Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matmuffins!

#1

Niobe sa for siden:

Ønsker meg oppskrifter på matmuffins. Med ost, skinke, pølse, salami, eller annet snadder i!


#2

Mandarin sa for siden:

”Sunne” muffins

100 g marg smeltes
4 dl hvetemel
4 dl sammalt hvete fin
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 1/2 dl lettmelk
1/2 rød paprika
1/2 purre
100 g kokt skinke
Raspet hvitost

Smelt marg og avkjøl. Finhakk paprika, purre og skinke. Lag røren og tilsett de hakkede ingred.
Fordel røren i muffinsformer (kan med fordel penseles forsiktig med litt olje, ellers henger de litt fast), strø over osten og stek i 15-20 min på 250 grader.
Røren kan stå i kjøleskap i formene over natten, så er det klart for steking på morgenen.
Dette blir ca 15 muffins av 2 kr stk... (Ifg F&B)

(Oppskriftene er hentet fra ” Foreldre & Barn”)


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Så bra Mandarin! :blomster:

Kan man bruke papirformer, eller må det være slike harde former?

Og hva skjer hvis jeg bruker grovere mel? Blir de for tunge da? Spiser man slike kalde? Jeg tenker på barnehageniste nemlig.


#4

Niobe sa for siden:

Glimrende! :D Visste jeg hadde sett en sånn oppskrift et sted, ja!


#5

Mandarin sa for siden:

Jeg tror jeg brukte papir. - det hang litt fast i papiret etterpå.. Men gik kfint å rive av altså. Jeg tror de blir litt tunge om man har grovere mel i. Men jeg er ingen ekspert :p


#6

Vimsen sa for siden:

Takk! De så deilige ut!

kan de fryses tro? Uten at de blir supertørre når de tines?


#7

Mandarin sa for siden:

Er det ikke noe med at bakst med bakepulver ikke er så bra å fryse?
Jeg vet ærligtalt ikke.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Ingredienser
8 dl hvetemel (evt. halvparten sammalt)
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
100 g smør
4 dl melk
2 dl revet, lagret ost
1/2 - 1 Bogskinke i terninger
Presset hvitløk etter smak
Paprika i biter
Evt. et halvt glass tacosaus i røren, det blir snaddergodt
Linfrø, solsikkefrø, sesamfrø ...
Fetaost?

Jeg bare har oppi akkurat det jeg vil. Har laget med feks. fetaost og chili, og mer barnevennlig med mild tacosaus, skinke, paprika og ost. Bare bruk fantastien.

Has i store muffinsformer (blir 6-8 store ca.) og stekes til de er ferdige, ca. 20 minutter (jeg bruker aldri tid, ser det bare an).


#9

Mei sa for siden:

Jeg har også bare oppi det jeg har for hånden. Halvt om halvt grovt og fint mel, et par egg, litt bakepulver, litt melk/vann, litt smør eller olje - også rester av det som måtte finnes i kjøleskapet.

Det går kjempefint å fryse dem, de kan gjerne spises kalde og de er perfekte i matboksen :)

Jeg lager dem i muffinsbrett men jeg har laget dem med vanlige papirformer også. De henger litt fast da, men ikke nevneverdig plagsomt.


#10

Sommerjente sa for siden:

Jeg har bakt endel matmuffins (en annen oppskrift, riktignok, men går sikkert ut på det samme) og frosset dem uten problemer... Har enten tint dem fremme på kjøkkenbenken eller att dem en liten runde i microen.

Innmari greit å ta med til lunsj (vi har ikke kantine på jobb lenger....grrr). Ta ut av fryseren om morningen, så er de klare til lunsj :D

Så jeg håper at det ikke er noe i det at bakst med bakepulver ikke skal fryses...


#11

Niobe sa for siden:

Da har vi spist grove muffins med purre, skinke og ost til kvelds! :D De ble veldig gode!


#12

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har også laget en liten samling muffins, hvor halvparten befinner seg ustekte i kjøleskapet.

Jeg brukte raspet gulrot, paprika, sveitserost og skinke. Veldig, veldig godt og barnevennlig. Det blir nok en fornøyd gutt i barnehagen i morgen.


#13

Pepper Lemon sa for siden:

Glemte å få med at jeg brukte grovt mel iblandet hvetemel. De ble ikke for tunge. Akkurat passe vil jeg si.


#14

Mandarin sa for siden:

Det går helt sikkert fint å fryse de altså.
Bare overse min kommentar mht bakepulver og frysing.. Jeg aner ikke hvor jeg har det fra :o :amatør:


#15

punky sa for siden:

Dette mmmm hørtes spennende ut! Disse må prøves! Ja på onsdag!


#16

Vimsen sa for siden:

Haha... de ble skikkelig smakløse.


