Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjortestek

#1

Macky sa for siden:

Jeg skal lage hjortestek idag, jeg skal følge en oppskrift, men der står ikke hvor lenge den skal stå i ovnen ca. Der står i oppskriften at for rosa kjøtt så skal kjernetemperaturen være 57-58 grader. Vi ønsker at det skal være litt rosa, ikke helt rosa, hva må kjernetemperaturen være da? Og hvor lenge må steken være i ovnen på 180 g for å nå denne temperaturen?

Der er en grunn for at jeg sjelden lager stek til søndagsmiddag :p


#2

Left sa for siden:

Steketermometer. Og 60 grader kjernetemperatur kanskje?


#3

Macky sa for siden:

Ja, stemmer det, men hvor lang tid i ovnen må den stå for å nå 60 g når 180 g er temperaturen.


#4

Mjau sa for siden:

Det kommer an på størrelsen på steika.

Her i huset bruker vi å følge med på temperaturen og senke eller øke temperaturen alt etter hvor fort det går, og hvor lenge det er igjen til middag. ;)
Den kan også ligge en god stund og hvile uten å bli kald, så det er ingen krise om den blir ferdig litt for tidlig.

Det er vel bedre jo lengre man steker den, og da selvfølgelig lavere temperatur.


#5

Magica sa for siden:

Ja, jo lavere temperatur - jo lengre tid tar det - og jo bedre blir den. Når den er ferdig så pakker du den inn i aluminiumsfolie til dere skal spise den/dele den opp. Det pleier å samle seg mye kraft der inne i folien, og den kan du ha i en evt. saus. :)

Stek den gjerne på 100 grader og skru heller opp hvis det går aaalt for sakte.


#6

Erica sa for siden:

Hvis du er usikker kan jeg anbefale deg å begynne i god tid, og når steka er nesten ferdig senker du temperaturen i stekovnen til det du vil kjernetempen skal være. Da holder den seg varm, og blir ikke tørr, og kan stå ganske lenge slik.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.