Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Et godt hverdagsservise

#1

Albertine sa for siden:

Vi er på flyttefot og skal sette inn nytt, skinnende kjøkken i nyhuset. Da frister det lite å ta med det slitte, men slett ikke gamle hverdagsserviset vårt fra IKEA. Det er helt og i god stand, men det får stygge, svarte striper i glasuren av bestikket og jeg vil ha et nytt, hvitt servise. Hvor får man tak i sånt? Vil ha dem helt glatte og uten dekor, og helst tradisjonell form på dyptallerknene.

Takknemlig for tips!


#2

Pingis sa for siden:

Jeg foreslår jo alltid Figgjo Verde.


#3

Che sa for siden:

Er du opptatt av pris? om pris ikke er et tema, så er jo Teema fra iittala kjempefint.

nei, nå blander jeg - Teema er kjempefint, men jeg tenkte på Aika.


#4

Albertine sa for siden:

Æhm, Figgjo er litt vel over the top for min del. :sparke: Og pris er litt viktig, for hvis det koster for mye kommer jeg til å spare på det fordi det er for dyrt å bruke. :knegg:


#5

Pingis sa for siden:

Enig i at en del av Figgjostæsjet er litt vel heftig, men tallerkenene er fine, synes jeg.



#7

Katta sa for siden:

Har du sett på servisene til Denby? Vi har hatt vårt i 13 år og det er fremdeles like fint. Nesten dumt, for jeg begynner å ha lyst på noe nytt, men det gjør man jo ikke når det er like bra som nytt. :knegg:



#9

Frøy sa for siden:

Con gusto sitt er fint synes jeg.


#10

Zip sa for siden:

Vi sparer på Rosendahl sitt. Har hatt mitt Figgjo service siden jeg var 16 år så begynner å bli lei....


#11

daffy sa for siden:

Da ville jeg gått for Pillevouilly (og ja, det er helt sikkert ikke slik det skrives). Fransk, super kvalitet i forhold til pris og med ufattelig mange deler til alle mulige formål. Brukes mye i restauranter og slikt.


#12

Curly sa for siden:

Det skulle jeg også si ! :) Liker det veldig godt. Stilrent og enkelt. Fin pris også.


#13

Slettet bruker sa for siden:

Selger de Denby noe sted på nett? :gruble:


#14

Albertine sa for siden:

Hmm... Con Gusto passer min smak, ser jeg. Men jeg finner bare bedriftssalg av det, kan man handle som privatperson? Oppsøke forhandleren direkte? Hvordan er egentlig prisene?


#15

Frøy sa for siden:

Jeg fikk 8 middagstallerker, 8 frokosttallerker og 8 kaffikrus av mor og far til bursdagen min og det kostet vel 1100kr eller noe slik. Tilbordsbutikker pleier å ha Con Gusto.


#16

Pingis sa for siden:

Jeg tror jeg har sett det på Tilbords i Olav Tryggvason. (Og da har de det sikkert på City Syd også.)


#17

Canisa sa for siden:

Vi har et helt enkelt hvitt servise fra Porsgrunn. Fiiin pris, og passer til absolutt alt!


#18

Curly sa for siden:

Til bords har det.en middagstallerken koster 98,-,frokost 89,-


#19

Teofelia sa for siden:

NB! NB! Det er normalt bestikket og ikke serviser som lager stygge, svarte striper. Det betyr som oftest at du bør bytte bestikket før du bytter serviset (eller i alle fall samtidig). Bestikk skal helst være merket med 18/10. (Det angir mengden krom/nikel i stålet, hvis jeg ikke minnes aldeles feil.) Det er alle kvalitetsbestikk av typen Hardanger, Maya osv. Jeg lærte dette the hard way, da IKEA-bestikket mitt laget svarte striper i de nye Royal Copenhagen-tallerknene mine. Heldigvis kan man skure helhvitt kvalitetsporselen med skure-Jif, så jeg fikk bort stripene etter hvert.


#20

Albertine sa for siden:

Åh, der lærte jeg noe nytt. Bestikket er fra IKEA det også (IKEA-hore som jeg er), men det lager ikke striper i noe annet servise. Må sjekke forholdet.


#21

Teofelia sa for siden:

Jeg opplevde det ikke med noe annet servise, jeg heller, før jeg fikk det dyre. Det er visst ulike typer overflater som "reagerer" med bestikket, men du kan i alle fall gå ut fra at det er bestikket som er synderen når det gjelder stripene. Bestikkene fra IKEA er ikke 18/10-stål, så vidt jeg vet.


#22

Geitrams sa for siden:

Vi har Cuisine fra Porsgrund, enkelt og fint hverdagsservise :)


#23

Nera sa for siden:

Vi har også det, og så har jeg supplert med småtteri fra Con Gusto som fås hos TilBords. De har nemlig genialt mange fine deler. :)


#24

Jenna sa for siden:

Pillivuyt, ja! Anbefaler det på det varmeste!


#25

Fløyel sa for siden:

:sjokkert og rystet: Jeg har forbannet alle svarte striper som har blitt i servisene våre og nå forbanner jeg IKEA bestikket på kjøkkenet - det skal ihvertfall UT! Abonerer på tråden - trenger nytt kjøkkenservise her også.


