Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Norsk" middag i utlandet. Hva ville du servert?

#1

Karima sa for siden:

Jeg befinner meg i det ville utland og har for første gang invitert lokale hjem på middag. Har lyst til å servere noe med i det minste et hint av norskhet, men hva?

Vesentlige begrensninger: Vi har ikke stekeovn eller grill. Råvarer: Vi har tilgang på stort utvalg av førsteklasses grønnsaker, bra fisk og skalldyr og kylling, men ganske stusslig lamme- og storfekjøtt.

Vinutvalget er også sterkt begrenset, men bra øl er lett å få tak i.

Forslag? Tar imot ideer til både hovedrett og dessert. :vilha:


#2

maggypop sa for siden:

Kokt laks med rømme og agurksalat er vel 'typisk norsk'.


#3

Salt sa for siden:

Med julepreg, eller? Kan du få tak i pinnekjøtt f eks hjemmefra?

Hvis ikke er vel ribbe lettere.


#4

Ru sa for siden:

Lutefisk! :hyper:

:hehehe:


#5

Mei sa for siden:

Stekt brunost.

:syk hjemme i sofaen og kjeder meg:


#6

rajraj sa for siden:

Fiskesuppe? Med laks, torsk, skalldyr - gulrot, potet og purre i? Og fløte! :nam: Kanskje litt vel sommerpreg på det? :vetikke:


#7

Appelsin sa for siden:

Jeg hutrer og fryser,
og det første som slo meg var kjøttsuppe
:knegg:

Men det er kanskje ikke delikat nok,
og muligens er det heller ikke så kaldt og guffent der du oppholder deg?


#8

Bluen sa for siden:

Fiskesuppe var et godt forslag - skjønt meierivarene er kanskje så som så? :fordomsfull:


#9

rajraj sa for siden:

Hvor i ytlandet er du, egentlig? Jeg synes forresten klar fiskesuppe er vel så godt som kremet, men forbinder ikke det i like stor grad som noe typisk norsk.


#10

Karima sa for siden:

Skal vi se. Jeg glemte å nevne at det er på søndag, så pinnekjøtt og lutefisk er rimelig utelukket uavhengig av hvor gode forslagene var sånn ellers. :knegg:

Laks har jeg ikke sett, tipper det ikke finnes i farvannene rundt her. Mest tunfisk og annen hvit fisk. Rømme finnes heller ikke.

Ingen er opptatt av jul her foreløpig (bliss), så julepreg eller ikke spiller ingen rolle. Minimumstempen nå om dagern er ca 22 grader, så sommerpreg er ingen ulempe (selv om lokalbefolningen kaller dette "vinter").

Fiskesuppe er et kjempeforslag, faktisk. Det blir jo ikke "norsk" fisk, men purren og gulrøttene gir jo det hintet jeg er ute etter. Og gressløk, hvis jeg får tak i det. Fløte finnes også, selv om alle melkeprodukter smaker slightly annerledes (i en retning vi ikke blir helt komfortable med).

Oppskriftsanbefalinger, noen?

Og dessert. Jeg gjør som regel mine gjester lykkelige med sjokoladefondant eller noe annet kakete med is, men det utgår jo uten stekeovn. Så her trenger jeg fortsatt hjelp.


#11

Mei sa for siden:

:føler meg sjikkeli ignorert: :snurt:


#12

Elisabet sa for siden:

Mad Muff pai til dessert? Eller du får kanskje ikke tak i Oreokjeks?

Jeg er mest spent på hvor dere er i verden jeg? :D


#13

Bluen sa for siden:

Fruktsalat.


#14

Elisabet sa for siden:

Du skulle kanskje ha litt typisk norsk dessert? Tilslørte bondepiker? Karamellpudding får en vel ikke laget uten ovn dessverre.


#15

Skilpadda sa for siden:

Stekt seifilet med stekt løk, kokte poteter, revet gulrot og rømme. OK, dere har antagelig ikke tilgang på sei, men en eller annen torskeaktig fisk, kanskje? Ellers er fiskesuppe en fin idé, ja.

Vafler med rømme og jordbærsyltetøy er veldig godt til kaffen i stedet for dessert. Eller om dere ikke har vaffeljern, så kan dere steke lapper av samme type røre. Ellers så er jo semule- og sagopudding med rød saus gode gammeldagse desserter, men vet ikke om du får tak i sånne gryn. Eller hva med fromasj, for eksempel sitronfromasj - eller sherryfromasj, nam!


#16

Skilpadda sa for siden:

Tilslørte bondepiker, ja. Vi pleide å ha dem med "juksekrokan", som var tørket brødrasp stekt i stekepanne med sukker slik at det ble karamellisert - jeg har vel aldri laget det selv, så jeg er litt vag på fremgangsmåten.


#17

daffy sa for siden:

Tilslørte bondepiker til dessert kanskje?


