Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er din favorittkombinasjon?

#1

Kaktus sa for siden:

Jeg sitter og spiser avacado og sprøstekt spekeskinke og tenker at dette er den mest fantastiske kombinasjonen jeg kan få.

Har du noen kombinasjoner du synes er helt fantastiske?


#2

Nip sa for siden:

Banan, kakao og peanøttsmør :D

egg, kaviar og røkt laks :D


#3

Dronningen sa for siden:

Bakt potet, rømme og sprøstekte baconbiter.
Sånne ting du tenker på?

Da er også kombinasjonen rå løk, tomat, fetaost og kyllingfilet en vinner.


#4

Kaktus sa for siden:

Sånne ting ja. Altså ikke et helt måltid, men som snacks eller tilbehør. Noe som bare overgår alt annet når det kombineres.


#5

Dronningen sa for siden:

Ja på en måte er det jo deler av en måltid, men det er kombinasjonene sammen som tiltaler smaksløkene mine veldig.


#6

Appelsin sa for siden:

Eple, løk, fersk mozarella og masse frisk timian,
frest i stekepanne :nam:


#7

rine sa for siden:

Jeg er ganske traust i matveien, og det beste jeg vet av "vanlig mat" er hvitost og paprika på ristet brød. :knegg: Rødløk i kombo med hvitløksdressing og kylling/kalkunpålegg er også ganske godt.


#8

Retz sa for siden:

Acciuge, parmesan, oliven.


#9

nolo sa for siden:

En bit mørk sjokolade, en litt mindre bit melkesjokolade, en slurk rødvin. Uslåelig kombo. :nikker:


#10

Mauser sa for siden:

Leiv Vidar wiener i brød med mais og hamburgerdressing. Ingen over, ingen ved siden.


#11

Trois sa for siden:

Gulost og løk, mengder med løk.

Avacado, tomat og gressløk.

Leverpostei og rødbetsalat.

Brie og kirsebærsyltetøy.

Spekeskinke og fetaost.


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg liker de aller fleste kombinasjoner, jeg er enkel å glede og liker det meste.

For tiden har jeg dilla på sild og avokado. Det er nydelig sammen.


#13

Morella sa for siden:

Rå kjøttdeig på havreknekkebrød, med salt og pepper. Meeeen... jeg spiser det ikke lengre. :sukk:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Dadler eller svisker surret i bacon og stekt, servert med italiensk landbrød. Halleluja!
Eller muggost og valnøtter i honning. Og tomatgreiene til Interference.


#15

rine sa for siden:

:skremt:


#16

Syrinx sa for siden:

Selbu blå, spekeskinke, ruccola og portvinsirup på landbrød.


#17

Syrin sa for siden:

Klassikaren mozarella, tomat, basilikum, salt og olivenolje vippar meg av pinnen
Leverpostei med tomat og peppar, gjerne på rista brød
Kvitost med paprika :enkel:
Mørk og tung sjokoladekake med bringebær


#18

Katta sa for siden:

Dadler med chorizo inni surret i bacon og panert med egg og brødrasp, stekt i olje.

Asparges surret i spekeskinke med mozzarella oppå, stekt i ovn til osten smelter.


#19

Storm sa for siden:

Avocado og reker. Norvegia og paprika. Muggost, honning og nøtter.


#20

Fløyel sa for siden:

Får vann i munnen her.. Jeg er matvrak - og har vel litt mange favoritter.
Tapasbord er vel det jeg virkelig koser meg med og nyyyyter.
Men skal jeg ha noe å kose meg med er det nok fetaost, spekeskinke og honningmelon.
Gjerne ett glass med oliven ved siden av.


#21

MegaMie sa for siden:

Chevre på kjeks med fikensyltetøy.

Feta og tomat er også en høydare.

Varmt ostesmørrød med rød pesto, avokado i skiver og ost på toppen.


#22

Fløyel sa for siden:

Jummi! Dette er godt Katta! må snart ha en tapaskveld kjenner jeg


#23

Ru sa for siden:

Focaccia og aïoli. Jeg kunne sikkert fått i meg en hel focaccia på egen hånd.


#24

Lyppa sa for siden:

Enkelt og greit: Hjemmebakt brød med baconpostein og agurk:).

Pastaskruer med bacon og saus med urter og ost:).


#25

Kaktus sa for siden:

Da skulle du vært her i dag, Lille Ru, jeg lagde deilig focaccia, og kunne helt klart laget en egen aïoli til deg.

Mange gode kombinasjoner her. :nam:


#26

Morella sa for siden:

:blush: Det er himmelsk godt.


#27

Fløyel sa for siden:

Det tror jeg er den særeste kombinasjonen jeg har hørt om...
RÅ kjøttdeig? Som ustekt? Rød?


#28

Morella sa for siden:

Ja, og som i veldig godt. :humre:


#29

Acino sa for siden:

Generelt salt og søtt sammen; som bacon og pannekaker med blåbærsyltetøy, som kjøleskapskald stratos og salt-chips, som fåreribbe(pinnekjøtt) og kålrabistapp.


#30

Fløyel sa for siden:

:eek: Rar kombinasjon... veldig rar...


#31

Jeanett sa for siden:

focaccia ! Det er nydelig.
reker og avokado med litt majones
Stekt loffskive med stekt skinke, avokado og mozzarella - nydelig


#32

Jeanett sa for siden:

Og ryvita musli crunsh knekkebrød med litt smør og kalkun pålegg


#33

Morella sa for siden:

Ja, det er vel ikke mange som spiser/liker det. Desverre er det jo ikke helt ufarlig heller. Jeg har ikke spist det etter jeg ble gravid første gang. Før det spiste jeg det ofte. :flau:


#34

millact sa for siden:

Sjokoladekake og iskald melk.


