Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fryse hjemmelaget surkål?

#1

Filifjonka sa for siden:

Hvordan er det nå igjen, funker det? Jeg lager i dag, og det blir så mye igjen at egentlig holder det helt fint til julaften også siden vi blir bare to voksne.


#2

Zulu sa for siden:

Det funker brillefint. Vi gjør det hvert år.


#3

Hot Lips sa for siden:

Jepp, det går bra!


#4

Filifjonka sa for siden:

Takk for svar, jeg ble litt usikker. Men jeg tror egentlig jeg også har gjort det før med godt resultat. Da er jo det unnagjort til jul. :)


#5

Filifjonka sa for siden:

Oppdatering på denne: Jeg syns ikke det fungerte, og lagde ny surkål på sparket. :)
Jeg syns frossen surkål ble mye mer bløt og brunaktig og lignet på kjøpesurkål - noe helt annet enn nylaget.


#6

Guttemammis sa for siden:

Moren min lager alltid rødkål en stund før julaften og fryser ned,
den smakte helt utsøkt i går.:nam:


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns den forandret seg mye av å fryses. Jeg liker når den er sånn frisk og litt grønn og ikke helt bløt.


#8

Malama sa for siden:

Mamma pleier lage i store posjoner og fryse i passe mengder, men om det er "greit nok" vet jeg ikke, jeg spiser ikke surkål uansett. Mannen spiser normalt posevarianten, så han har ikke noe særlig sammenligningsgrunnlag, så han klager heller ikke...


#9

Blondie sa for siden:

Vi fryser alltid ned, men den blir bløt hvis den blir varmet opp for kjapt. Vi damper den derfor i dampkjelen vår, istedet for å ha den rett i kjelen.


#10

Filifjonka sa for siden:

Den ble ikke varmet kjapt. Den tinte sakte, og allerede før varming så jeg at ikke den var sånn som jeg ville ha den. Jeg syns forskjellen på helt nykokt surkål og frossen surkål ble omtrent som friske jordbær kontra frosne - ikke det samme i det hele tatt. Men jeg fikk jo laget ny, så det gikk bra. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.