Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøtt i vann, hvor lenge?

#1

Elin sa for siden:

Kjenner at jeg har sykt lyst på pinnekjøtt i kveld, men har jeg da tid nok til å legge det lenge nok i vann? Hvor lenge pleier man å legge det i vann? Jeg gjør det vanligvis i 12-24 timer, men det er kanskje litt vel lenge det også....


#2

Dixie Diner sa for siden:

Har du pinnekjøtt i hus? Hvis ikke så selger de jo sånne kokeklare varianter. Jeg vanner det som regel ut i ca. 15-20 timer.


#3

Nina sa for siden:

Det høres ut som det er altfor kort tid, men jeg mener du får kjøpt noe som heter gryteklart pinnekjøtt som ikke trenger å ligge i vann. Har aldri smakt det, så jeg kan ikke gå god for kvaliteten på det.


#4

Java sa for siden:

Du kan korte ned tiden det trenger i vann om du bytter vannet flere ganger.


#5

Fluke sa for siden:

Jeg mener å huske at jeg kokte det en stund og skiftet vann noen ganger da jeg spontant fant ut at jeg MÅTTE ha pinnekjøtt den dagen. Tror jeg spurte om hjelp her inne en eller annen plass. Skal se om jeg finner det igjen.

Edit: Fant det ikke.


#6

liefje sa for siden:

Stemmer. Og har du skikkelig hastverk kan det staa under rennende vann. Er det krise saa er det krise.


#7

Eia sa for siden:

Bytte vann flere ganger, ja.


#8

Elisabet sa for siden:

Ville kjøpt gryteklart pinnekjøtt da.


#9

Ru sa for siden:

Det går helt fint. :værsågod:
Bare bytt vann et par ganger.


#10

veobra sa for siden:

Jeg kjenner vestlendinger (les: pinnekjøttelskere) som har vannet ut samme dagen som det skulle spises. De hadde glemt det dagen før og kom på det samme dag som julebordet. :krise: Det smakte ypperlig (muligens en smule saltere).

Kan du ikke bruke lunket vann også? I tillegg til å bytte vann oftere.


#11

Malama sa for siden:

Det spørs hvor salt det er også.

Det vi har på julaften legger mamma i vann på morgenen, og serverer klokken fem. Men de er hjemmesaltet og tilpasset deretter.


#12

Syrinx sa for siden:

Det har skjedd at jeg har kjøpt pinnekjøtt i butikken og det har stått at man skal vanne ut i 24-32 timer. Da skjønner ikke jeg hva som kan være igjen av salt og smak iallfall.

Jeg har sjelden hatt pinnekjøtt liggende i vann mer enn 12 timer.

Ved dårlig tid er vel lunkent vann, samt å skifte vann, jungeltrikset.


#13

Acino sa for siden:

Bruk lunkent vann og bytt noen ganger - da klarer du deg med halve tiden. Kommer også selvsagt an på hvor salt du liker det. Når vi bruker nordfjord kjøtt sitt pinnekjøtt vanner jeg det ut i lunkent vann i 6 timer. Bytter en gang, halvveis.


#14

Elin sa for siden:

Det ble pinnekjøtt i dag istedenfor. Vannet ut i 20 timer og skiftet vann 1 gang. Kjøttet var mer enn salt nok. Fra Jacobs. Herrrrlig! :nam:


#15

Vito sa for siden:

Fra vestlending her. Rennende kaldt vann er trikset!
Det brukes også av butikker osv.

Lunket vann? Over flere timer? Veldig skeptisk kjenner jeg.


#16

Effie sa for siden:

Er forskjell på gryteklart og gryteklart pinnekjøtt trur eg? I fjor skulle eg og søstrene stå for julemiddaglaging og hadde kjøpt inn gryteklart pinnekjøt og var godt nøgde med oss sjølve. Ved nærare inspeksjon, omtrent tre sekunder før det skulle i gryta, las me på pakken og det skulle altså vatnast ut i ca 12 timar først. Løysinga vart rennande vatn og bittelitt forsinka julemiddag, som forøvrig smakte fortreffelig.


#17

Acino sa for siden:

Vannet holder seg ikke lunkent, det blir jo kaldt - er bare lunkent med det samme ;) Og det er slettes ikke noe varmere enn det butikkene oppbevarer kjøttet i. :)


#18

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker ikke helt tanken på å la vannet stå og renne i flere timer. :hmm:


#19

Vito sa for siden:

Hva tenker du på da? Det er jo kaldt vann, oppi vasken med både sluk og det hele. Liten stråle som plasker ivei som et liten vårbekk oppi gryta. blir helt filosofisk her jeg sitter

Det er jo ikke det ideelle, men den beste løsningen når krisen først er der. Og gruelig effektivt.


#20

Vito sa for siden:

Flere ting. Blant annet at man tapper lunket vann fra springen (varmtvannstanken yaiks), og så har du bakterieveksten som får en oppsving av det varme vannet ... hjelper ikke mye at vannet blir kaldt til slutt da.
Mulig det er helt tilrådelig, men jeg kjenner jeg blir litt skeptisk.


#21

Acino sa for siden:

Jeg spiser det ikke rått, så tenker det går helt fint ;)
Og lunka vann er faktisk lunka vann, ikke varmt.
Er du skeptisk så gjør du selvsagt ikke slik! :)


#22

Malama sa for siden:

Jeg er grunnleggende opplært til at man aldri bruker annet enn iskaldt vann til matlaging, aldri varmt vann fra springen, grunnet.. ehh, metaller eller noe sånn?

Jeg hadde heller gått for rennende, kaldt vann ja.


#23

Doremifa sa for siden:

Jeg har lært at 1 times koking = et døgn vanning.
I fjor putta vi det rett i gryta og kokte det før skjerping i steikeovn.
Pinnekjøtt som er vannet skal ikke kokes, kun dampes.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.