Har noen en god oppskrift på det? Jeg har to i familien som ikke tåler hvetemel, en med cøliaci og en med hveteintoleranse. Det hadde vært så hyggelig å kunne overraske dem med pepperkaker, det vet jeg i hvert fall en av dem savner.
[CENTER][CENTER]Varm opp sukker,sirup, vann, margarin og krydder til margarinen har smeltet.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Bland natron godt sammen med halvparten av melet.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Bland dette i væsken og rør godt.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Tilsett resten av melet litt etter litt og rør godt hele tiden til deigen blir glatt og smidig.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Dekk til deigen og la den stå kjølig natten over.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Kjevle ut deigen og stek en prøvekake.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Deigen bør ikke flyte ut. Dersom den gjør det, tilsett litt mer mel.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Stekes på 150 grader i ca 12 minutt.
Evt denne, jeg syns begge ble bra:
[CENTER][CENTER]Pepperkake [/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]
75 g margarin (evt smør)
150 g farin
1 egg
1 dl sirup
1/4 ts pepper
1/4 ts ingefær
1/4 ts kardemomme
1 ts natron
ca 350 g mel (semper fin, grønn pakke)
Rør margarin og halvpaten av sukkeret hvitt.
Pisk eggedosis av egget og resten av sukkeret og bland den litt etter litt inn i smørkremen. Rør den godt inn.
Varm sirupen så den er flytende, og bland den inn i røren. Sikt en del av melet samen med krydder og natron, og bland det i deigen.
Sikt så på mel til deigen blir passe fast. Ha ikke mer mel i enn nødvendig.
La deigen stå kaldt til neste dag.
Stekes på ca 180 grader i 10-15 minutter, avhengig av tykkelse.[/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.