Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Toro sjokoladelangpannekake

#1

Hot Lips sa for siden:

Jeg skal bake denne i dag, etter ønske fra jubilanten. Den må være glutenfri, så det passer jo perfekt.
Men er den god? Og holder den seg greit til i morgen?:gruble:
Den skal serveres til både barn og voksne, og bør helst ikke være kjip. Jeg skal lage en god glasur med litt kaffesmak. Bør jeg tilsette noe mer i røra for å få kaka skikkelig saftig? Litt smeltet sjokolade, kanskje?


#2

Dragen sa for siden:

  • Den blir bedre med smør enn med olje. (Bruker du blå soft, blir den melkefri også).

  • Bruker du olje, så ha i litt salt.

  • Ha gjerne i litt vaniljesukker

  • Vannet i oppskriften kan erstattes med appelsinjuice eller kaffe. Farris eller gammel cola gir også god smak på kaken.


#3

Syrin sa for siden:

Eg lagar ho med smelta smør, syns ho blir betre då. Har lett for å bli tørr om den blir steikt i langpanne. Steikt som rund kake,delt og med sjokoladefyll inni, blir ho god.


#4

Propella sa for siden:

Den er best hvis du lager den dagen før. Jeg får alltid en saftig og god kake når jeg lager den uten å tilsette noe mer. Best blir det med meierismør. Så lager jeg glasur med en boks melis, kakaopulver, smelta smør og kaffe. Den pleier å bli god.


#5

Bomull sa for siden:

Jeg lager den også med meierismør. Ellers er det en usedvanlig god ferdigblanding altså, og den holder seg ganske godt! :jupp:


#6

tiddelibom sa for siden:

Denne lager jeg ofte, for jeg har flere i familien med cøliaki. Jeg får fantastisk mye skryt for kaken, jeg og Tor utgjør et knall-team :knegg:
Som regel trenger den steke lengre enn angitt tid, i alle fall i vår stekeovn.


#7

Tjorven sa for siden:

Snuppa har både melke- og glutenallergiske venner. Da er denne kaka genial. Den er overraskende god også.

Et år ble den seende sånn ut til slutt (ja, jeg er ganske stolt):


#8

Hot Lips sa for siden:

Takk for svar! Meierismør og kaffe, altså. :noterer:

Tjorven: Imponerende! Sånn kommer ikke min til å se ut. :knegg:


#9

Sissel sa for siden:

Enig med de andre. Denne kaka er kjempegod. Dattera min har ei venninne med glutenallergi, så vi har ofte hatt denne i bursdager.


#10

Dragen sa for siden:

Kjempefin kake!

Men jeg ville ikke servert den til en melkeallergiker - de tåler ikke pynten.


#11

Robyn sa for siden:

Jeg syns faktisk Toro-kaka er bedre enn de fleste andre langpanne variantene jeg har smakt, saftig og god.
Jeg følger bare instruksene til punkt og prikke, bruker smør og ikke olje.

Men så er jeg veldig lite glad i kaffesmak, appelsinjuice og den typen varianter. Likte ikke mammas sjokoladekake så godt som barn fordi den smakte for mye kaffe (og hun hadde kun litt kaffe i glasuren). :sparke:


#12

Elisabet sa for siden:

Kaffe finnes jo ikke godt i kake og jeg fatter ikke hvorfor alle skal putte kaffe i sjokoladekaker. Det er få unger som liker kaffe og også en del voksne? Og en sjokoladekake smaker kaffe så fort det er noen ss i glasuren. Toro-kaka er god, men jeg bruker smørkrem på toppen med smør, melis, kakao og vaniljesukker som jeg mikser luftig.


#13

Hot Lips sa for siden:

Men jeg liker kaffe i glasuren! :nam: Ellers lager jeg samme type smørkrem som deg, Elisabet.


#14

Fintdethei! sa for siden:

Jeg lagde den forrige torsdag kveld, og serverte i barnebursdag fredagen, ungene gaflet innpå. Laget glasur slik det sto bak på posen (men jeg halverte oppskriften). Stekte i langpanne 30*40cm


#15

Tjorven sa for siden:

Jeg liker kaffe i glasuren. Det gjør ungene mine også.

Vi snakket med foreldrene til melkeallergikeren og det var de som godkjente pynten. Han skulle riktignok ikke spise den, men han fikk en bit uten pynt. Det er jo varierende grader av allergi. Han her kan fint pelle av ting som har melk i seg fra tingene han skal spise.


#16

Input sa for siden:

Er det ikke Non-stop da? Er ikke det melkefritt?

