Guttemammis sa for siden:
Klippet ut fra bloggen "hjemmets gleder":
Berømte wienerbrød fra Valdres
5 dl lunkent vann
100 gram gjær
5 egg
550 g hvetemel
250 g smør
Sukker og kanel
Blant vann, gjør og egg og litt sukker med ballongvisp. Ha i mel til passe deig.
Den skal være løs. Kjevle deigen til en firkant (bruk mel). 1/3 av smøret skives med ostehøvel og legges på halvparten av deigen.
Brett over. Gjenta 2 ganger til - nå er smøret brukt opp.
Kjevle deigen lang og smal (til et rektangel). Strø på sukker og kanel.
Rull sammen og kutt i 4 cm store stykker/skiver som legges på smurt plate (eller bruk bakapapir).
Hev til dobbel størrelse.
Stek på 220 grader i 20 minutter og legg på rist.
Ha på melisglasur. Server de lunkne.
Vel bekomme!
Disse ble kjempegode! :nam: :nam: