Maverick sa for siden:
Det lurer jeg på i dag.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Maverick sa for siden:
Det lurer jeg på i dag.
Dixie Diner sa for siden:
Ja, det er en av mine favoritter. :nam:
Men den må være gulgrønn og fast, uten NOEN brune prikker på.
Manga sa for siden:
Ja, hvis den er litt grønn i skallet. Veldig modne bananer er ikke godt.
Ru sa for siden:
Greit nok.
Jeg er dog preget av at jeg i dumskap åt en del banan da jeg var gravid med Knotten og sterkt plaget med hyperemesis. Banan er greit nok på vei ned, og ikke noe godt i det hele tatt når det kommer i retur. :deler:
Marit K sa for siden:
Una banana por favor!
Men den må være helt uten brune flekker, og ikke alt for moden.
Che sa for siden:
Jeg liker banan forutsett at den er gul med litt grønt på - ingen sorte prikker eller at skallet er blitt tynt. (da er det uspiselig)
Forøvrig spiser jeg det sjeldent nå.
Marit K sa for siden:
Ananas derimot, funker like bra i begge retninger. :belærende:
Fluke sa for siden:
Vel, veldig sunt er det ikke, men jeg liker det og spiser det innimellom.
Maverick sa for siden:
Appelsin fungerer også bra på vei opp igjen også.
Pingis sa for siden:
Jeg befinner meg et sted mellom de to første svaralternativene. Gul banan uten flekker er god å spise for seg sjøl, banan med brune flekker kan bare brukes til pålegg eller sammen med yoghurt naturell. [noparse] :pirkete: [/noparse]
Blondie sa for siden:
Jeg liker banan, men spiser det ikke nå for tiden. :lavkarber:
Takk for tipset. :knegg:
Dixie Diner sa for siden:
Og jeg som trodde jeg var sær som kun liker banan uten brune flekker. Vennene mine synes jo jeg er steike gal som spiser "umoden" banan. Jeg bruker flekkete bananer kun til banankake og smoothies.
DM sa for siden:
Å, nå fikk du meg til å måtte gå ut og finne meg litt banan og is. :D
Bluen sa for siden:
Sunt og greit nok, og jeg spiser det nesten hver dag - enten etter trening eller på vei til toget hjem fra jobb. Jeg hører til det fåtallet som foretrekker dem litt brunflekkete. Grønne bananer gir et skrekkelig belegg på tenna. :skremt:
Selv om jeg spiser mye av det, synes jeg vel egentlig ikke det er spesielt godt. Jeg spiser eple hver dag også, og det er mye bedre - særlig norske, selvsagt.
DM sa for siden:
Jeg liker dem hverken brunflekket eller grønne. Midt i mellom, helt perfekt gul.Veslemøya sa for siden:
Jeg er ikke spesielt glad i banan. Jeg spiser det kun som tilbehør til sterke curryretter.
Dixie Diner sa for siden:
Bananene kan jo ikke være helt grønne, da smaker de jo rå potet. Men knallgule med et hint av grønt er best. Da er de faste i konsistensen og passe søte. Og så foretrekker jeg dem iskalde. Men i kjøleskapet blir de så fort ekle ...
Ole Brumm sa for siden:
Banan er godt, elsker er vel å ta litt i.
De skal være sånn passe modne, jeg har akkurat spist en og det er sjeldent vi ikke har banan i huset.
Skytte sa for siden:
Helt enig! :jupp:
goldnugget sa for siden:
Ja, enig:)
Turban Smukk sa for siden:
Banan er greit nok. Ikke sånn kjempegodt, men greit nok som mellommåltid av og til, og ganske godt til dessert med is, blåbær og sjokolade.
Honda sa for siden:
Banan er ikke godt.
Ene av de fruktene jeg får mest vondt i magen av :har fruktose dritt:
Men ungene liker banan, synd turbo og ikke tåler fruktose :/
Dixie Diner sa for siden:
Dumme tråd. Nå har jeg gått og lengtet etter bananspliten på Balkongen Café på Stord (Leirvik)! Den var helt fantastisk. Jeg spiste den i mengder hver gang jeg var på Stord, og det var ikke så sjelden. :sparke:
Svææær skål med 3 valgfrie kuler iskrem, en stor banan delt på langs, en svæær softisklatt midt på hele stasen og sjokoladesaus over det hele. Og fruktcoctail om man ville ha det oppå. Satan altså.
Thomas sa for siden:
Bananer er sære. Bananer reproduserer seg selv aseksuelt, dvs at det ikke er snakk noe befruktning inne i bildet. Dette gjør at bananer får veldig liten genetisk variasjon og de er i prinsippet i større fare for å bli utryddet ved sykdom enn andre planter.
De er også mere radioaktive enn andre planter.
..men de er gode da :D
torsk sa for siden:
Du mener gulebøy? Ja, det liker jeg.
Robyn sa for siden:
Bananer er helt greit, men ingen stor favoritt.
Og den må være på grensen til overmoden uten den minste antydning til grønt på skallet. Minste tegn til tyggemotstand og hele bananen er ødelagt for min del.
