker ingenting. Alternativet er grov briks med porsjonsleverpostei - og det er egentlig ikke så verst men lei.

Så nå spiser jeg baguett fra BIT minst to ganger i uka til tross for den mer enn stive prisen. Da putter jeg følgende på - aioli, salatblader, oppskjært kyllingfilet, rødløk, cherrytomater, agurk, paprika og pesto i topplokket.

[/LEFT]


#32

Elisabet sa for siden:

Buko garlic smøreost med spekeskinke oppå. :nam:


#33

tink sa for siden:

Skjønner at peanøttsmør er å ta litt i. Men det økologiske med crispbiter er veldig godt på knekkebrød. Helt sant, også er det nesten sunt også.


#34

Puslingen sa for siden:

Peanøttsmør med bringebærsyltetøy (må vera creamy peanuttbutter).
Snøfrisk med tyttebærsyltetøy.
Rostbiff, dijonaise og alfalfaspirer.


#35

Nabojenta sa for siden:

Fersk baguette med kalkunskinke, bacon, salat, tomat, agurk, ost, honningsennep, salt og pepper.


#36

Karamell sa for siden:

Karamells hjemmelagete reke og krepsehalesalat med vårløk.
Karamells hjemmelagete tunfisksalat med vårløk og kapers.
Karamells hjemmelagete laksemousse.

:hekta:

Oppskrifter kan komme på forespørsel.


#37

Left sa for siden:

Snøfrisk med bringebærsyltetøy u.tilsatt sukker. Det er friskest på smak.

Eggesalat med kokt egg, purre, majones og en dæsj rømme.


#38

Irma sa for siden:

Ja takk! :jupp:


#39

mamaria sa for siden:

Denne tråden kom virkelig i rette tid! Også gravid, og matlei
Noen av variantene deres kommer nok aldri til å bli prøvd, andre derimot gir meg en lettere hverdag de kommende dagene.

Et annet tips er å velge litt knekkebrød, lefse eller tortilla for variasjonens skyld. Det hjelper meg noen dager jeg står og ikke vil ha noe av det vanlige.


#40

Karamell sa for siden:

Det beste blir om man bruker gode reker og haler uten lake, eller de dyre på glass. Men om man bruker sånne i lake, er det greit å sile godt av de og gjerne skylde av laken med kaldt vann.

1 boks reker
1 boks krepsehaler
1,5 pose vanlig Mills majones (den halve posen kan også byttes ut med ca 2 store t-skjeer rømme)
2-3 stenger med vårløk
2 sprut med sitron på flaske eller sitron
salt
pepper
Aromat krydder
1/2-1 ts sukker
(evt 1-2 ts sennep)
(man kan også ha egg i, men da kutter jeg som regel ut krepsehalene)

Smak underveis, rør godt og la den st litt før servering så løken også etter smak.


#41

Nyx sa for siden:

Ristet brød med skinkeost fra tube :jupp:
Og når jeg er ordentlig matlei (og lat) så tyr jeg til rett-i-koppen kyllingsuppene til Toro :flau:


#42

Elin sa for siden:

Oh, yes. Ribberull i lefse med sennep går ned på høykant her i huset om dagen :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.