#17

Gaia sa for siden:

Da står et brett med ost, skinke, gulrot, paprika og litt hvitløk i ovnen og ett i kjøleskapet. Jeg er veldig spent på hva Snupp syns i morgen tidlig. :jupp:


#18

punky sa for siden:

Vi bakte fra Mandarin sin oppskrift onsdag og disse ble gode!!! Hadde ikke sammalt hvete, men brukte sammalt rug i og de ble fortsatt gode!

Takk for denne oppskriften Mandarin!


#19

MokkMokk sa for siden:

Nå har jeg to brett med nybakte Mandarin-muffins stående på benken, og har allerede mumset i meg en smaksprøve. De ble veldig gode! :nam:
Jeg kuttet ut paprika siden ingen av oss er spesielt glad i denne kokt/ stekt, og erstattet med litt ekstra purre. Brukte også bogskinke i terninger i stedet for kokt skinke, da jeg syns det gir litt mer smak. Mulig de blir enda bedre med litt ekstra krydder i også, kanskje hvitløk? Må prøve det neste gang. :nikker:


#20

Mandarin sa for siden:

Så kjekt!! Ja eller paprika krydder (om dere liker det..). :fnise:


#21

Vimsen sa for siden:

Hvorfor i helvete ble mine dårlige!? :gaah:


#22

Anikka sa for siden:

Googlet meg fram til denne gamle tråden idag, lagde Mandarins versjon med litt ekstra ost og soltørkede tomater i tillegg.
Yummi! :sikle:


#23

Morgaine sa for siden:

Jeg har laget idag, halvblandet hvetemel og grovere mel.

Et spørsmål, kan man bruke mais i? Alle i vår husstand er veldig glad i mais. De jeg laget idag ble for kjipe for storesøster. Blandet bare skinke og krydder med ost på toppen.

Puttet oliven og vårløk i noen til meg selv og de ble hakket bedre.


#24

emma71 sa for siden:

Jeg lagde i går, med ost, skinke, revet gulrot, mais og tacosaus i. Hadde gjerne hatt oppi løk av noe slag også, men det er bare jeg som liker det her i huset. De ble veldig gode og saftige!


#25

Bomull sa for siden:

Smeltet marg!??? :skremt:

:knegg:

Skjønner at det er margarin altså, men plutselig hørtes det fryktelig uappetittelig ut allikevel ....marg!! :p


#26

Smurfine79 sa for siden:

Denne skal prøves ut. Dette kan fint brukes til alle måltid, altså du kan bruke det som middag, lunsj eller kvelds akkurat som du selv ønsker?


#27

Niobe sa for siden:

Bare unntaksvis brukt som middag, men lunsj, kvelds, niste, nødproviant, ja. :knegg:


#28

Smurfine79 sa for siden:

Kan man tilsette hva man vil i disse muffinsene? Det trenger ikke være purre, paprika og skinke?


#29

Charlie sa for siden:

Jeg gjør det på Fru Superkvinne-måten, en pk grovbrødblanding til deigen, lag deigen og kjevl ut som til kringle, og inni pizzasaus m. kjøttdeig, små pølsebiter el.l. Kan rett og slett lage ekstra stor porsjon saus når man lager kjøttsaus til pasta f.eks( og husk at bolognese-saus inneholder gulrot i små biter... :ja: ). Drysser på revet ost før jeg ruller til en pølse, skjærer opp i snurrer.

Bruker muffinsformer i muffinsbrett under steking, syns sausen lett flyter ut på brettet ellers.


#30

Niobe sa for siden:

Neida. Kylling og fetaost er f eks. veldig godt i!


#31

Smurfine79 sa for siden:

namnam, denne var god:D

#32

m^2 sa for siden:

dagensmuffin.se

oppi 1000 muffinsoppskrifter, hvorav 114 matmuffinsoppskrifter :D (dvs oppskrifter med treff på søk etter matmuffin)


#33

Nextlife sa for siden:

Her er oppskriften jeg bruker:
1 boks Kesam vispes sammen med 4 egg
Bland i 3 dl hvetemel og 3 dl sammalt hvete grov, 1 ts salt og 1 1/2 ts bakepulver.
Hakk 1 paprika, 10 cm purreløk, litt ost og litt skinke, og bland dette i deigen.
Fylles i store muffinsformer (det blir ca 15 store muffins) og stek ved 200 grader i ca 20 min.

Fyllet kan selvfølgelig erstattes med annet snadder.


#34

kjerstisin sa for siden:

Inspirert av denne tråden slang jeg sammen min egen versjon i dag til lunsj og de ble faktisk gode...dette brukte jeg:

4 egg
4 ss sukker
2,5 dl vann
2 dl rømme
1 dl olje
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 dl havregryn
2 dl sammalt hvete (grovt mel)
Litt salt
Hvetemel til passe deig

Lage noen med skinke , ost og purre- til barna og noen med soltørket tomat, fetaost og salami til voksne...mmmm

Stekt på 200 grader i ca 13-15 min

Ble nok til 22 små muffins..


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.