Syns banan på brødskive er ganske godt.
Syrinx sa for siden:
Enig i det, akkurat sånn må bananen være!
Bergensis sa for siden:
Eg er kresen på frukt, og på banan er eg ekstremt kresen. Den skal vere som Isets banan; gulgrøn, fast og heilt utan flekkar. Dessverre er det sjeldan eg eter frukt, sånn generelt.
Godt moden banan går til nød i smoothies.
Inagh sa for siden:
Banan er sunt og greit nok, og jeg spiser det, om den er, som fler nevner, gulgrønn, fast og helt uten brune flekker. Godt moden banan er bare ekkelt.
Banan er veldig godt om den er bakt inn i sprø deig, frityrstekt og blir servert med karamellsaus og is. (Men da er den sikkert ikke så veldig sunn lenger. :humre: )
Irma sa for siden:
Jeg har spist lite banan det siste året siden det er en av fruktene med høyest sukkerinnhold, men jeg liker det. Den må være gul og uten merker, med hint av grønt. Spiser sjelden ren banan, det brukes som pålegg på knekkebrød.
Hannah sa for siden:
Jeg liker banan om den er gulgrønn i skallet. Har det kommet brune prikker på skallet, så får ungene bananen. Er skallet omtrent sort, baker vi banankake.
Tåtti sa for siden:
Banan er godt, særlig i muffins. :nam: Den bør heller være godt moden enn grønn, men den er best når den er ordentlig gul. I gamle dager var knødd banan en påleggsfavoritt.
Ikke oppbevar banan i kjøleskapet, den fryser ved 13 plussgrader.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg liker moden banan, fra gul til gul med noen brune flekker. Grønn banan gir belegg på tennene og skallet er vanskelig å få av.
Left sa for siden:
Kunne ikke svare i pollen.
Jeg liker banan på brødskiva, i kaker og hva har du, men jeg liker i k k e å spise den som frukt. Fysj.
Og den må være moden. Masse smak. Gulgrønne bananer smaker jo ingen ting.
Maverick sa for siden:
Håkkei. Jeg liker altså IKKE banan. Nå har jeg litt for mange, guttene har ikke lyst på, og siden jeg liker banantwist funderer jeg på om jeg kan finne på å like banankake. :gruble: I det minste liker sikkert guttene det. :jupp:
Ru sa for siden:
:niks: Nei, nei, nei!
:skrekk og gru:
Dixie Diner sa for siden:
Du kan også dele bananer i to og stikke en pinne/skje inn i underdelen på hver banan og hive dem i fryseren. Frossen banan er knallgodt, jeg vokste omtrent opp på det og er enda ikke lei. Bedre om du dypper de frosne bananene i smeltet sjokolade og fryser dem igjen, det er en litt mer luksusvariant.
Fløyel sa for siden:
Liker banankake bedre enn banan.
Fløyel sa for siden:
:jupp: Banankake er godt. Hvis du tar revet kokesjokolade over. leste igjennom tråden her etter at jeg svarte
Oppskrift - rund form 24"
2 egg
3 dl sukker (egg+sukker = eggedosis)
2 moste bananer (gjerne litt godt modne)
1,5 dl smeltet meierismør
8 ss melk
2 ts vaniljesukker
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
Stekes midt i ovnen 175 grader i 45 minutter.
Voila - banan = godt
Smurfine79 sa for siden:
gulbanan, ikke fronn og iike brun eller svart, den er god
Grøten sa for siden:
Som jeg skulle sagt det selv!! :highfive:
Toffskij sa for siden:
Æsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsjæsj!
Ææææææsj!
:nemlig:
Anne C sa for siden:
Greit nok, jeg spiser det ytterst sjeldent. Tar heller en annen frukt.
nolo sa for siden:
Aseksuell og radioaktiv frukt? :gruble: Den er grei nok, men best i bananasplit.
Chablis sa for siden:
Jeg liker det, men tåler det ikke lenger.
Maverick sa for siden:
Kan man putte denne i muffinsformer? :gruble:
rine sa for siden:
Ja, jeg liker banan. Ikke grønne, ikke brune, men gule. Eeelsker det ikke, men greit nok. :nemlig:
Fløyel sa for siden:
Jah.. det vil jeg da tro.. Men steketiden ville jeg nok da ha justert til type 15-20 minutter eller så..
Kirsebær sa for siden:
Banan er ekkelt. Banansmak er godt.
Sissel sa for siden:
Jeg liker godt banan ja.
Nextlife sa for siden:
Ææææææææsj:iiik:
Banan er helt grusom forferdelig. Jeg får panikk om jeg får troillskapet i kjeften, og lukten av nyskrellet banan er fryktelig.
Banan i sin orginale form har jeg vel ikke spist på nesten 20 år, og kommer nok ikke til å spise det de neste 20 heller.
Det eneste som smaker av banan jeg liker, er bananbrød :
www.epicurious.com/recipes/food/views/Low-Fat-Banana-Bread-4331
Nabojenta sa for siden:
Jeg elsker banan. Spesielt most banan med dråper av appelsin.