#35

Dixie Diner sa for siden:

Har du aldri hørt om Biff Tartar?? Det er jo en veldig kjent matrett, mener jeg. Og Morella; det er maaange som liker det, jeg har inntrykk av at det er flere som liker det enn som ikke gjør det.
Jeg liker det ikke selv, men skulle i grunnen ønske jeg gjorde det for det ser jo egentlig litt godt ut.


#36

Vianne Rocher sa for siden:

Biff Tartar er ikke rå kjøttdeig da. Det er ett malt stykke biffkjøtt som skal serveres rett etter kverning. Og da slipper man jo bakterieoppveksten man kan få i seg om man spiser vanlig rå industriellt malt og pakket kjøttdeig.

Men ja, biff Tartar er veldig godt!

Cocarachas er en av mine favoritter også. Gjerne med alioli. Salt og søtt er generellt en smakskombinasjon som jeg liker godt. Fikenmarmelade og roquefort, pannekaker med bacon og maplesirup, walters mandler :knegg:.
Kombinasjoner som rosastekt lam med alioli, gravet reinsdyr og tyttebærrømme, gåselever/gåseleverpate og bærsaus med whiskey på sprø ristet loff er jeg også veldig glad i.



#38

Fløyel sa for siden:

Biff Tartar spiser jeg og det kan faktisk ikke sammenlignes med rå kjøttdeig.


#39

Dixie Diner sa for siden:

Åja, jeg har sett masse oppskrifter på biff tartar der det står rå kjøttdeig, men det er sikkert sånne jallaoppskrifter. For rå kjøttdeig er jo ikke akkurat en helsebombe nei. Men jeg vet om mange som elsker det og som spiser rå kjøttdeig rett fra pakken. Grøss. Min datter elsker det og trygler meg om å få smake når jeg skal steke kjøttdeig, men jeg tør ikke å gi henne det. Rå bacon elsker begge ungene, er det trygt å gi små smakebiter av, tro?


#40

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jo, jeg syns ikke det smaker så veldig forskjellig. Jeg liker begge deler, men spiser ikke rå kjøttdeig lenger.


#41

Inagh sa for siden:

Vanskelig å velge en favoritt...

God spekeskinke og melon er veldig, veldig godt.

Likeså er en bakt potet med rømme, mais og sprø baconterninger.

En bit mørk sjokolade, gjerne med litt appelsin eller sitronsmak, sammen med et glass rødvin eller en kopp kaffe.

En god baguette, fylt med en god, fet brie og druer.

KvikLunch og kakao i ei snøfonn etter en god skitur i skogen. En høydare!


#42

Fløyel sa for siden:

Iset - Biff Tartar og Carpaccio er begge retter som inneholder rått kjøtt, jeg har aldri smakt rå kjøttdeig. Men rått, rent kjøtt tilbredt på en god måte er fantastisk godt og ikke helsefarlig å spise. Bacon.. tja.. jeg er skeptisk til å spise farseprodukter og mat som har ligget i vakuum i "gudvethvorlenge" rått.. Men ja, jeg har smakt rå bacon - ingen høydare, men jeg har smakt det og ikke blitt syk av det. Bacon er jo saltbehandlet på ett vis så jeg vil tro det er bedre enn rå kjøttdeig.


#43

turi sa for siden:

Hummus og godt tynt brød! :hjerter:
Middagspølser og hjemmelaget kålrabistappe! :hjerter:
Godt brød med kalkunpålegg og sprøstekt løk! :hjerter:


#44

Mirasol sa for siden:

Nystekt, hjemmebakt brød med jordbærsyltetøy og iskald skummet melk! :nam:
Sjokolade og potetgull.
Nypoppet popcorn og iskald cola.

:fysen:
:vilha:


#45

Maverick sa for siden:

Her en dag kjøpte jeg vaniljeyoghurtis med limefudge, og lagde (ikke jeg, da) sjokoladefløtesaus. Og hadde hvitvin til. Det var orgasmisk.


#46

Niobe sa for siden:

Pasta, rødløk og fetaost.

Mintiskrem og mørk sjokolade.


#47

vimjer sa for siden:

Potetgull med ost og løk + melk. Huff.
Er ganske flink til å la det være, da. Jeg får for det?


#48

mkj sa for siden:

kald kvikk lunsj med en boks nektar - sånn barne-appelsinnektar - har glemt navnet.

SKikkelig sukkerkikk.

Brødskive med brunost og jubelsalami. Alltid en slager.


#49

daffy sa for siden:

Pepperkaker med blåmuggost og akasiehonning. :mett:


#50

silje sa for siden:

Kaffi(koffeinfri) og eplebiter med kanel.


#51

Kula sa for siden:

Rakfisk, mandelpotet, Kvitseidsmør, dill, løk og flatbrød.

Peanøttsmør og jordbærsyltetøy er heller ikke å forakte.


#52

Lille meg sa for siden:

Kokt potet, sprøstekt bacon, baconfett og nytrukket torsk. Aaaah!


#53

Røverdatter sa for siden:

Jeg er så glad i mat at jeg vanskelig kan nevne bare en favorittkombinasjon. Men jeg oppdaget her om dagen at kiwi med kokosyoghurt over var dødsgodt.


#54

Dixie Diner sa for siden:

Har du prøvd søte, saftige druer delt i to med vaniljeyoghurt over? :nam:


#55

Ole Brumm sa for siden:

Melksjokolade og iskald melk. :hjerter: (Men det var muligens ikke den type matkombo du var ute etter.)

Ellers er det ingenting jeg har som favoritt kombinasjon sånn egentlig, men det er mange ting jeg liker sammen (eller må ha sammen) som det går litt i perioder på bespisningen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.