Jeg skal lage hjortestek idag, jeg skal følge en oppskrift, men der står ikke hvor lenge den skal stå i ovnen ca. Der står i oppskriften at for rosa kjøtt så skal kjernetemperaturen være 57-58 grader. Vi ønsker at det skal være litt rosa, ikke helt rosa, hva må kjernetemperaturen være da? Og hvor lenge må steken være i ovnen på 180 g for å nå denne temperaturen?
Der er en grunn for at jeg sjelden lager stek til søndagsmiddag :p
Her i huset bruker vi å følge med på temperaturen og senke eller øke temperaturen alt etter hvor fort det går, og hvor lenge det er igjen til middag. ;)
Den kan også ligge en god stund og hvile uten å bli kald, så det er ingen krise om den blir ferdig litt for tidlig.
Det er vel bedre jo lengre man steker den, og da selvfølgelig lavere temperatur.
Ja, jo lavere temperatur - jo lengre tid tar det - og jo bedre blir den. Når den er ferdig så pakker du den inn i aluminiumsfolie til dere skal spise den/dele den opp. Det pleier å samle seg mye kraft der inne i folien, og den kan du ha i en evt. saus. :)
Stek den gjerne på 100 grader og skru heller opp hvis det går aaalt for sakte.
Hvis du er usikker kan jeg anbefale deg å begynne i god tid, og når steka er nesten ferdig senker du temperaturen i stekovnen til det du vil kjernetempen skal være. Da holder den seg varm, og blir ikke tørr, og kan stå ganske lenge slik.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.