Morella sa for siden:
Ja, jeg synes banan er godt. Jeg eeeeeelsker det ikke, men godt er det.
løve70 sa for siden:
Banan er godt og jeg spiser det stort sett hver dag på jobb. Den må være akkurat passe moden, ikke grønn, men for all del ikke brunflekkete.
Joika sa for siden:
ÆSJ.. i uendelig loop.
Det er faktisk det ekleste jeg kan tenke meg å spise, etter sylteagurk. :spy:
Joika sa for siden:
De har visstnok alet opp en ny banantype i frykt for at den vi har nå går dukken, slik den gamle typen gjorde av en eller annen grunn jeg ikke husker. Den nye het noe morsomt.. hva var det igjen?
torsk sa for siden:
Gulebøy. :jupp:
Harriet Vane sa for siden:
Jeg bruker moset banan som melkeerstatning og sukkererstatning i muffins.
rine sa for siden:
Interesting. Funker det? :undrer:
Serafin sa for siden:
Banan er grusomt. Jeg sliter til og med når jeg skal gi ungene banan.
ItsOnlyMe sa for siden:
Joda, men ikke brune! Helst akkurat modnet, men ikke grønne.
Liker dem harde, ikke myke...
Hyacinth sa for siden:
Er banan så veldig sunt da?
Jeg misliker ikke banan, men jeg spiser det ikke og det gir meg ikke noe spesielt, men det er ikke direkte ekkelt. Så jeg fant ikke noe som passet.
Babe sa for siden:
Stemte ikke - synes ikke banan er æsj, men spiser det ikke så ofte heller.
En sjelden gang (annet hvert år eller noe) kan jeg til nød smake en bit banan, men da bør den være type overmoden og søt. Synes det er greit i kaker, ikke som i banankake - men som lag i bløtkake feks, synes også det er greit i fruktsalat - men der stopper det tror jeg.
Hyacinth sa for siden:
Modne bananer er jo veldig søte, så ja, det funker som sukkererstatning i mange tilfeller. Kanskje ikke i eggedosis...
Det er jo ikke uten grunn at mange bruker banan i smoothies. Konsistens og sødme.
Nip sa for siden:
Elsker, spesielt med kakako og peanøttsmør :D
Joika sa for siden:
Mener det var noe mer fancy. Golden... noe?
Joika sa for siden:
Lord. Nå klikket jeg meg rett inn på en side som het "goldenbanana". Ikke gjør det samme.... :sparke:
Bluen sa for siden:
:fnise: av Joika.
Banankake etter oppskrift herfra er for øvrig den tyngste og mest mislykka kaka jeg noen gang har bakt (bortsett fra den gangen jeg bakte boller uten gjær, da. :sparke: )
Mrs. Longbottom sa for siden:
Jupp. bløte bananer er yuk. Men det blir godt bananbrød av det, da.
Fløyel sa for siden:
Den jeg la inn her? For den pleier å bli luftig og god.
Olympia sa for siden:
Banan er godt i nesten hva som helst- unntatt i sin originale form.
"Ren" banan lukter og smaker oppkast.
Candy Darling sa for siden:
Banan er godt, og jeg er ikke kresen så lenge den ikke er helt grønn eller helt brun.
:enkel pike fra landet:
Pingis sa for siden:
Men der har du jo definisjonen på banankake! Den er vellykka når den er tung og mislykka og smaker høgg. :nemlig:
Fibi sa for siden:
Moden banan med smuuuth peanøttsmør (i syndige mengder) er noe av det beste jeg vet. :sikle:
Jeg liker best bananen når den er moden og myk, og leter alltid etter de guleste bananene når jeg skal handle.
scilla sa for siden:
Banan smaker i og for seg greit. Men, konsistensen.:grøsser:
Mrs. Longbottom sa for siden:
Spiser du banan med peanøttsmør på? :ivrig:
Mannen mener det er det ekleste i verden, og at det umulig kan finnes noen andre enn meg som kan spise noe sånt
Acsa sa for siden:
Jeg liker banan, men ikke brun og myk.
Og for å følge opp spinoffen - pasjonsfruktjus er ikke godt på vei opp.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg fikk dilla på det i mitt forrige svangerskap. Fibi hadde nemlig dilla på det først (vi var gravide samtidig) og jeg fikk brekninger bare av tanken, men plutselig en dag fikk jeg en voldsom lyst på det og gaflet i meg. Nå kan jeg ikke tenke meg det, men det finnes jo verre ting. :p
Fibi sa for siden:
Det er jo helt fantastisk!!
Mrs. Longbottom sa for siden:
Jupp, det er det jeg og forsøker å fortelle ham.:D
Kula sa for siden:
Ja. Men de må ikke være grønne. De fester seg så ekkelt på tennene. De må være gule, spretne og uten brune flekker.
Dixie Diner sa for siden:
Spretne ja, der har du det. Gule og spretne. Ikke for grønne, da smaker de rå potet og gir belegg på tennene. Men det må være spenst i dem. Bananer med brune flekker har ikke spenst, de er jo bare mushy.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.