Edit: ser jo nå at det uansett er melkesjokolade i pynten. blind


#17

Tjorven sa for siden:

Det er visst ikke riktig at nonstop er melkefritt. Mange har trodd det, men det viste seg å ikke stemme. Dette er basert på løse rykter. Jeg har ikke allergiske barn, så jeg er ikke fullt oppdatert.


#18

Shamu sa for siden:

Det er kun den brune posen med nonstop som er uten melk, den som er brukt på den flotte kaka over her er med melk.

Jeg liker ikke kafffe, ikke mannen og ungene mine heller, men vi elsker glasuren med litt kaffe i. Så smaken er nok som baken her også. :)


#19

mkj sa for siden:

Jeg synes den Toro-kaka faktisk er rimelig god. I alle fall mer enn grei nok.
Skal nok lage en sånn til lørdag selv, selv om ingen er allergisk mot noe som helst.


#20

Bergensis sa for siden:

Me lagar denne, og brukar Kvikk-glasur (oppskrift på kakaopakken). Der kan ein bruke melkefritt smør, og såleis blir også glasuren allergivenleg. Iom. at melkefritt smør er utan salt, kan ein med fordel tilsetje bittelitt salt.


#21

Ru sa for siden:

Møllerens er bedre enn Toro. Og da kan man også fortsette å si at man ikke bruker Toro-produkter. :knegg:


#22

Syrin sa for siden:

Eg meiner at Møllerens har gluten?


#23

Dragen sa for siden:

Møllerens har gluten i alle pakkene. De store pakkene fra Møllerens er uten egg og melk, det passer jo veldig bra for enkelte.


#24

Ru sa for siden:

:legger seg paddeflat:
Det visste jeg egentlig. :sparke:


#25

Input sa for siden:

Jeg synes faktisk den fra Rema 1000 sitt eget merke (heter Rema 1000, tror jeg) er den aller beste jeg har smakt, men den er vel neppe allergivennlig.


#26

ingling sa for siden:

Jeg lagde denne på torsdag kveld og serverte til fredagskaffe for voksne på jobben, det var stor suksess! Vi har en cøliaker på jobb, så da var det veldig greit med glutenfri kake. Og siden jeg ikke tåler en haug med ting selv, var det greit å lage en kjapp kake som ikke krevde så stor innsats av meg - det er ikke SÅ gøy å lage kake når en ikke kan spise den. ;)


#27

Trois sa for siden:

Regal sin glutenfrie langpanneskjokoladekake er den aller aller beste :tilber:


#28

ingling sa for siden:

Er den melkefri også?


#29

Isolde sa for siden:

Mørk Nonstopp er ikke melkefritt lenger.
Rema 1000 har noen melkefrie varer ihvertfall. Brukte muffinsene på jobb, de var veldig gode ihvertfall.


#30

Carrie sa for siden:

Ja, den er melkefri også! :-)


#31

Carrie sa for siden:

Fra jentungens infoliste (glutenfritt):

Toro langpannekake, Toro lyse muffins, Toro sjokolademuffins, Sirkus sjokolademuffins kit, Toro glasurmiks, Regal brownies, Regal langpanne sjokoladekake er alle laget av glutenfrie råvarer. Husk rene benker, bakebolle, redskaper, bakeformer og stekeplater. Det finnes masse glutenfrie oppskrifter på internett.
Almondy kaker fra frysedisken: mandelkake, mandelkake med daim, mandelkake daim orange, ostekake bringebær, ostekake sitron, marengskake med freia melkesjokolade, mørk sjokoladekake, mandelkake karamell og peanøtt. Toro menuett toffeekake.


#32

Sokk sa for siden:

Den brune posen er nå merket at de inneholder melk. Men var det ikke noe med at det er kravene til merking som har endret seg, ikke nonstopene? :gruble: Her en tråd om akkurat det.


#33

TheVoice sa for siden:

Den holder seg fint, og er kjempegod. Dessverre full av hvetestivelse :sukk:


#34

ItsOnlyMe sa for siden:

Den er god den. Men jeg har opplevd noen ganger at den er blitt rå inni, så jeg må huske på å legge på litt mer steketid..


#35

mkj sa for siden:

vi hadde gjester i går, innimellom en del andre gjøremål. Vi serverte hjemmelaget foccatia, tzatziki, kjøttboller, potetsalat mm. Og av hensyn til knapphet på tid ble det en Toro sjokoladepannekake.

GJett hvilken oppskrift de ringte om i dag. Joda, det var kaka det!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.