#26

Albertine sa for siden:

Jeg har snust litt på bestikk jeg nå, og lurer fælt på hva jeg skal velge. Kanskje bare fleske til med Hardanger med en gang og bruke det ekle IKEA-bestikket til å smøre brødskiver? Da har man jo automatisk penbestikk også. :glis:


#27

Kanina sa for siden:

Sånn gjør vi det. Dvs mannen sparte visst på Ramona fra Hardangerbestikk før jeg møtte ham, så da fortsatte vi med det, men ikea-bestikket fra studentkjøkkenperioden brukes til pikniker, og til å smøre matpakkebrødskivene med. Et av de nyeste fra Hardanger er veldig fint og stilrent.


#28

Nera sa for siden:

Vi har Zara fra Hardanger, og det er ganske fint og ligger tungt og godt i hånden, synes jeg. Ellers har de andre bestikkene i Elegant-serien også samme type moderne design.


#29

venla sa for siden:

Vurderer å begynne å bruke "finbestikket" og "finserviset" til daglig. Unødvendig å ha dobbelt opp når det ene nesten ikke blir brukt. Nå er ingen av delene sånn fin-fint. Og kommer til å få masse plass i skapene :)

Servise er Rosendahl Gran Cru og bestikk er Hardanger Carina.


#30

Kanina sa for siden:

Kjør på. Vi bruker som sagt Hardangerbestikket vårt til både hverdags og fint, og det holder seg jo kjempefint, ingen grunn til å ruge på det (og ingen grunn for oss å ønske oss sølvtøy heller :sjuske: )


#31

venla sa for siden:

Sølvtøy er ikke aktuelt her heller. Har hatt bestikket i snart 10 år, og det ser helt ubrukt ut. Hadde jeg valgt type nå, hadde det blitt Zara.


#32

Nera sa for siden:

Akkurat slik tenkte vi også, så vi kjøpte både servise og bestikk med tanke på å kunne bruke det både til hverdag og til fest. :)


#33

Ma Dalton sa for siden:

Dette er vel litt så som så... Vi har hatt et ikea-bestikk i flere år. Sammen med billige Ikea tallerkener laget det striper. Da jeg kjøpte Pillivuyt-servise, laget det ikke striper. Så det har nok både med stålkvalitet (ikea har jo ulike kvaliteter), og kvalitet på porselen å gjøre. Selv innen 18/10-stål er kvalitetene ulike. Noen porselen er brent ved høyere temperatur og har en bedre overflateglasur, og tåler følgelig mer. Pillivuyt er en av dem. (ja, jeg er litt fan! :)) Alle deler er ildfaste bl.a.

Ulike produsenter har ulike egenskaper, rett og slett. Iittala Orgio (som også er et kvalitetsservise) får derimot striper av Ikeabestikket vårt.

Men altså; Pillivuyt er fantastisk. Pent til hverdags og fest, holder leeeenge (har hatt middagstallerkener i 7 år, og ikke knust en), er enkle og fine, og finnes i ulike varianter, så du finner en type du liker..


#34

Matilda sa for siden:

Det lurer jeg veldig på også, jeg nemlig ha maken tekanne som foreldrene mine har, den er fantastisk og holder teen varm i en liten evighet. Denby Online shop leverer ikke til adresser utenfor UK. Jeg vurderer å smiske veldig med ei venninne i London som skal hitover til jul.


#35

Matilda sa for siden:

Forresten har vi stygge striper i vårt IKEA-servise også, og det brukes bare sammen med Hardangerbestikk. Det er ikke så aktuelt å bytte bestikket. Jeg har vurdert Rosendahl-servise, siden vi har glassene, men så har jeg hørt det blir riper i det også? :vetikke:


#36

Teofelia sa for siden:

Som jeg nevnte over, så fikk jeg striper på mine tallerkener fra Royal Copenhagen (til 350 kr stykket i 1995), så det er i høyeste grad mulig å lage striper også på kvalitetsporselen. Stripene er ikke hakk i porselenet; det er belegg som legger seg utenpå glasuren. Jeg fikk låne et spesial-"viskelær" fra butikken som solgte meg tallerkenene og fikk med tiden til hjelp "visket" bort stripene ved bruk av viskelæret og av skure-jif.

På glassmagasinet jeg kjøpte serviset var de godt kjent med problemet.


#37

Teofelia sa for siden:

Hvis du har Hardanger-bestikk, er det ikke bestikket som er synderen. Hardanger-bestikk er 18/10-stål. Da er det mer sannsynlig at det faktisk er snakk om riper i glasuren i IKEA-tallerknene. (De stripene jeg snakker om, som billig stålbestikk kan lage i dyre tallerkner), er ikke riper, men "belegg".

#38

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har gamle hotelltallerkner fra hotell Stefan i Oslo. Femtitallssteingods fra Porsgrund Porselen.

Vi bruker Ikea-bestikk, syttitallsstålbestikk og Hardangerbestikk om hverandre.


#39

Matilda sa for siden:

Aha! Det er nok i glasuren ja, det ser ikke ut som belegg i alle fall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.