Kjenner at jeg har sykt lyst på pinnekjøtt i kveld, men har jeg da tid nok til å legge det lenge nok i vann? Hvor lenge pleier man å legge det i vann? Jeg gjør det vanligvis i 12-24 timer, men det er kanskje litt vel lenge det også....
Det høres ut som det er altfor kort tid, men jeg mener du får kjøpt noe som heter gryteklart pinnekjøtt som ikke trenger å ligge i vann. Har aldri smakt det, så jeg kan ikke gå god for kvaliteten på det.
Jeg mener å huske at jeg kokte det en stund og skiftet vann noen ganger da jeg spontant fant ut at jeg MÅTTE ha pinnekjøtt den dagen. Tror jeg spurte om hjelp her inne en eller annen plass. Skal se om jeg finner det igjen.
Jeg kjenner vestlendinger (les: pinnekjøttelskere) som har vannet ut samme dagen som det skulle spises. De hadde glemt det dagen før og kom på det samme dag som julebordet. :krise: Det smakte ypperlig (muligens en smule saltere).
Kan du ikke bruke lunket vann også? I tillegg til å bytte vann oftere.
Det har skjedd at jeg har kjøpt pinnekjøtt i butikken og det har stått at man skal vanne ut i 24-32 timer. Da skjønner ikke jeg hva som kan være igjen av salt og smak iallfall.
Jeg har sjelden hatt pinnekjøtt liggende i vann mer enn 12 timer.
Ved dårlig tid er vel lunkent vann, samt å skifte vann, jungeltrikset.
Bruk lunkent vann og bytt noen ganger - da klarer du deg med halve tiden. Kommer også selvsagt an på hvor salt du liker det. Når vi bruker nordfjord kjøtt sitt pinnekjøtt vanner jeg det ut i lunkent vann i 6 timer. Bytter en gang, halvveis.
Er forskjell på gryteklart og gryteklart pinnekjøtt trur eg? I fjor skulle eg og søstrene stå for julemiddaglaging og hadde kjøpt inn gryteklart pinnekjøt og var godt nøgde med oss sjølve. Ved nærare inspeksjon, omtrent tre sekunder før det skulle i gryta, las me på pakken og det skulle altså vatnast ut i ca 12 timar først. Løysinga vart rennande vatn og bittelitt forsinka julemiddag, som forøvrig smakte fortreffelig.
Vannet holder seg ikke lunkent, det blir jo kaldt - er bare lunkent med det samme ;) Og det er slettes ikke noe varmere enn det butikkene oppbevarer kjøttet i. :)
Hva tenker du på da? Det er jo kaldt vann, oppi vasken med både sluk og det hele. Liten stråle som plasker ivei som et liten vårbekk oppi gryta. blir helt filosofisk her jeg sitter
Det er jo ikke det ideelle, men den beste løsningen når krisen først er der. Og gruelig effektivt.
Flere ting. Blant annet at man tapper lunket vann fra springen (varmtvannstanken yaiks), og så har du bakterieveksten som får en oppsving av det varme vannet ... hjelper ikke mye at vannet blir kaldt til slutt da.
Mulig det er helt tilrådelig, men jeg kjenner jeg blir litt skeptisk.
Jeg spiser det ikke rått, så tenker det går helt fint ;)
Og lunka vann er faktisk lunka vann, ikke varmt.
Er du skeptisk så gjør du selvsagt ikke slik! :)
Jeg er grunnleggende opplært til at man aldri bruker annet enn iskaldt vann til matlaging, aldri varmt vann fra springen, grunnet.. ehh, metaller eller noe sånn?
Jeg hadde heller gått for rennende, kaldt vann ja.
Jeg har lært at 1 times koking = et døgn vanning.
I fjor putta vi det rett i gryta og kokte det før skjerping i steikeovn.
Pinnekjøtt som er vannet skal ikke kokes, kun dampes.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.