Jeg skal bake denne i dag, etter ønske fra jubilanten. Den må være glutenfri, så det passer jo perfekt.
Men er den god? Og holder den seg greit til i morgen?:gruble:
Den skal serveres til både barn og voksne, og bør helst ikke være kjip. Jeg skal lage en god glasur med litt kaffesmak. Bør jeg tilsette noe mer i røra for å få kaka skikkelig saftig? Litt smeltet sjokolade, kanskje?
Eg lagar ho med smelta smør, syns ho blir betre då. Har lett for å bli tørr om den blir steikt i langpanne. Steikt som rund kake,delt og med sjokoladefyll inni, blir ho god.
Den er best hvis du lager den dagen før. Jeg får alltid en saftig og god kake når jeg lager den uten å tilsette noe mer. Best blir det med meierismør. Så lager jeg glasur med en boks melis, kakaopulver, smelta smør og kaffe. Den pleier å bli god.
Denne lager jeg ofte, for jeg har flere i familien med cøliaki. Jeg får fantastisk mye skryt for kaken, jeg og Tor utgjør et knall-team :knegg:
Som regel trenger den steke lengre enn angitt tid, i alle fall i vår stekeovn.
Jeg syns faktisk Toro-kaka er bedre enn de fleste andre langpanne variantene jeg har smakt, saftig og god.
Jeg følger bare instruksene til punkt og prikke, bruker smør og ikke olje.
Men så er jeg veldig lite glad i kaffesmak, appelsinjuice og den typen varianter. Likte ikke mammas sjokoladekake så godt som barn fordi den smakte for mye kaffe (og hun hadde kun litt kaffe i glasuren). :sparke:
Kaffe finnes jo ikke godt i kake og jeg fatter ikke hvorfor alle skal putte kaffe i sjokoladekaker. Det er få unger som liker kaffe og også en del voksne? Og en sjokoladekake smaker kaffe så fort det er noen ss i glasuren. Toro-kaka er god, men jeg bruker smørkrem på toppen med smør, melis, kakao og vaniljesukker som jeg mikser luftig.
Jeg lagde den forrige torsdag kveld, og serverte i barnebursdag fredagen, ungene gaflet innpå. Laget glasur slik det sto bak på posen (men jeg halverte oppskriften). Stekte i langpanne 30*40cm
Jeg liker kaffe i glasuren. Det gjør ungene mine også.
Vi snakket med foreldrene til melkeallergikeren og det var de som godkjente pynten. Han skulle riktignok ikke spise den, men han fikk en bit uten pynt. Det er jo varierende grader av allergi. Han her kan fint pelle av ting som har melk i seg fra tingene han skal spise.
Det er visst ikke riktig at nonstop er melkefritt. Mange har trodd det, men det viste seg å ikke stemme. Dette er basert på løse rykter. Jeg har ikke allergiske barn, så jeg er ikke fullt oppdatert.
Jeg synes den Toro-kaka faktisk er rimelig god. I alle fall mer enn grei nok.
Skal nok lage en sånn til lørdag selv, selv om ingen er allergisk mot noe som helst.
Me lagar denne, og brukar Kvikk-glasur (oppskrift på kakaopakken). Der kan ein bruke melkefritt smør, og såleis blir også glasuren allergivenleg. Iom. at melkefritt smør er utan salt, kan ein med fordel tilsetje bittelitt salt.
Jeg lagde denne på torsdag kveld og serverte til fredagskaffe for voksne på jobben, det var stor suksess! Vi har en cøliaker på jobb, så da var det veldig greit med glutenfri kake. Og siden jeg ikke tåler en haug med ting selv, var det greit å lage en kjapp kake som ikke krevde så stor innsats av meg - det er ikke SÅ gøy å lage kake når en ikke kan spise den. ;)
Den brune posen er nå merket at de inneholder melk. Men var det ikke noe med at det er kravene til merking som har endret seg, ikke nonstopene? :gruble: Her en tråd om akkurat det.
vi hadde gjester i går, innimellom en del andre gjøremål. Vi serverte hjemmelaget foccatia, tzatziki, kjøttboller, potetsalat mm. Og av hensyn til knapphet på tid ble det en Toro sjokoladepannekake.
GJett hvilken oppskrift de ringte om i dag. Joda, det var kaka det!!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.