Vi planlegger en aften med rakfisk og champagne under mottoet champagne går til alt.
Hvor kjøper man rakfisk? Stemmer det at rakfisk ikke skal lukte? (De gangene jeg har vært i nærheten av rakfisk har det luktet, så hva betyr det hvis rakfisken lukter?) Hva serveres til rakfisken?
Wangensteen er fin for nybegynnere. Den er mild på smak og lukter lite. Jo sterkere lukt- jo sterkere smak.
Rakfisken serverer du med potetlefse og/eller flatbrød. Aller helst hjemmebakt. Meierismør, seterrømme, purreløk og/eller rødløk og kokte mandelpoteter. Jeg lager ofte stappe av potetene. Øl og akevitt er også et must da- dog har jeg aldri smakt champagne til. :knegg:
Min verden består bare av vakre menn og kvinner som spiser rakfisk i dannede former og som fremdeles er vakre, dannede mennesker i balanse og uten synlig patologi dagen derpå. :p
Lykke til. Gled deg. :jupp:
Mannen og jeg spiste et slik rakfiskmåltid forrige lørdag. Det er så godt!
Venter spent på å høre hvordan det smaker med champagne til.
Champagne er jo ingen sart vin. Champagne har mye mer syre enn annen vin. Den lages av druer som ikke er fullt modne (og derfor tilsettes sukker for å balansere det altfor syrlige) i tillegg til at det da dannes CO2 som bidrar til syrlighet som gjør at champagne passer til det meste. Nesten på linje med Farris. Bring it on! (Uten at jeg mener at det ikke finnes drikker som sikkert passer bedre, men man gjør sjelden feil når man serverer champagne. :mantra: )
Hm. Rakfisk og champagne. Tja, rakfisken har en ettersmak som jeg tror kan kræsje helt med champagnen, men kanskje det er veldig vellykket?
Jeg synes rakfisk fra Telemark er ofte veldig mild og god, jeg liker rakfisk veldig godt men liker den milde. Enig med optimist om tilbehør, men vil tipse om at man må ha to typer sennep: En sterk og søt. Den søte kan være Dijon med honning eller Bergbys, og så må det være rødbeter også.
Jeg er også litt skeptisk til champagne med rakfisken. Vi spiser det med lefse,gode flatbrød, kokte mandelpoteter, meierismør, seterrømme og oppskjært purre :nam:
Serverer øl og akevit til.
Om rakfisken du får tak i er sterk, kan du la den trekke i melk noen timer, det mildner den betraktelig.
Rakfisk og champis? Jeg tror mamma hadde digget deg :knegg:
Tja, jeg kan tro det funker dersom man velger den riktige champisen. Vi fikk servert en rosa ( :knegg: ) som jeg ikke husker navnet på (det ble en lang og fuktig aften...) som gjorde seg veldig godt til vordrink - og enkelte av oss tok den med oss til bords. I tillegg fikk jeg servert hvitvin (en italiensk riesling (?) ) som passet godt til. Men - jeg måtte over på øl & akevitt (noen som begynner å forstå hvorfor jeg ikke husker navnet på champisen?).
Hvis du ikke liker akevitt, tør jeg anbefale Morsa. Det en akevitt som absolutt anbefales - god på smak, og oppleves ikke som bedøvelse.
Jeg er novise i Champagne, men vi smakte tre forskjellige som et eksperiment her om dagen og de var veldig ulike i karakter. Jeg er veldig spent på hvilken du velger til rakfisk. :samler tips til mer prøvesmaking:
Æh.... Rakfisklag er en god ide. Champagne også. Men sammen?! nei, jeg tror ikke det... Hvis du ikke har smakt rakfisk før, så tviler jeg på at det kommer til å friste til gjentakelse hvis du drikker champagne ved siden av. Øl og akevitt er et must. Champagnen får man heller ta før og etter.
Den kraftigste av de vi smakte her om dagen var en Ruinart Blanc de Blancs Brut. Vet du hvordan den er i forhold til for eksempel Bollinger? :lærevillig:
Jeg har bare drukket standardcuvéen og roséversjonen til Ruinart. De er fyldemessig sånn midt på treet. Blanc de blanc er noe lettere i stilen enn de som også har med seg de blå druene.
Jeg tror champagne kan gå til rakfisk. Rakfisk minner jo en hel del om litt ramme oster, og dem kan man drikke kraftige champagner til med hell. Vil gjerne høre resultatene!
Ellers kan jeg rapportere om at champagne går finfint til lutefisk.
Rakfisk fungerte strålende til champagne! Vi hadde både mild og vanlig lagret rakfisk (vi var nybegynnere, må vite) og det fungerte strålende! Jeg vil ha det igjen! Ingen tvil!