Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfrie pepperkaker

#1

IOA sa for siden:

Har noen en god oppskrift på det? Jeg har to i familien som ikke tåler hvetemel, en med cøliaci og en med hveteintoleranse. Det hadde vært så hyggelig å kunne overraske dem med pepperkaker, det vet jeg i hvert fall en av dem savner.


#2

kamp sa for siden:

[CENTER][CENTER]Pepperkaker
(Laget jul 07)
[/CENTER]
[/CENTER]

 [CENTER][CENTER]1 dl vann[/CENTER]

[/CENTER]
[CENTER][CENTER]300 g melkefri margarin[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ss natron[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]3 dl gram[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]3 dl toro uten hvete[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]3 dl teff fibra[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 dl pofiber[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]4 dl sukker[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 1/2 dl sirup[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1-2 ts kanel[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1-2 ts nellik[/CENTER]
[/CENTER]

 [CENTER][CENTER]Varm opp sukker,sirup, vann, margarin og krydder til margarinen har smeltet.[/CENTER]

[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Bland natron godt sammen med halvparten av melet.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Bland dette i væsken og rør godt.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Tilsett resten av melet litt etter litt og rør godt hele tiden til deigen blir glatt og smidig.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Dekk til deigen og la den stå kjølig natten over.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Kjevle ut deigen og stek en prøvekake.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Deigen bør ikke flyte ut. Dersom den gjør det, tilsett litt mer mel.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Stekes på 150 grader i ca 12 minutt.

Evt denne, jeg syns begge ble bra:

[CENTER][CENTER]Pepperkake [/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]
75 g margarin (evt smør)
150 g farin
1 egg
1 dl sirup
1/4 ts pepper
1/4 ts ingefær
1/4 ts kardemomme
1 ts natron
ca 350 g mel (semper fin, grønn pakke)

Rør margarin og halvpaten av sukkeret hvitt.
Pisk eggedosis av egget og resten av sukkeret og bland den litt etter litt inn i smørkremen. Rør den godt inn.
Varm sirupen så den er flytende, og bland den inn i røren. Sikt en del av melet samen med krydder og natron, og bland det i deigen.
Sikt så på mel til deigen blir passe fast. Ha ikke mer mel i enn nødvendig.

La deigen stå kaldt til neste dag.

Stekes på ca 180 grader i 10-15 minutter, avhengig av tykkelse.[/CENTER]
[/CENTER]

[/CENTER]
[/CENTER]


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.