#18

Røverdatter sa for siden:

Tilslørte bondepiker er jo kjempegodt. Jeg pleier å knuse kavring som jeg varmer sammen med smør, sukker og kanel i stekepannen og avkjøler. Så legges det lagvis mellom krem og eplemos. :nam:


#19

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg ville sagt fårikål, men om du ikke får tak i lam er jo det vanskelig...

Kjøttkaker og brusaus med kålstuing


#20

Tangina sa for siden:

Jeg har servert fårikål i tropene med stort hell, men det er jo vanskelig uten lam, ja. Men kjøttdeig finnes det kanskje?


#21

Karima sa for siden:

Men i alle dager, at jeg kunne overse et så ... eh... originalt forslag. :sorry:

Ikke for det, brunost får man vel lagd uten stekeovn? Eller kanskje jeg skal skrape siste rest ut av primboksen siste besøk hadde med og prøve meg på noe frityr eller noe?

Vurderer tilslørte bondepiker. Men er litt skeptisk til å servere krem på toppen av kremet fiskesuppe.

Mad muff, hva er det egentlig? All slags amerikanske kjeks er veldig lett å få tak i faktisk, oreo også.

Takk for alle gode forslag, keep ´em coming. :D


#22

Karima sa for siden:

Det er lammekjøtt(deig) her, altså. Men alt jeg har kjøpt til nå, både i butikk og på restaurant, har vært såpass seigt og småkjipt at jeg ikke tør å gi kjøttet en så avgjørende plass i trakteringen... Men fårikål krever kanskje ikke førsteklasses kjøtt, koketida tatt i betraktningen.


#23

mkj sa for siden:

riskrem med rød saus er vel rimelig typisk norsk - men det går kanskje ikke med all ris? (aner ikke for jeg kan ikke fordra hverken risgrøt eller riskrem selv)


#24

Elisabet sa for siden:

Har du gått glipp av den lange oppskrift tråden til Fibi? :sjokk: Her finner du Mad muff pai. Kan anbefales. :D Vaniljekrem er vel mulig å få laget på noen måte om det ikke finnes ferdig?


#25

Karima sa for siden:

Ok, glem "norsk" mht dessert. Kravet "hint av norskhet" er oppfylt med fiskesuppa. :nemlig:

Nå trenger jeg bare tips om desserter som harmoniserer, og som ikke krever stekeovn.

Kremost tror jeg ikke at jeg får tak i, ellers kunne mad muff eller annet ostekake vært en mulighet.


#26

Elisabet sa for siden:

Hvor i alle dager er dere når du ikke får tak i sånne ting? Dere bor vel ikke langt i bushen?


#27

Karima sa for siden:

Jeg skjønte av måten det ble nevnt så henslengt at vi hadde med å gjøre en FP-favoritt jeg har gått glipp av. :knegg:

Fant fort fram til riktig tråd, da. Men iom kremost-problematikken tror jeg altså ikke den funker.


#28

Karima sa for siden:

Se prikk, Elisabet. Ikke i bushen, men i en helt annen matkultur. Den lokale maten holder meget høy kvalitet og blir foretrukket av de fleste, så markedet for vestlige varer er ganske begrenset.


#29

Salt sa for siden:

Dette hørtes kjent ut, fra da vi bodde i Moskva. Alt man ikke får tak i. :hehehe: Får jeg også prikk om hvor du er?


#30

Kiwi sa for siden:

Hva med panna cotta til dessert? Med bærsaus?


#31

Karamell sa for siden:

Jeg ville gått for fruktsalat, tror jeg. Med sjokoladebiter, servert med is eller vanlijekrem.


#32

Karima sa for siden:

Kremet fiskesuppe med purre, gulrot, gressløk og dill ble knallsuksess. Desserten ble varm fruktsalat med chili og vanilje, servert med is. Eneste rette på et sted hvor frukten er så god som her.

Tusen takk for innspill! :blomst:


#33

Tangina sa for siden:

Høres bra ut. Håper dere trives, der i varmere strøk. I den snøstormen som har vært her i dag frister det veldig å forflytte seg en del breddegrader sørover.


#34

gnuri sa for siden:

Flott at det ble bra! Jeg må si her jeg sitter og hutrer at jeg misunner dere varmen.
(Og lurer også på hvor dere er?) :klemme:


#35

Bluen sa for siden:

Hah, begge mine forslag gikk rett hjem. :stolt: Bra at det ble vellykket!


#36

rajraj sa for siden:

:what:

:snurt:


#37

tink sa for siden:

:humre:


#38

Bluen sa for siden:

Aha! Jeg stjal visst uhemmet. Overbringer naturligvis en blomsterkvast og en dyptfølt beklagelse. :sorry:


#39

Anne C sa for siden:

Jeg lurer veldig på hvor du er.....


#40

Mauser sa for siden:

Til neste nasjonalmiddag må du skaffe ovn. Så kan du klinke til med det norskeste av det norske: Pizza Grandiosa.


#41

rajraj sa for siden:

:nissefnis:

Beklagelse er selvfølgelig akseptert! (Heter det det på norsk? Det hørtes innmari krøkkete ut!) :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.